Foto: Jiří IPSER
Souhrn 5. kola přeboru: první výhry Zličína a Hostivaře
09.09.2019

Souhrn 5. kola přeboru: první výhry Zličína a Hostivaře

Po pěti kolech už není v Pražská teplárenská přeboru ani jedno mužstvo, které by mělo na kontě výher nulu. Zličín doma překvapivě zdolal Uhelné sklady 4:3 a stejným výsledkem vyhrála Hostivař, při domácích oslavách sto let klubu, nad Motorletem B. Vedoucí Viktoria Žižkov B poprvé padla na hřišti Radotína a do čela tabulky se tak po vítězství 5:2 na hřišti Dukly JM vyhoupl Újezd Praha 4. Podolí doma nestačilo na Admiru B a kleslo na samé dno.

Olympia Radotín - Viktoria Žižkov B 3:0 (2:0)
Branky:
10. Doležal, 39. Císařovský, 67. Bužík. V 82. minutě neproměnil Hejný (VŽ) penaltu. ŽK: 44. Císařovský, 76. Löffelmann, 85. Eisman - 61. J. Pařízek, 69. Hejný. Rozhodčí: Andras - Polena, Štípek. Diváků: 70.
Radotín: Saladiak - Tyburec, Jiránek, Löffelmann, Louda ml. (90.+1 Dvořák) - Pavel, Císařovský, Bialek (83. Hollý), Doležal - Eisman, Bužík. Trenér: Jaroslav Louda.
Žižkov B: Konečný - Kaisler, V. Pařízek. J. Pařízek, Kříž - Tseber, Chytra (68. Faigl), Studený, Novinský (46. Zeman) - Hejný, Vild. Trenér: Luděk Hottek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Jsem plný emocí a nadšený ze zápasu. Kvalitní zápas s vynikajícím soupeřem. Hráli jsme týmově, to musím vyzdvihnout. Každý z našich hráčů, který byl na hřišti, tak odvedl maximum. Ocenit musím zkušenosti Martina Jiránka, vedle kterého ostatní hráči rostou, sebeobětování Bialeka, který hrál se zraněním, a nadprůměrný výkon brankáře Saladiaka, který dokonce vychytal penaltu proti nejlepšímu střelci soutěže. První nula na kontě inkasovaných gólů, prostě jsem ze zápasu nadšený. Všem hráčům musím poděkovat za vynikající výkon.”
Luděk Hottek (Žižkov B): „Byli jsme horší tým, takový bázlivý. Oni tam mají hodně dobrých hráčů, byli agresivní, věděli jak na nás, takže jsme si to vlastně prohráli sami. Nebyli hráči z áčka, takže hráli mladí a bylo vidět, že ještě s touto soutěží mají problémy, to je špatně. Asi to s tou mládeží neděláme zas tak dobře, jak se říká.”

Nejlepší hráč Radotína: Martin Saladiak.
Nejlepší hráč Žižkova B: Tomáš Vild.


Kolovraty - Vyšehrad B 3:3 (2:1)
Branky:
23. a 81. Böhm, 4. Kalenda - 30. Alexandr z penalty, 54. F. Babka, 90.+1 Šlegl. ŽK: 20. Hájek, 52. Holík, 60. Boček, 71. Gračko, 90.+2 Dejmek - 20. F. Babka. ČK: po skončení utkání Řemínek (Kolovraty). Rozhodčí: Jakl - Bočok, Vítek. Diváků: 100.
Kolovraty: Řemínek - Boček, Vejr, Borek, Žitný - Hájek (90. Votřel) - Gračko (78. Bláha), Holík, Klír, Kalenda (87. Hrubý) - Böhm (86. Dejmek). Trenér: Jakub Slezáček.
Vyšehrad B: M. Babka - Pardubský, Drozda, Brejcha, Šlegl - Alexandr - F. Babka, Gebert (17. Stareček), Rataj, M. Krivosheev (58. Macej) - M. Klán (72. Pokorný, 78. Bazal). Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Nechci působit přehnaně sebevědomě, ale my jsme si zasloužili vyhrát. Z remízy jsme smutní, tohle prostě bolí. Přesto mohu říct, že jsem na naše hráče strašně moc hrdý. Soupeř proti nám postavil sedm hráčů z druholigového kádru, i tak jsme mu dali tři góly a mohlo jich být víc, šance jsme na to měli. Navíc nám nebyl uznán za stavu 2:2 jednoznačně regulérní gól. Opakuji ale, že jsem na kluky hrdý, porvali se s tím fantasticky a dokonce i po fotbalové stránce byli Vyšehradu rovnocenným soupeřem.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Fantastický zápas, hlavně tedy pro diváky. Oboustranně měl velmi vysoké parametry a oba týmy hrály až do konce na vítězství. My jsme však začali špatně, jako by se nám nemohlo nic stát. Kolovraty mají neobyčejně fotbalový tým, který hraje na jeden dotek, navíc mu i díky atletickým postavám nechybí potřebný důraz. Všechny tři góly jsme inkasovali po kombinačních akcích domácích a centrech na zakončujícího hráče před odkrytou bránu. Bod jednoznačně beru, měli jsme to v Kolovratech nesmírně těžké."

