Foto: Jiří IPSER
Souhrn 8. kola přeboru: do čela tabulky se prostřílela Admira B
30.09.2019

Souhrn 8. kola přeboru: do čela tabulky se prostřílela Admira B

Sedm kol trvala neporazitelnost Újezdu Praha 4 - než přijel v sobotu na Vyšehrad. Prohrál 3:2 a před rezervou Admiry se otevřela šance vyhoupnout se do čela tabulky. Ta v neděli rozstřílela Hostivař 5:0 a Újezd sesadila. Nenápadně se do čela tabulky sune nováček z Újezdu nad Lesy. Ten nasázel pět kousků do sítě Radotína a už je čtvrtý jen tři body za Admirou. Po porážce v Třeboradicích zůstala na samém dně tabulky Dukla JM. Dál se trápí Přední Kopanina. Prohrála na hřišti Podolí 3:1 a brodí se v sestupových bažinách.

Kolovraty - Královice 1:4 (0:2)
Branky:
84. Holík - 19. a 89. Kalivoda, 14. Formáček, 79. Sus. V 61. minutě neproměnil domácí Boček penaltu. ŽK: 6. Ráža - 37. Ptáček. Rozhodčí: Dobrý - Polena, Nebáznivý. Diváků: 100.
Kolovraty: Procházka - Holík, Vejr, Bláha (61. Dejmek), Žitný - Klír - Gračko, Ráža (61. Kalenda), Votřel, Borek (82. Kabeláč) - Böhm (61. Boček). Trenér: Jakub Slezáček.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Sus, Krejča, Kalivoda, A. Krivosheev - Dufek (83. Potměšil), Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Fotbal vám někdy dá, někdy vezme. Nám minulý týden na Kopanině dal a teď doma bohužel vzal. Výsledek je pro nás krutý, ale na to se nehraje. Královice prokázaly kvalitu v zakončení, která nám naopak scházela. Rozhodla produktivita, my jsme po hodině hry pohrdli i penaltou a celkově udělali hrdinu z jejich gólmana Hubínka. Panovala obava z vyhroceného souboje, kdy jde o derby a historii vzájemných zápasů, ale zápas byl odřízen velmi chytře a zkušeně.”
David Kalivoda (Královice): „Vezeme si tři body z Kolovrat, takže spokojenost. Kolovraty nejsou lehký soupeř, navíc byl těžší terén, ještě do toho zapršelo. Vypořádali jsme se s tím velice dobře a po půli jsme vedli 2:0. Dvakrát nás v situacích, kdy jsme chybovali, podržel brankář. Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme vycházet s pevné defenzivy a hrát na rychlé protiútoky. Odehráli jsme to velice slušně a na konci přidali další góly. Byli jsme na těch posledních třiceti metrech od brány kvalitnější a čtyři góly mluví za všechno. Kluci vzadu to zahráli velice dobře a dobrý zápas odchytal Tomáš Hubínek."

Nejlepší hráč Kolovrat: Tomáš Vejr.
Nejlepší hráč Královic: Tomáš Hubínek.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE

