Foto: Jiří IPSER
Na výhru jsme čekali dlouho. Bude lepší nálada, pochvaluje si kapitán Zličína Kubr

Na výhru jsme čekali dlouho. Bude lepší nálada, pochvaluje si kapitán Zličína Kubr

V očích se mu zračila úleva. Konečně! Nováček Pražská teplárenská přeboru ze Zličína se dočkal tříbodového zisku, doma vyhrál nad Uhelnými sklady 4:3. „Když rozhodčí odpískal konec, tak se nám všem ulevilo,“ přiznal Stanislav Kubr, kapitán Zličína. Cítil jak se Uhlíři v oslabení tlačí za vyrovnáním.

Jak příjemné bylo užít si po čase zase vítězný pokřik?
Bylo to krásný. Čekali jsme na to vítězství docela dlouho. Za čtyři kola jsme udělali jeden bod, bylo tam hodně inkasovaných gólů. Všichni jsme si uvědomovali, že je to špatné. Naštěstí se nám vrátili do sestavy nějací hráči po zranění, ideálně se to sešlo a jsme rádi, že to tam napadlo a my jsme konečně vyhráli.

První poločas vyšel Zličínu skvěle, vedli jste 4:2. Věřili jste, že už zápas nepustíte?
Bylo to hodně nahoru - dolů, šest gólů za poločas je hodně, to je fakt. Určitě jsme to moc chtěli dotáhnout a podařilo se. Museli jsme si to ale hlídat, věděli jsme, že v utkání Uhelných skladů padá hodně gólů... Tady jsme to na konci trochu zdramatizovali.

Myslíte korekci soupeře na 3:4 v úplném závěru. Hrklo ve vás hodně?
Příjemné to tedy nebylo. Nechci nás nějak srážet, ale musím sportovně přiznat, že kdyby se hrálo třeba ještě deset minut, tak bychom asi měli co dělat... Mohli jsme přitom za stavu 4:2 přidat z některé šance pátý gól a asi by se to dohrálo více v klidu. Proměňování šancí nás trápí. Musíme se na koncovku zaměřit a do příštích zápasů ji určitě musíme vylepšit.

Proti Uhlířům jste dali za poločas víc gólů než za dosavadní utkání dohromady, v čem to bylo jiné?
Nějaké šance jsme měli a nedávali jsme góly, ale spíš nás trápila hra dozadu. Stopeři byli zranění, takže na jejich pozicích hrál levý bek a Žako (Žák - střední záložník). Ten se proti Uhelkám konečně posunul na střed a bylo to na hře hodně znát. Moc nám pomohl.

Byl klíčový gól na 4:2 krátce před poločasem?
Hodně pomůže, když dáte gól do šatny. Pořád jsme se ale hecovali, že budeme hrát stejně. Než že to zvládneme, to jsme si spíš říkali, že ještě zkusíme přidat nějaký gól. Nakonec sice nepřišel, ale důležité jsou tři body. A ty máme.

Zápas byl nakonec docela nervozní. Soupeř dohrával o deseti, padaly žluté karty. Čím to podle vás bylo?
My jsme moc potřebovali body, soupeř to dobře věděl a když prohrával, tak to nakonec bylo trošku nervóznější, než se asi čekalo.

Pomohlo vám, že šel soupeř do deseti?
U nás je to naopak. Proti deseti se nám hraje hůř. V hlavách si myslíme, že už přijde to vítězství samo. Ale zase jsme viděli, že to samo nejde a musíme hrát od první do devadesáté minuty.

Získali jste tři body, zlomí se teď sezona k lepšímu?
Věřím, že ano. Bude lepší nálada v kabině, bude lepší atmosféra. Budeme chtít na tuhle výhru navázat a udělat na podzim další body, abychom nehráli o záchranu.

Je tedy hlavním cílem vyhnout se boji o udržení?
Je to komplikované v tomhle systému, kdy padají čtyři týmy.

Chvíli před koncem naskočil i útočník Vašut, který byl dlouho zraněný. Věříte, že s útočným duem Vašut - Merta bude Zličín střílet víc branek, jako tomu bylo v I. A třídě?
Je neuvěřitelné, jak to tam klukům padalo. V minulé sezoně dali dohromady snad padesát gólů. Jsou to výborní fotbalisté, takže věřím, že i ve vyšší soutěži jim to tam bude padat. Góly umějí dávat. A když jim vydrží zdraví, tak se nemusíme bát.

V čem cítíte největší rozdíl mezi soutěžemi?
Byli jsme zvyklí vyhrávat, ale tady jsou pochopitelně soupeři kvalitnější. V I. A třídě byly tak kvalitní, jako teď v přeboru, tak dva, tři týmy. Tady je každý zápas stejně těžký.

Jste odchovancem Motorletu, nekoukáte během sezony i do Jinonic, kde se kope třetí liga?
Už moc ne. Už to odeznělo. V dorostu jsem tam byl na přípravě, ale nedopadlo to, v zimě jsem pak měl i nabídky od divizních týmů, ale vedení ve Zličíně mě ukecalo, abych zůstal. (usměje se) Vykopali jsme si postup a já jsem rád, že hraju přebor. Chci pomoci Zličínu.



Fotografie

Související články