Nejlepší hráč Kolovrat: Jiří Holík.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Ondřej Brejcha.


Podolí - Admira B 1:2 (0:2)
Branky:
74. Bednář - 11. Panýrek, 25. Pelikán. ŽK: 38. Vondrka Matěj, 45. Mráček, 56. Bednář, 59. Zezula - 45. Heinzel, 60. Karvánek. Rozhodčí: Nepraš - Vojáček, Tsarev. Diváků: 38.
Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj (46. J. Svoboda), Zezula (79. Brož), Kristen, Jeník - Hrubý - Mráček (65. Doubek), Janoušek (74. Brezina), Bednář, Krob - Jůzek. Trenér: Petr Majer.
Admira B: Šrámek - Votlučka, Pelikán, Heinzel, Škarda - Šindelář (72. Jákl) - Karvánek (61. Pavlata), Záruba (56. Rudolf), Štefan (90.+1 Horváth), Panýrek - Michálek. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí):
„Prospali jsme první půli. Nehráli jsme co jsme chtěli, není tam bojovnost, není tam nasazení ani kvalita. Dostali jsme se pod tlak a nechali si dát dva laciné góly. Druhou půli se zvedneme, soupeře zatlačíme, přehráváme ho, ale bohužel dáme jen jednu branku. Zápas jsme na překlopit nedokázali. Od začátku sezony jsou naší slabinou první poločasy.”
Pavel Gregor (Admira B): „Čekali jsme tady těžké utkání a opravdu bylo velice obtížné. Do poločasu jsme vedli 2:0, ale věděli jsme, že to ještě není hotové. V druhé půli jsme neproměnili pár brejků a domácí snížili. Utkání tak bylo nervozní až do konce. Klukům musím poděkovat za bojovnost.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Jeník.
Nejlepší hráč Admiry B: Matyáš Heinzel.


Královice - Třeboradice 5:0 (1:0)
Branky: 18., 77. a 88. Pospíšil, 90.+2 Nevařil, 90.+3 Sedláček. ŽK: 44. Pospíšil, 53. Kalivoda (oba Královice). Rozhodčí: Štípek - Lafata, Hlaváč. Diváků: 65.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Vacík, Kalivoda, A. Krivosheev, Havlín (81. Sedláček) - Pospíšil, Formáček. Trenér: David Kalivoda.
Třeboradice: Krch - Hruška (55. Janda), Adjei, Červenka, Houžvička - Kabyl ml. (65. Mbah), Kadlec, Viktorin, Grznár - Petr (65. Ibe), Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Musím říct, že Třeboradice jsou fotbalový mančaft, hodně kvalitní. Začátek zápasu jsme byli horší, Třeboradice byly víc na míči, hosté měli minimálně dvě gólové šance, kdy nás podržel Tomáš Hubínek v bráně. Ten nás vlastně udržel v zápase. Pak jsme udeřili po standardce, vedli 1:0, což nám hodně pomohlo. Třeboradice se dál držely častěji na balonu. Ve druhé půli jsme se jim vyrovnali. Třeboradice možná byly lepší v poli, ale my jsme byli lepší na těch posledních třiceti metrech u brány. V důležitých momentech jsme byli kvalitnější než oni. Po pěkných akcích jsme dali pěkné góly. Uklidnil nás gól na 2:0, pak už jsme to měli v naší režii."
Jiří Kabyl (Třeboradice): „Paradoxní je, že my jsme víc jak šedesát minut hráli velice dobré utkání. Šance v první půli? Když řeknu osm loženek, tak je to málo. Nedáme gól a soupeř nás potrestal. V době, kdy jsme to začali otvírat, těch čtvrthodiny před koncem, tak soupeř přidal druhou a pak už bylo po fotbale. My bychom nedali gól ani ještě další hodinu."