Podolí - Přední Kopanina 3:1 (2:0)
Branky:
19. a 90.+2 Jůzek, 45. Jeník - 74. Podzemský. ŽK: 2. Hrubý, 64. Mráček - 3. Kučera, 68. Urban, 87. R. Huleš. Rozhodčí: Tikal - Kučera, Popelka. Diváků: 60.
Podolí: Michal Vondrka - Matěj Vondrka (80. Vlasák), Bednář, Jeník (90. Doubek), Hrubý (63. J. Svoboda) - Brož - Mráček (76. Brezina), Janoušek, Krob - Hanzlík - Jůzek. Trenér: Petr Majer.
Přední Kopanina: Mačí - Andrle, Houška, Kučera, Podzemský - Hák - Graf (72. R. Huleš), Kolář, Janek (27. Zadina), Mejdr - Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí):
„Do zápasu jsme vstoupili ne moc dobře. Neudrželi jsme balon, bylo to takové ospalé, pomalé. Kopanina měla míč víc v držení, tlačili se na nás. Paradoxně z prvního vydařeného protiútoku jsme dali gól. Po tom gólu se naše hra zvedla a hra se vyrovnala. Opět po rychlém protiútoku jsme přidali druhý gól. Šli jsme do kabin za stavu 2:0 a řekli jsme si, že by bylo dobré do druhého poločasu vstoupit aktivněji, víc držet balon. Udržet Kopaninu co nejdál od naší brány. Znova se to nepovedlo, ty naše začátky poločasů se nám nedaří. Přišlo mi to, že jsme měli těžké nohy. Kopanina tak převzala otěže zápasu, zatlačila nás a chtěla s tím výsledkem něco udělat. My jsme podnikali rychlé protiútoky, které se nám nedařily úspěšně finalizovat. Kopanina dala na 2:1 a bylo to otevřené až do konce. Až v nastavení se nám podařilo dát na 3:1. Podali jsme bojovný výkon a byli jsme za to odměnění. Kopanina má dopředu velkou sílu.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Domácí vyhráli zaslouženě. Využili svoje šance, my ne, a ubojovali to. My jsme se odnaučili dávat góly, leží na nás nějaká deka.Ve druhé minutě Kolář na malém vápně sám a trefí gólmana, pak ještě dá tyčku z přímáku. Dostaneme gól na 1:0, dobře, to se může stát. V poslední minutě první půle máme kopat roh, najednou pomezní to vyhodnotil, že to náš hráč ještě tečoval. Takže výkop od branky a oni dali gól a byl konec poločasu. To jsou věci, když se to stane, tak se to stane. Jsme v situaci, se kterou jsme nepočítali, na kterou nejsme zvyklí a nejsme schopní se z ní dostat.”

Nejlepší hráč Podolí: Ondřej Mráček.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Josef Mačí.


Třeboradice - Dukla JM 5:2 (0:1)
Branky:
53. Kabyl ml., 54. Hájek, 66. Grznár, 83.a 89. obě z penalty Kadlec - 45. Solař, 74. Brabenec. ŽK: 32. Kabyl ml., 35. Valín - 70. Damián Farkaš, 78. Mašek. ČK: 84. Damián Farkaš (Dukla JM). Rozhodčí: Štípek - Stěhule, Lafata. Diváků: 51.
Třeboradice: Prebsl - Kabyl ml., Červenka, Valín, Mbah (71. Janda) - Houžvička (30. Kadlec), Viktorin, Hájek (87. Hruška), Grznár - Petr (61. Ibe), Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.
Dukla JM: Tlustý - Solař, M. Lafek (67. Ferreira), Petrák, Mašek - Dominik Farkaš (77. Novák) - Brabenec, Trávník, Žampa, Damián Farkaš (84. N. Čermák) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jiří Kabyl (Třeboradice):
„V první půli jsme hráli špatně, ztráceli jsme míče, nedostávali jsme se do zakončení. Možná tam byly jedna, dvě šance. Po přestávce jsme začali hrát jinak, tak, jak jsme se chtěli prezentovat od začátku. A myslím si, že poměr 5:2 svědčí, že to bylo v pořádku. Nejsem ten typ, co v kabině zvyšuje hlas. Šlo jen o připomenutí toho, co chceme na hřišti dělat, co se má ve hře objevovat a pak už to tam bylo."
Josef Světlík (Dukla JM): „První poločas jsme zvládli dobře, ale to k úspěchu v utkání prostě nestačí. Když pak k tomu přistoupíme, jak jsme k tomu přistoupili, a přidají se dětinské chyby... Ne, že by si soupeř výhru nezasloužil, ale my jsme první půli odehráli podle představ, ale pak najednou už v 51. minutě prohráváme. A vyrábíme jednu chybu za druhou a chceme hrát fotbal v prostorech, kde se fotbal hrát nedá za daného stavu, což nás stojí lepší výsledky.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč Dukly JM: Viktor Žampa.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Vyšehrad B - Újezd Praha 4 3:2 (3:1)
Branky: 15. a 32. Žežulka, 18. Alexandr z penalty – 18. Navrátil, 54. Běhounek. ŽK: 21. Alexandr, 71. Richter, 90.+2 Kubík - 52. Valeš, 87. Tomaides, 90.+2 Bojčuk. Rozhodčí: Bočok - Les, Nepraš. Diváků: 55.
Vyšehrad B: Dočekal - Macej, Šlegl, Žežulka, Hani (63. Souček) - Brejcha, Alexandr - F. Babka (50. Richter), Pokorný (90.+2 Popovič), Vejvar - M. Klán (70. Kubík, 90.+2 Drozd). Trenér: Jaroslav Klíma.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Lupínek (44. M. Gregor), Malčánek, Valeš (61. Tran) - Tomaides - J. Jeřábek (37. O. Gregor), Walter, Vrabec, Běhounek - Navrátil (57. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Porazili jsme první tým tabulky, s tím jsem samozřejmě spokojen. Podali jsme tentokrát velmi dobrý výkon a je jen škoda, že ho nedokážeme podávat opakovaně. Vyhráli jsme podle mého názoru zaslouženě, i když soupeř měl velkou šanci vyrovnat na 3:3. My jsme zase předtím nastřelili břevno. Utkání mělo vysoké parametry, o čemž svědčí i čtyři až pět zranění po ostrých soubojích. Rád bych vyzdvihl přístup hráčů z A-týmu, nechali na hřišti srdce."
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Zápas jsme si prohráli sami, protože jsme po zbytečných až trapných chybách umožnili domácím jít do vedení 2:0. V poločase za stavu 3:1 jsme si řekli, že nemáme co ztratit a ve druhé půli jsme byli také lepším mužstvem, jenomže jsme dvě až tři šance neproměnili. Utkání dvou rozdílných poločasů by remíza slušela víc. Jeho stínem však byla četná zranění na obou stranách, víceméně nezaviněná, ale jen my jsme kvůli nim přišli o tři hráče."

