Foto: Jiří IPSER
Souhrn 6. kola přeboru: doma padly Kolovraty i Třeboradice, Kopanina dostala 4 góly
16.09.2019

Souhrn 6. kola přeboru: doma padly Kolovraty i Třeboradice, Kopanina dostala 4 góly

Asi největším překvapení 6. kola Pražská teplárenská přeboru je domácí porážka Třeboradic. Ty inkasovaly od Hostivaře gól ve 24. minutě a přes trvalou převahu se jim už s výsledkem nepodařilo nic udělat. Nečekala se ani prohra Kolovrat na domácím hřišti s Podolím. Třetím překvapením můžeme označit debakl Přední Kopaniny na hřišti Admiry B. Výsledek 4:0 asi moc fanoušků nečekalo.

Újezd Praha 4 - Zličín 5:3 (2:2)
Branky:
19. a 75. Walter, 13. Běhounek, 49. Doležel, 56. Jeřábek - 16. J. Šindelář, 45. Merta, 73. Vašut. ŽK: 62. Valeš, 64. Lupínek, 65. Běhounek - 90. Vašut. Rozhodčí: Bočok - Hrivík, Hlaváč. Diváků: 55.
Újezd Praha 4: Bojčuk - J. Jeřábek (86. Novák), Daňhel, Malčánek, Valeš - Lupínek Vrabec, Walter (83. Navrátil), Přibyl - Doležel (61. Pešír), Běhounek (88. Tran). Trenér: Karel Jeřábek.
Zličín: Blahovec - Ibraimi (81. M. Šindelář), Gröbl, Hájek (37. Musil), Stýblo - Malý, Kubr, Žák, J. Šindelář (59. Vašut) - Merta, Šlajchrt. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Začali jsme dobře. Během úvodní čtvrthodiny jsme měli asi deset rohů, ze kterých jsme bohužel nic nevytěžili. Pak se nám přece jen podařilo dát gól, ale soupeř hned z prvního rohu, který kopal, vyrovnal. Na 2:1 se nám povedl krásný gól z přímého kopu. Soupeř ale gólem do šatny srovnal na 2:2. Druhou půli jsme odskočili na 4:2, a to už Zličín nestačil korigovat. Navíc na jejich gól jsme dokázali reagovat a odskočit na 5:3. Vyhráli jsme zaslouženě."
Miroslav Vašut (Zličín): „Bojovali jsme, ale to bohužel nestačilo. Dát tři góly venku a nebodovat je velká škoda. Hodně nás sráží laciné góly, jednoduché chyby a neodolnost držet průběh a výsledek zápasu. Soupeř je úplně jinde, jak kvalitou, tak typologii hráčů.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Ondřej Vrabec.
Nejlepší hráč Zličína: Lukáš Stýblo.


Motorlet B - Olympia Radotín 2:0 (1:0)
Branky:
20. Lukič, 52. Václavík. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Stěhule - Dobrý, Jakl. Diváků: 50.
Motorlet: Velek - Kutina, Žižka, Štědrý, Rada - Hůlka (65. Blažek) - Hrabina (84. Jůza), Václavík, Palečko (65. Rossmann), Hamouz (77. Kraus) - Lukič. Trenér: Michael Lukič.
Radotín: Saladiak - Pavel, Jiránek, Zeman, Steiner - Eisman, Kubišta (57. Janovec), Bialek, Doležal - Hollý, Louda ml. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B):
„Hráli jsme dobře, přistoupili jsme k tomu tak, jak jsme měli. Byli jsme trošku frustrovaní ze zápasu v Hostivaři, tak jsme se z toho přes týden dostávali. Za tenhle výkon musím kluky pochválit. Přistoupili k tomu tak, jak se na domácím hřišti má. To je naše tvrz. Tři body jsme získali zaslouženě.”
Jaroslav Louda (Radotín): „My jsme momentálně ve stavu, kdy nám chybí tři hráči základní sestavy a vyloučený Císařovský. Já tedy klukům nemůžu vytknout nic. Soupeř byl po většinu zápasu kvalitnější, byl přímočařejší a měl víc gólových šancí. My jsme to v závěru chtěli otevřít a snažili jsme se alespoň o korekci výsledku. Bohužel nám to nevyšlo a nakonec musíme být rádi, že jsme neinkasovali ještě víc branek.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Pavel Václavík.
Nejlepší hráč Radotína: Milan Bialek.


