Foto: Jiří IPSER
Vltavín povede do konce podzimu jako hlavní kouč Freisler, Frýdek bude asistentem
17.09.2019

Vltavín povede do konce podzimu jako hlavní kouč Freisler, Frýdek bude asistentem

První trenérské střídání ve Fortuna ČFL je tady. A na triku ho má Loko Vltavín. Do konce podzimní části si totiž protáhne trenérská angažmá v roli hlavního kouče Tomáš Freisler, dosavadní asistent Martin Frýdka. Ten už dva týdny týmu velel na zkoušku. „Teď jsme se rozhodli nechat Tomáše jako hlavního trenéra do konce podzimu. Pak se uvidí, co dál,“ prozradil šéf klubu Josef Neuberg.

Nejde ale o klasickou výměnu. Nikdo v klubu nedostal padáka, ve Vltavínu dál zůstává i dosavadní trenér Martin Frýdek. Tomu se ale vrátily zdravotní problémy, které jej již před časem vyhnaly z trenérské lavičky. „Martin se posune do role asistenta. Bude chodit na tréninky a zápasy, jak mu to jeho situace dovolí,“ prozradil Neuberg.

Vltavín nerozjel sezonu úplně dobře, tým trápila a dál i trápí obrovská marodka. Ta se nevyhnula v létě ani šéfovi klubu, který podstoupil důležitý operační zákrok a dlouhou dobu tak musel sledovat dění v klubu jen na dálku. „Je potřeba, abychom zabrali,“ hlásil už před víkendovým duelem s Domažlicemi. Ten nakonec Vltavín vyhrál 1:0.

„Zraněných bylo fakt hodně, jestli celou přípravu odtrénovali dva nebo tři hráči... Myslím, že je to vidět na naší hře. Podle mého gusta by naše hra měla být ještě více běhavější a oni prostě běhají podle toho, jak mají natrénováno. Není to úplně ideální. Gólů jsme v přípravě dostávali dost, ale tam jsme improvizovali,“ přiznal už po prohraném derby na Admiře trenér Freisler.

Situace se snad ale pomalu začíná vracet do normálu. Do hry již alespoň jako střídající hráč naskočil talentovaný záložník Kuchař. V zápisu o utkání byl na lavičce i zkušený středopolař Abena, který ale nenastoupil. Mimo hru je pouze defenzivní štít Studecký, který v létě přišel do Holešovic z konkurenčních Brozan. Na hrotu sestavy již druhý zápas odkopal útočník Čtvrtníček, jenž má zacelit mezeru po letním odchodu Veselého a následném uvolnění Pejši do nejvyšší soutěže.

I tak je „Lokáda“ až na desátém místě tabulky, když má po šesti odehraných zápasech na kontě osm bodů. Na první Táborsko má manko sedmi bodů, stejný náskok pak má tým před nováčkem z Hostouně, který je poslední. Do konce podzimu zbývá odehrát devět utkání třetí ligy, Vltavín je ve hře i v MOL Cupu, kde ve třetím kole nastoupí 25. září doma proti Dynamu České Budějovice.



Fotografie