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Ondřej Žežulka.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Patrik Tomaides.


Viktoria Žižkov B - Uhelné sklady 1:3 (1:1)
Branky:
37. Lanc - 24. Belán, 51. V. Klán, 63. Šafránek. ŽK: 72. Falcon - 22. Koubek, 66. V. Klán. Rozhodčí: Jakl - Hradil, Kohout. Diváků: 30.
Žižkov B: Konečný - Novinský, J. Pařízek, Maksič, Kříž - Cabaňa (75. Jashi), Lanc, Studený (69. Falcon), Vild (62. De Oliveira) - Zeman (46. Gurbanov), Hejný (69. Faigl). Trenér: Luděk Hottek.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Šístek - Sainer - Kocourek, Belán Šafránek, Pivoňka - V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„Všichni viděli, jak to utkání dopadlo a těžko se mi to hodnotí. Říkám to pořád dokola, že naši mladíci se ještě stále nedokáží vyrovnat s dospělým fotbalem. To znamená s takovou tou chytrostí a důrazem v osobních soubojích. Pokud nevstřelíme v úvodních dvaceti minutách jeden až dva góly, tak soupeři narostou křídla a dostává nás pod tlak tím, že se dá s námi hrát a více si dovoluje. Druhé poločasy jsou naše slabina a musíme se pokusit v dalších zápasech na tom zapracovat.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Bylo to velmi těžké utkání proti mladému a běhavému soupeři a já jsem strašně rád, že to kluci takhle ubojovali. Ani jsme to zde za tři body nečekali, protože nás bylo jen jedenáct z důvodů nemocí a spousta zranění. Doufám, že příště už se sejdeme v lepším počtu. Velká poklona celému mančaftu za předvedený výkon, který nám přinesl velmi cenné vítězství.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Daniel Konečný.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: všichni.


