Foto: PFS
Ladronkafest navštívil i sparťanský záložník Dočkal

Ladronkafest navštívil i sparťanský záložník Dočkal

V sobotu 14. září se udál Ladronkafest, což je největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě. Cílem akce je představit pestré možnosti aktivního trávení volného času a konal se již tradičně, jak z názvu vychází, v parku Ladronka. Pražský fotbalový svaz se na tomto festivalu prezentoval díky stánku s propagačními materiály, fotbalovým hřištěm, fotbalovou klecí pro hru 1 na 1 a také fotbalovým kulečníkem, který byl již po několikáté velkým lákadlem. Zástupci Pražského fotbalového svazu také šířili osvětu v rámci projektů Můj první klub a také Neberte nám naši hru, které mají za cíl nejen přivést nové malé sportovce k fotbalu, ale taky správnou cestou tento sport prezentovat a zamezit nevhodnému chování rodičů a jiných s dětmi spojených lidí.

Velmi zajímavou částí programu byla beseda se záložníkem Bořkem Dočkalem a také následná autogramiáda, kde se s Bořkem mohli fanoušci také vyfotit. Bořek strávil na pódiu s moderátorem zhruba dvacet minut, během kterých rozebrali jeho začátky i další zážitky z průběhu jeho kariéry. Dostalo se také na zahraniční zkušenosti a vyprávění o jednotlivých zemích, kde aktuálně zraněný kapitán národního týmu působil (Turecko, Norsko, Čína, USA).

Prostor před pódiem se postupně zaplňoval a není náhoda, že mezi přítomnými byli i malí fanoušci se sparťanským dresem. Bořek se po besedě přesunul do stánku Pražského fotbalového svazu, kde podepisoval kartičky a rozdával úsměvy na fotky s fanoušky, kteří na něj již netrpělivě čekali.

„Celá akce se vyvedla na jedničku. Bořek byl tahákem a bylo to znát. Během chvíle, co byl na pódiu, se sešlo více lidí, než tomu bylo u kapel, které naší besedě předcházely. Jsme Spartě a Bořkovi vděční, že s námi odstartovali pilotní epizodu fotbalových besed, které bychom rádi prostřednictvím podobných festivalů prezentovali do světa. Je to příležitost, jak přitáhnout další děti k fotbalu a celkově ke sportu, když vidí své vzory, kteří se rozpovídají o kariéře a získaných zážitcích,“ míní projektový manažer PFS Pavel Šulek.


Fotografie