Nejlepší hráč Královic: Tomáš Hubínek.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Petr.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Dukla JM - Újezd Praha 4 2:5 (0:4)
Branky:
49. Kotlík z penalty, 90.+2 Trávník - 2. Navrátil, 22. Doležel, 24. Walter, 40. Běhounek, 90.+3 Novák. ŽK: 28. Trávník, 37. Brabenec - 42. Jeřábek, 73. Běhounek, 89. Novák, 90.+3 Bojčuk. Rozhodčí: Tikal - Hradil, Váša. Diváků: 30.
Dukla JM: Petr - Solař, J. Lafek, Mašek, M. Lafek (80. Ferreira) - Dominik Farkaš - Brabenec, Petrák, Trávník, Čermák (65. Žampa) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Újezd Praha 4: Bojčuk - J. Jeřábek (85. Novák), Daňhel, Malčánek, Lupínek - Navrátil, Vrabec, Walter, Tomaides - Doležel (57. Duka), Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM:
„Jednoznačně zasloužené vítězství a gratulace hráčům Újezdu. V prvním poločase nám jednoduchým, účelným a strojově přesným fotbalem dali lekci z toho, kdy my se snažíme, řečeno v uvozovkách, hrát nějaký fotbal a zaslouženě nám dá čtyři branky. Ve druhém poločase jsme se snažili s tím něco udělat, ale naše druhá branka padla až příliš pozdě, aby se s tím něco dělat dalo. Pátá branka už nic neřešila. Přes spoustu negativ je alespoň pozitivní to, že jsme to za stavu 4:0 nezabalili a ještě jsme se o to rvali. Tam to bylo o charakteru, jestli to bude debakl, nebo se o to porveme.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Zápas jsme rozhodli už v prvním poločase. Soupeř se ještě na začátku druhé půle snažil něco s tím udělat. My jsme zápas po taktické stránce zvládli velice dobře, soupeře jsme eliminovali a vyhráli zaslouženě."

Nejlepší hráč Dukly JM: Adam Trávník.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Ondřej Walter.


Zličín - Uhelné sklady 4:3 (4:2)
Branky:
26. Hájek, 27. Merta, 35. Bous, 45. Šlajchrt - 30. Zilvar, 38. Kocourek, 90. Belán. ŽK: 12. Šlajchrt, 52. Merta, 56. Gröbl, 71. Kubr, 90. Žák - 66. Steinocher, 71. Ramba, 82. Procházka, 87. Kocourek. ČK: 56. Šafránek (US). Rozhodčí: Hrivík - Dobrý, Pytloun. Diváků: 50.
Zličín: Danko - Ibraimi, Gröbl, Musil, Stýblo - Bous (79. Kokeš), Kubr, Žák, Hájek (69. Šindelář) - Merta (90. Pešek), Šlajchrt (82. Vašut). Trenér: Miroslav Vašut.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Steinocher (76. Šístek) - Belán, Koc, Ramba, Kocourek - Zilvar, Šafránek. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„První poločas nám herně vyšel velmi dobře, to byl základ k vítězství. Ve druhém poločase nám pomohl soupeř červenou kartou. Pak jsme se snažili výsledek hlídat, i když ten závěr jsme měli sehrát jinak. Ale naštěstí to dobře dopadlo. Budeme dál bojovat.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Věděli jsme, že to nebude jednoduché, Zličín byl poslední, potřeboval vyhrát. My jsme si zápas prohráli prvním poločasem, kde jsme dostali čtyři góly, na dva jsme dokázali odpovědět. Měli jsme tam i nějaké další gólovky, nedali jsme. Soupeř v první půli na co sáhl, to jim tam spadlo. Byl mimořádně produktivní. To rozhodlo. A také úplně zbytečná červená karta od nás za zbytečné oplácení. My si k tomu v šatně něco řekneme, že prohráváme, ale je to hratelné, že ještě můžeme vyrovnat. Chtěli jsme bojovat, ale tohle nás srazilo do kolen a bylo hotovo. V závěru jsme se tlačili dopředu, nechtěli jsme prohrát, nic jiného nám nezbývalo. Zvládli jsme vyhrát těžké zápasy, porazili jsme Radotín, Duklu a teď prohrajeme tady. Musíme se soustředit na další utkání, každopádně chci kluky pochválit za to, jak zvládli odehrát druhý poločas.”

