Foto: Ondřej Hanuš
Problém byl v našich hlavách, počítali jsme s výhrou, ale byli jsme laxní, mrzí Belána

Problém byl v našich hlavách, počítali jsme s výhrou, ale byli jsme laxní, mrzí Belána

Byl zklamaný, stejně jako další hráči Uhelných skladů. Porážka 3:4 na půdě Zličína, nováčka Pražská teplárenská přeboru, tým hodně bolela. „Brali jsme to tak, že tady musíme vyhrát, že to budou povinné body,“ kroutil hlavou David Belán. Jeho gól v úplném závěru sice dostal Uhlíře ve skóre na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat už hosté nedokázali, nebyl čas.

První poločas vás asi dokonale probral z vašich představ, že?
To tedy ano. Oni neudělali chybu, dávali krásné centry, na zadní tyči byli ve více lidech, vycházelo jim zakončení. Jejich obrovské plus bylo, že když vystřelili, tak vždycky trefili branku. A padalo jim to tam. Samozřejmě jsme jim to všechno i usnadnili, špatně jsme dostupovali, málo běhali.

Trochu mi to připadá, že jste čekali, že se vám na Zličíně nemůže nic stát.
Prohráli jsme si to v první poločase, kdy jsme nevyhráli snad jediný souboj, neměli jsme odražené balony, bylo to z naší strany laxní. V hlavách jsme to všechno samozřejmě měli, že nad Zličínem vyhrajeme. A zvláště poté, co jsme vyhráli nad Radotínem i nad Duklou Jižní Město. Teď už s tím nic neuděláme. Je po zápase, prostě to nevyšlo. Musíme jít dál a soustředit se na utkání s béčkem Vyšehradu, kde jsou také mladí a běhaví kluci.

V čem musí být výkon lepší?
Musíme hrát určitě lépe zezadu. Musíme hrát to, co umíme. Tedy hrát v rychlosti a s dobrým zakončením. V první půli jsme sice dali dva góly, ale jinak jsme se v koncovce trápili.

Krátce před poločasem jste dostali čtvrtý gól, cítili jste i přesto, že je zápas ještě hratelný?
Věřili jsme si. My víme, že na to máme, že je to všechno jen v našich hlavách. U nás je to tak trochu o tom, jak se vyspíme... Ve druhé půli jsme také nedostali gól, soupeř neměl ani žádnou úplně výraznou šanci. Hodně nás srazila zbytečná červená karta, to byla velká škoda.

Myslíte, že v jedenácti by váš tým se zápasem ještě něco udělal?
Věřím tomu, že bychom ten zápas ještě minimálně zremizovali.

Nakonec jste právě vy dal gól na 3:4, když jste dalekonosným pokusem překvapil gólmana. Co jste si v tu chvíli říkal?
Že jsem nikdy nedal gól z trestňáku a teď už mám na kontě dva - oba padly z trestného kopu, což je trochu úsměvné. Akorát, když se prohraje, tak z toho nemám žádnou radost. Určitě bych tenhle gól vyměnil za tři body.

Když jste zmínil, jak vašemu týmu ublížilo vyloučení Šafránka. On je to asi problém i kvůli složení sestavy. Na Zličín jste přijeli takřka s prázdnou lavičkou...
Měli jsme absence. Kuba Sainer trénuje na Dukle, měl zápas s mladými kluky. A Venca Klán byl teď čtrnáct dní na dovolené. Takže za týden půjdeme kromě Šáfy, který si odsedí trest, do zápasu určitě silnější.

Fanoušky kromě gólů bavil i brankář vašeho týmu Borský, který dělal kličky útočníkům soupeře. Nervuje vás tím?
My už jsme zvyklí, že to dělá. Ale bývalý trenér Hlavica, když tohle brankář udělal, tak odcházel z lavičky, když to viděl. Možná nakonec kvůli tomu i odešel. (směje se) Teď gólman zase zkouší nového trenéra...



Fotografie

Související články