Foto: Pavel Jiřík st.
David Jarolím oželel přeborový boj s Radotínem. Trénuje třetiligový Rakovník
03.10.2019

David Jarolím oželel přeborový boj s Radotínem. Trénuje třetiligový Rakovník

Dlouhá léta válel v bundeslize, od léta je ale David Jarolím hráčem Újezdu nad Lesy. Teď si známý fotbalista přidá k angažmá v Pražská teplárenská přeboru i další trenérskou štaci. Po působení v třetiligové Olympii Radotín se před pár dny upsal nováčkovi z Fortuna ČFL – týmu SK Rakovník. „Když mi to čas dovolí, přijdu si za Újezd nad Lesy samozřejmě zahrát,“ vzkazuje nejmladší z trenérského tria Jarolímů.

Premiéru už má v novém působišti za sebou. Musel kvůli ní dokonce oželet přeborový zápas s Radotínem, který Újezd nad Lesy vyhrál 5:0. Na bitvu se svým bývalým klubem se přitom jistě těšil on i fanoušci. „Nevím, jestli by se mnou v sestavě Újezd takhle vysoko vyhrál,“ usmál se Jarolím. Do zápasu tak zasáhl alespoň jeho bratr Lukáš.

Návrat na trenérskou lavičku byl pro Davida Jarolíma jasným cílem, takže když se ozval třetiligový nováček z Rakovníka, začal rychle uvažovat. Klubu, který má na rozdíl od postupových ambicí Radotína v minulé sezoně jako hlavní cíl záchranu soutěže, nakonec kývl a chce ho dostat výš. „Jednání se šéfem klubu panem Tvrzem byla rychlá. Bude to samozřejmě všechno jiné. V Radotíně byly podmínky, kdy se trénovalo dopoledne. Tady chodí hráči do práce, trénuje se až po ní. Ale cítím, že tým drží spolu,“ hodnotí dojmy z nového prostředí.

Na novou výzvu se těší. V prvním utkání jeho tým nicméně podlehl Karlovým Varům po penaltovém rozstřelu.

Jarolím platí za náročného kouče, který si zakládá na dobře fungující defenzivě a poctivém přístupu k utkání. „Určitě na tréninku nebudu chtít nikoho strhat, ale chci, aby se všechno odmakalo v náležité intenzitě. U týmu vidím velkou chuť,“ konstatuje Jarolím.

Situaci mu může trochu ulehčit, že v klubu působí trio Kimia, Pelyak, Milec, které vedl už v Radotíně.

Jak bude úspěšný jako trenér se budou moci přesvědčit i fandové v hlavním městě. Během listopadu se SK Rakovník předvede v Praze hned dvakrát, když poměří síly s rezervami Sparty a Slavie. Na domácí půdě ještě čeká nováčka na podzim zápas s Motorletem.