Nejlepší hráč Zličína: František Bous.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Ondřej Koc.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Přední Kopanina - Újezd nad Lesy 6:3 (4:1)
Branky:
7., 80. z penalty a 90.+2 Urban, 1. a 45. Hák, 43. Kolář - 33. a 90. Kuč, 49. Snop z penalty. ŽK: 49. Houška - 74. Hovorka. Rozhodčí: Chustecki - Stěhule, Mičko. Diváků: 120.
Přední Kopanina: Švarc - Flaks, Houška (77. Hollmotz), Zadina, Graf (71. Řežábek) - Hák - Karbulka (83. Boček), Kolář, Vágner (66. Mejdr), R. Huleš - Urban. Trenér: Daniel Vott.
Újezd nad Lesy: Blažek (58. Mruvčinský) - Mika, Kučera, Chumlen, Pechač (46. Foltman) - J. Šedivý, Kuč, Pekárek, Příhoda - Kuč, Snop (85. Parys). Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. Oni nám to usnadnili na začátku chybou, kterou jsme potrestali. Zkomplikovali jsme si to, když jsme je pustili do kontaktu. Šancí jsme ale měli na podstatně víc gólů. Pro mě je potěšující, že jsme do zápasu zapojili tři hráče ročníku 2002, které máme, a to je důležité.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Začátek zápasu stejně špatný jako v Kolovratech. Minuta hned gól. Za chvilku další chyba a 2:0. Pak jsme se uklidnili, snížili na 2:1 a vrátili se do zápasu. Nechali jsme si ale do půle dát dva rychlé góly na 4:1. Druhou půli jsme udělali nějaké změny a dali druhý gól, takže to vypadalo, že jsme opět zpátky ve hře. Soupeř v obraně nebyl nějak extra silný. Pak se ale zranil brankář Blažek a musel tam jít náhradní hráč z pole a konec přestřelky byl 6:3.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: František Hák.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Ervin Kuč.


Hostivař - Motorlet B 4:3 (1:0)
Branky:
30. Turek, 57. a 62. Kadlčík, 83. Penc - 70., 78. a 90. T. Lukič. ŽK: 87. Wulkan, 90. Penc - 33. Hůlka, 45. Hrabina, 54. T. Lukič, 69. Kutina, 73. Mařík, 83. Palečko. Rozhodčí: Kohout - Šaróka, Gryc. Diváků: 200.
Hostivař: Došek - Černý, Wulkan, Penc, Mucha - Boubín (90.+1 Pazdera) - Turek (68. Chyle), Kadlčík (81. Kronovetr), Metzner (56. Macháček), Sýkora - Špaček. Trenér: Sálem Hebousse.
Motorlet: Velek - Kutina, Hůlka, Šíl (52. Štědrý), Michovský (78. Kraus) - Václavík (61. Palečko), Mařík, Hrabina (56. Blažek), Rossmann, Hamouz - Lukič. Trenér: Michael Lukič.

Hlasy trenérů
Sálem Hebousse (Hostivař):
„Myslím si, že jsou to pro nás zlaté body. Potřebovali jsme to jako sůl. Kvalitní soupeř, zápas na houpačce se šťastným koncem pro nás. Ten zápas měl svojí kvalitu. Mohlo to dopadnout jakkoliv. Motorlet s hráči, které tam měl, tak si myslím, že starosti v přeboru mít nebude. V Hostivaři se slaví výročí sto let, a tak jsme dali klubu alespoň malý dáreček.”
Michael Lukič (Motorlet B): „Hráli jsme dobře. O půli jsme měli vést 3:0, ale prohrávali jsme 1:0. Druhou půli jsme byli lepší, ale nedotáhli jsme to do úspěšného konce. Bohužel tam byly nějaké sporné situace, ze kterých jsme dostávali góly. Musím se podívat na video. Domácím gratulujeme ke stoletému výročí.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Špaček.
Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Lukič.



Fotografie

Související články