Foto: web
Přeborová tipovačka: Jak vidí 6. kolo Vojtěch Brabenec z Dukly Jižní Město?
13.09.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 6. kolo Vojtěch Brabenec z Dukly Jižní Město?

Když se útočníka Vojtěcha Brabence zeptáte, co by změnil v této sezoně z pohledu svého či z pohledu Dukly Jižní Město, za kterou kope, bez mrknutí oka odpoví, že nejraději všechno. „Po pěti kolech se žádný vítěz nikdy nevyhlašuje, do konce podzimu chceme být mezi nejlepší pětkou,“ tvrdí Brabenec, který byl v minulé sezoně hráčem Olympie Radotín ve třetí lize. Právě on bude tipovat zápasy 6. kola Pražská teplárenská přeboru.

Po konci Radotína ve třetí lize si vybral k dalšímu angažmá Duklu Jižní Město, tým z Pražská teplárenská přeboru, i když laso svištělo z druholigové Dukly i dalších vyšších soutěží. „Konec v Radotíně mě zaskočil, ale z fotbalu jsem byl po té minulé sezoně docela znechucený. Už u mě není na prvním místě, mám svoji práci,“ přizná bez rozpaků, ale jedním dechem zdůrazní, že na hřiště pořád nastupuje s touhou vyhrávat. „Nejdu se na hřiště jen vyprdět.“

Každopádně si začátek působení v Dukle Jižní Město představoval jinak. Za pět kol stihl nasbírat jednu červenou kartu, dvě žluté. Naopak ve statistikách nastřílených gólů svítí nula. „Nemám ani asistenci. Věřím, že to co nejdříve zlomím a už taky klukům pomůžu. Zatím je to spíš naopak, to se musí změnit,“ praví odhodlaně.

Dukla Jižní Město je po pěti kolech předposlední se třemi body. To není vizitka, kterou by se Brabenec chlubil. „Chtěli jsme být nahoře. Ale dejte nám ještě dva, tři zápasy a ono si to sedne, zlepšíme se,“ přesvědčuje. I dosavadní duely prý potvrzovaly, že má Dukla JM kvalitu. „V každém utkání jsme byli lepší, ale dostáváme góly z rohů, naopak my šance nedáváme,“ hledá, kde je chyba.

Když dotaz zamíří na tipování, nebojí se útočník přiznat, že si občas vsadí, třeba když se hraje mistrovství světa. Při odhadování tipů na utkání Pražská teplárenská přeboru je opatrný a rozhodně prý nedoporučuje, aby podle něj někdo sázel. „Soutěž je fakt vyrovnaná. Každý může porazit každého,“ varuje.

Jednu jistotu prý ale cítí, a to, že se zvedne Dukla Jižní Město. „Jsem přesvědčený o tom, že se výsledkově zlepšíme. A já snad taky nastřílím nějaké góly,“ dodává.

A jak tipuje zápasy 6. kola Pražská teplárenská přeboru?

Kolovraty – Podolí, tip 2
Kolovraty jsou nováčkem, je to takový nevyzpytatelný tým. Podolí má zkušené hráče, ale také už má pár proher na kontě. Tipnu si, že tady to zvládnou, dávám dvojku.

Motorlet B – Radotín, tip 1
V Radotíně mám samozřejmě pořád kamarády, ale tady to pro hosty dobře nedopadne. Věřím, že se Filip Císařovský trefí, ale Motorlet B o gól vyhraje.

Třeboradice – Hostivař, tip 1
Třeboradice se doma oklepou z pětibrankového přídělu, který dostaly v Královicích. Hostivař sice bude kousat, ale vyhraje touha Třeboradic odčinit ten poslední příděl.

Újezd Praha 4 – Zličín, tip 0
Myslím, že tady proti sobě nastoupí dva největší kopáči v přeboru. Na pohled je to pro někoho jednička, ale já tipuji remízu. Bude to bitva o střed pole. Újezd Praha 4 má silné standardky, ty ho zdobí, ale tady nevyhraje.

Žižkov B – Dukla JM, tip 2
U béčka Žižkova hodně záleželo na tom, jestli měl posily z druhé ligy. To pak hrají dobře. Když však nastoupí jen mladí kluci, bývá to jiné. Ale já každopádně věřím, že už se konečně výsledkově zvedneme a získáme tři body.

Vyšehrad B – Uhelné sklady, tip 1
Vyšehradská rezerva je pro mě trochu nečitelný tým, ale vidím to tak, že Uhelné sklady po porážce na Zličíně prohrají znovu. Doplatí na díry v obraně, které tam pořád mají.

Újezd nad Lesy – Královice, tip 2
Královice se hodně zvedly, Újezd nad Lesy to bude mít dost těžké. A to i když za něj nastoupí můj bývalý trenér David Jarolím. Podle mého vyhrají Královice.

Admira B – Přední Kopanina, tip 1
Béčko Admiry všichni chválí, že hraje pohledný fotbal. Naopak Kopanina asi nerozjela sezonu, jak by chtěla. Má starší hráče. Je tam Dan Kolář, kterého jsem obdivoval v dresu Plzně. Ale není to o jednotlivci, dávám jedničku.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných

2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné

3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné

4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných

5. kolo: Vladimír Pokorný (Vyšehrad B) 3 správné tipy – 5 špatných