Kolovraty - Podolí 1:3 (0:3)
Branky:
90.+1 Bláha - 5. Mráček, 9. Brož, 40. Jůzek. ŽK: 33. Boček, 42. Votřel, 77. Žitný - 47. Mráček, 63. Janoušek, 76. Kristen, 87. Jůzek, 90. Hrubý. Rozhodčí: Lafata - Chustecki, Váša. Diváků: 120.
Kolovraty: Procházka - Boček (59. Hrubý), Vejr, Borek (64. Bláha), Žitný - Klír - Gračko, Hájek (84. Hladký), Votřel, Kalenda (72. Dejmek) - Böhm. Trenér: Jakub Slezáček.
Podolí: Vondrka Michal - Červenka, Brož, Kristen, Krob - Hrubý - Mráček (77. Brezina), Janoušek, Bednář, Hanzlík - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Soupeř vyhrál zaslouženě. Dostal se rychle do dvoubrankového vedení a pak se to asi zlomilo tím, že jsme nedokázali dát kontaktní gól na 2:1. Gól jsme dát mohli, ale dostali jsme na 3:0. Nešlo nám vůbec nic a nezmohli jsme se ani na nějaký tlak. Odskakovalo nám to, prostě to nešlo. Bohužel jsme doma prohráli.”
Petr Majer (Podolí): „V týdnu jsme si něco řekli k těm naším začátkům zápasů a tentokrát jsme začátek chytli. Během deseti minut jsme dali dva góly a už to mělo parametry hry, kterou chceme hrát. Byl to bojovný výkon podpořený dobrou koncovkou. Měli jsme tam několik rychlých protiútoků, které kdybychom vyřešili lépe, tak to skóre mohlo být ještě vyšší. Spokojenost panuje s tím, že jsme to, jak se říká, odjezdili po zadku. Konečně jsme chytli začátek a pak už to kontrolovali.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Bláha.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Janoušek.


Třeboradice - Hostivař 0:1 (0:1)
Branka:
24. Černý. ŽK: 33. Kabyl ml. - 54. Sýkora, 57. Černý, 67. Turek, 90.+1 Wulkan. Rozhodčí: Les - Tikal, Andras. Diváků: 70.
Třeboradice: Krch - Kabyl ml. (64. Ibe), Adjei, Červenka, Janda (64. Hruška) - Kadlec, Viktorin, Hájek (79. Houžvička), Mbah (46. Grznár) - Petr, Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.
Hostivař: Strazzer - Černý, Wulkan, Penc, Sýkora (64. Mucha) - Kučera - Turek (83. Pazdera), Kadlčík (88. Chadt), Macháček, Metzner (90. Laštovka) - Špaček (72. Chyle). Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Jiří Kabyl (Třeboradice):
„Takový hodně smolný zápas. Soupeř dal po rohovém kopu gól a my jsme to pak dobývali a dobývali, ale nedobyli. Musím uznat, že moc šancí jsme si nevypracovali a ty, co jsme měli, jsme zahodili. Druhou půli už to byla hra na jednu branku, my jsme se přes ně nějak nemohli dostat, a tak to ubránili až do konce."
Sálem Hebousse (Hostivař): „Dali jsme gól a ubránili jsme to. Vyšla nám jedna věc, kterou nacvičujeme. Pak jsme zuby nehty bránili 1:0. Po tom gólu to byl obrovský tlak na naší bránu. My jsme to odmakali, odbojovali. Klobouk dolů před klukama, kteří to odehráli zodpovědně. S tímto soupeřem jsou to pro nás zlaté body. Jsem šťastný, že to takhle dopadlo. Třeboradice mají velkou kvalitu, to vědí všichni.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Kučera.