Admira B - Hostivař 5:0 (1:0)
Branky:
74. a 79. Panýrek, 37. Michálek, 64. Štefan, 81. Jákl. ŽK: 32. Čížek - 10. Turek. Rozhodčí: Zelený - Vojáček, Tsarev. Diváků: 46.
Admira B: Jungr - Horák, Pelikán, Heinzel, Čížek - Šindelář (69. Trnka) - Karvánek (57. Jákl), Záruba (57. Rudolf), Štefan (76. Horváth), Panýrek - Michálek (74. Pavlata). Trenér: Pavel Gregor.
Hostivař: Došek - Černý, Wulkan, Penc, Sýkora - Kučera - Turek (72. Mucha), Macháček, Kadlčík (79. Kronovetr), Chyle (79. Chadt) - Špaček (31. Boubín). Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Předpokládali jsme, že Hostivař bude hrát houževnatý fotbal v defenzivě a čekat na rychlé brejky. To se také v první půli potvrdilo. Trápili nás. Sice jsme šli do vedení, ale oni měli několik brejkových situací. My jsme taky nějaké další šance zahodili. Ve druhé půli už jsme měli jasně navrch a přidávali další góly. Kluci to zvládli dobře.”
Sálem Hebousse (Hostivař): „Prožili jsme hezké odpoledne, bylo hezké počasí. Soupeř hrál velmi dobře a my jsme na ně koukali. Soupeři gratuluji, vyhrál zaslouženě.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Panýrek.
Nejlepší hráč Hostivaře: nikdo.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Motorlet B - FC Zličín 1:0 (0:0)
Branka:
46. Filip. ŽK: 70. Jíra (Zličín). Rozhodčí: Andras - Chustecki, Vítek. Diváků: 70.
Motorlet B: Zýta - Scharf, Žižka, Filip, Rada (86. Arzumanyan) - Jůza - Blažek (70. Palečko), Mařík (78. Hůlka), Václavík, Hamouz - Lukič (23. Hrabina). Trenér: Michael Lukič.
Zličín: Mareš - Ibraimi (59. Vagner), Gröbl, Žák, Stýblo - Šilhavý, Kubr, Malý, Jíra (73. Michalanský) - Šlajchrt, Vašut. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B):
„Já jsem spokojený, ale malinko to drhlo. První poločas vynikající, druhý jakoby nám už došly síly a bylo to vyrovnané. Přelévalo se to z jedné strany na druhou a smrdělo to na obou stranách. Báli jsme se o výsledek až do konce. Bohužel to, co my nedáme, to je šílené.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Podali jsme slabý výkon. Nepokryli jsme jednu standardku, to rozhodlo. V poslední minutě jsme tam měli velkou šanci, ale v tomhle je fotbal spravedlivý, bodovat jsme si prostě nezasloužili.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Pavel Václavík.
Nejlepší hráč Zličína: Petr Mareš.


Újezd nad Lesy - Olympia Radotín 5:0 (4:0)
Branky:
14. a 30. Snop, 35. Křivánek, 42. Kuč, 84. L. Šedivý. ŽK: 73. Křivánek - 3. Zeman, 75. Bazal. Rozhodčí: Hrivík - Šaróka, Pytloun. Diváků: 180.
Újezd nad Lesy: Pecho - Parys, Kučera, Foltman, J. Šedivý (62. L. Šedivý) - Kuč, L. Jarolím, , Kovář, Mika - Křivánek (78. Polák), Snop (71. Vít). Trenér: Josef Šimek.
Radotín: Bártl - Tyburec, Jiránek (58. Hollý), Zeman, Löffelmann - Bazal, Kubišta, Bialek, Doležal - Pavel (46. Eisman), Bužík. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Zápas byl z naší strany hodně dobrý. Chvilku nám to sice trvalo, než jsme hru zorganizovali. Byly tam nějaké vynucené změny v sestavě. Ale postupně jsme se do toho dostávali a první půle už byla 4:0. Z mé strany velká spokojenost, byl to dobrý týmový výkon.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Ustrašený výkon bez jiskry, bez bojovnosti. Zasloužili jsme si prohrát a vůbec nemám, co bych na tom měl hodnotit. Újezd byl jasně lepší celý zápas.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Lukáš Křivánek.
Nejlepší hráč Radotína: nikdo.



Fotografie