Foto: Pavel Jiřík st.
V Braníku si ze mě dělají legraci. Věřím, že stará dobrá Dukla bude brzy zpátky, říká Trávník

V Braníku si ze mě dělají legraci. Věřím, že stará dobrá Dukla bude brzy zpátky, říká Trávník

I když se fotbalový Braník poroučel po minulé sezoně z Pražská teplárenská přeboru, Adam Trávník, jedna z největších opor týmu, nižší soutěži unikla. Během léta přestoupil do Dukly Jižní Město. Po šesti kolech nejvyšší pražské soutěže je však jeho tým s jednou výhrou na posledním místě tabulky. „Představa o tom, jak si povedeme, byla pochopitelně jiná,“ přiznává Trávník.

Máte pro bídný rozjezd Dukly do sezony nějaké vysvětlení?
Myslím, že se sešlo hodně věcí, všechny špatné. Třeba co se týče mě, tak jsem si na druhém tréninku zlomil zánártní kůstku. V klubu byla spousta nových kluků, musíme si na sebe zvyknout, chce to čas.

Pro Duklu platilo, že hraje v horní polovině tabulky. Jaká je v týmu atmosféra?
Není to příjemné, když jste poslední, to je jasná věc. Co nás může utěšovat, že jsme na začátku soutěže a bodové rozdíly nejsou velké. Stačí jednou vyhrát a hned to vypadá jinak.

Pro vás je to obzvlášť náročné, protože jste si hru ve spodku tabulky vyzkoušel už s Braníkem v minulé sezoně...
A taky jsem do Dukly přišel s tím, že si od toho hraní o záchranu odpočinu. Myslím, že nikdo nečekal, že budeme takhle dole. Stejně jako vám to řekl nedávno můj spoluhráč Vojta Brabenec, tak i já věřím, že se zvedneme. Zvykneme si na sebe a půjde to.

Srážejí vás nevydařené vstupy do zápasů, hned třikrát jste dostali branku ve druhé minutě. Co se s vámi na začátku utkání děje?
Když dostanete takhle brzy gól, tak je to samozřejmě problém. O to hůř se nám pak hraje. Třeba naposledy jsme měli od trenéra jasný úkol: do patnácté minuty bude u soupeře ve skóre svítit nula, měli jsme si pohlídat, abychom nedostali gól. Realita byla taková, že jsme možná už po minutě inkasovali.

To musí náročného trenéra Světlíka pěkně štvát. Dává vám to najevo?
Jistě, že ho to štve. Je z toho otrávenej, ale to jsme všichni v týmu. Musíme teď prostě zvládnout zápas s béčkem Motorletu. To je jeden ze soupeřů, který není v tabulce daleko. Aby se ty nůžky mezi spodkem a středem tabulky ještě víc neotevřely.

Byl jste sice zraněný, ale už jste si na Duklu JM ve všem zvykl? Jaký máte z nového klubu dojem?
Tým je tady hodně fotbalový. Právě to mě uklidňuje, když vidím, co kluci předvádějí na tréninku. Tréninky jsou tu herní, to mi vyhovuje. Moc mě to v Dukle baví. Jsem tady v roli staršího hráče, na to nejsem moc zvyklý, ale beru to. Máme hodně mladých kluků. Věřím, že se do toho dostaneme. Kvalita tu je. Třeba Vojta Brabenec na tréninku sází góly. Je jen otázka času, kdy mu to tam začne padat i v přeboru. Rozjede se. Snažím se kluky podpořit.

Marodka je ale pořád velká, že?
Neuvěřitelná. Když si vzpomenu na ten svůj druhý trénink, jak tam přišli marodi Kotlík, Vrzal, Inneman před operací, k tomu já. Letní přestávka je krátká, nebyl prostor to moc ladit. Ale dejte nám čas. My se zvedneme a bude to stará dobrá Dukla.

A co bývalý klub? Sledujete, jak si vede Braník v I. A třídě?
Samozřejmě, že jsem s kluky v kontaktu a až na jeden zápas jsem se byl na jejich utkání podívat. Je jasné, že jsem terčem vtípků, že jsem si tedy pomohl, že se po další sezoně vyměníme v soutěžích. Dalo se to čekat. Oni jsou rozjetí.

Vy jste si mohl rýpnout leda kvůli jejich dvěma zahozeným penaltám proti Čechii Smíchov...
Jsem stejný, kdybych si mohl rýpnout, udělal bych to. Ale teď jsou nahoře kluci z Braníku, dělají si legraci, jestli udělám sestupový double. A co se týče těch penalt, kopal je můj kolega z práce. Bavili jsme se o tom před tím zápasem a on říkal, že změní místo, kam je kope. Já mu říkal, ať to nedělá. A takhle to dopadlo. Jsem ale rád, že se jim daří. A ještě spokojenější budu, až se zvedneme s Duklou. Věřím, že teď proti Motorletu B už to přijde.



Fotografie

Související články