Vyšehrad B - Uhelné sklady 4:2 (0:0)
Branky:
60. a 65. Brejcha, 83. Macej, 86. M. Krivosheev - 61. Belán, 64. Šulc. ŽK: 52. Brejcha, 68. F. Babka - 84. V. Klán. Rozhodčí: Kučera - Hradil, Štípek. Diváků: 50.
Vyšehrad B: M. Babka - Stareček, Šlegl, Šídlo (46. M. Krivosheev), Hani - Brejcha - Richter (73. Bazal), Macej, Verner, F. Babka - M. Klán (78. Popovič). Trenér: Jaroslav Klíma.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Majerčin (39. Belán) - Kocourek, Koc, Stolfa, Šístek - Zilvar (44. Pivoňka), V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Výsledek 4:2 odpovídá průběhu utkání. Porazili jsme silného soupeře, se třemi body jsme samozřejmě spokojeni. Měli jsme víc vyložených šancí než Uhelky, na druhou stranu jsme také mohli klidně v průběhu utkání prohrávat. Nakonec jsme ale utkání zlomili v náš prospěch, což mě těší."
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Určitě kvalitní a zajímavý zápas s řadou příležitostí na obou stranách. Domácí byli efektivnější, zatímco naším největším problémem je právě proměňování šancí. Sami naopak inkasujeme po odražených balonech, kdy nedostupujeme protihráče. Hodně nám ublížila dvě vynucená střídání už v prvním poločase vinou zranění Majerčina a Zilvara. Přesto musím kluky pochválit, jak se vyrovnali se zdejší umělkou a navíc vedrem. Herně utkání zvládli, navzdory porážce předvedli dobrý výkon, takže žádné hlavy dolů a jedeme dál.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Martin Richter.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek.


Viktoria Žižkov B - Dukla JM 2:1 (2:1)
Branky:
2. a 16. Hejný - 45. Kotlík. ŽK: 44. Hejný, 64. Kříž - 64. Brabenec. Rozhodčí: Nebáznivý - Šaróka, Pytloun. Diváků: 50.
Žižkov B: Konečný - Novinský (46. Kaisler), Antl, Pařízek, Kříž - Studený (69. Chytra), Lanc (82. Tseber), Muleme, Vild (79. Thiago) - Zeman (67. Tesař), Hejný. Trenér: Luděk Hottek.
Dukla JM: Tlustý - Solař, J. Lafek (46. Farkaš Damián), Petrák, M. Lafek - Dominik Farkaš - Brabenec, Ferreira, Trávník, Žampa (79. Čermák) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„První poločas to bylo docela dobré. My máme asi už tradičně ty první poločasy dobré a druhé tragické. Vedeme 2:0 a minutu před přestávkou si necháme dát gól. To je ta nezkušenost našich mladých hráčů. Já jim přece nebudu říkat, ať to kopne do potoka, nebo přes tribunu. On to řeší fotbalově, což po nich chci, ale ztratí při tom balon. Kluci se ještě nedokážou vyrovnat s dospělým fotbalem. Pokud je soupeř důrazný, prohráváme osobní souboje a tím ztrácíme. Výhru jsme nakonec vyválčili, ale druhá půle byla opravdu darebná.”
Josef Světlík (Dukla JM: „Myslím si, že jsme do utkání vstoupili hrůzostrašně. Na nohy nás postavil až gól Kotlíka. Druhý poločas, byť jsme se s tím snažili něco udělat a měli jsme tlak, tak jsme si nějakou větší šanci nevypracovali. Bohužel se nám vyrovnat, případně utkání otočit, nepovedlo. Klesli jsme na samé dno a jak jsme na tom, tak ukáží příští zápasy.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Karel Hejný.
Nejlepší hráč Dukly JM: Adam Trávník.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Admira B - Přední Kopanina 4:0 (2:0)
Branky:
36. a 71. Panýrek, 16. Štefan, 63. Karvánek. ŽK: 60. Graf (Kopanina). Rozhodčí: Vítek - Kohout, Polena. Diváků: 50.
Admira B: Cingel - Čížek, Pelikán, Heinzel, Škarda - Šindelář (70. Votlučka) - Karvánek, Záruba (65. Rudolf), Štefan (80. Horváth), Panýrek (74. Jákl) - Michálek (80. Pavlata). Trenér: Pavel Gregor.
Přední Kopanina: Švarc - Flaks, Houška (61. R. Huleš), Zadina, Graf - Hák - Karbulka, Šultes, Vágner (61. Mejdr), Kadlec (54. Andrle) - Urban (74. Janek). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Do zápasu jsme vstoupili s velkým respektem k soupeři, věděli jsme, jakou má ofenzivní sílu. Celý týden jsme se na ně poctivě připravovali. Taktika nám vyšla, kluci podali vynikající výkon a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Zasloužená výhra domácích v zápase, ve kterém jsme byli úplně směšní. Odehráli jsme nejhorší zápas, kde se nám nedařilo vůbec nic. Hráli jsme špatně vzadu, dopředu jsme si toho moc nevytvořili. Byli tam jen nějaké přímáky, jedna Urbanova hlavička. Bráníme špatně a domácí to potrestali.”

Nejlepší hráč Admiry B: Vojtěch Karvánek.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: nikdo.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Újezd nad Lesy - Královice 1:1 (0:0)
Branky:
87. vlastní Havlín - 77. Kalivoda. ŽK: 83. Kuč - 41. Krejča, 63. Votava. Rozhodčí: Tsarev - Havel, Tvrz. Diváků: 180.
Újezd nad Lesy: Pecho - Parys, Kučera, Chumlen, Šimek - Kuč, Pekárek (61. Borovička), Jarolím, Kovář - Vít (89. Polák), Snop. Trenér: Josef Šimek.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Votava, Slováček - Sus, Krejča, Kalivoda, Vacík (12. Havlín) - Pospíšil, Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Byl to vyrovnaný zápas. V první půli oba mančafty měly šance dát gól. V druhé půli jsme měli šancí víc a Královice jsme k nim nepouštěli. Pak jsme dostali laciný gól z rohu. Změnili jsme rozestavení a podařilo se nám vyrovnat na 1:1. Zdálo se že to tak dopadne, přišlo mi, že Královice už nemají dost sil s tím něco udělat. Úplně v poslední minutě střílíme ve vápně, stačí trefit branku a my to nedáme. Na jednu stranu je super, že jsme to v závěru srovnali, ale mohli jsme mít tři body, takže mám takové smíšené pocity.”
David Kalivoda (Královice): „Byl to takový zápas, ne moc nějak krásný, terén nebyl ideální. Šance byly na obou stranách, my jsme jich měli víc v první půli, domácí ve druhé. Pro lidi to mohlo být zajímavé, ale moc krásné to nebylo. Bylo to spíše bojovné utkání, nahrával tomu i ten terén. Bylo to asi o prvním gólu, který jsme nakonec vstřelili po standardní situaci my. Měli jsme to udržet. Měli jsme tam ještě nějaké brejky, které se nám nepodařilo kvalitně dotáhnout. Po situaci, kdy jsme mohli balon odkopnout, tak jsme ho neodkopli. Pustili jsme tam soupeře k takové střele z nouze. Bohužel to prošlo přes několik hráčů a na čáře to Havlín nezvládl odkopnout a poslal to do vlastní branky. Vzhledem k celkovému průběhu zápasu je remíza asi spravedlivá."

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: David Jarolím.
Nejlepší hráč Královic: Eduard Formáček.



Fotografie

Související články