Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 5. kolo Vladimír Pokorný z Vyšehradu B?
06.09.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 5. kolo Vladimír Pokorný z Vyšehradu B?

Jedou jako přes kopírák. Výhra 4:1, porážka 1:4, prohra 0:2, výhra 2:0. Vyšehradská rezerva je zatím na devátém místě Pražská teplárenská přeboru, ale věří, že se nakonec posune výš a nezůstane jen u domácích vítězství. „Venku to zatím tolik nejde. Ale není to tím, že by nám chyběla umělka,“ usmívá se zkušený záložník Vladimír Pokorný. Ten před sezonou přišel k Šemíkům z konkurenčních Uhelných skladů a teď bude tipovat zápasy 5. kola nejvyšší pražské soutěže.

Proč se Vyšehradu zatím nedaří na hřištích soupeřů? Pro mladý tým by přece mohlo být výhodou, že na něm neleží tíha povinnosti bodovat doma. Navíc rychlí mladí hráči mohou větrat otevřenější obrany. Zatím to ale neplatí a Vyšehrad B boduje jen doma. „Věřím, že teď už to venku zlomíme,“ prorokuje Pokorný.

Sám v klubu vede mládežnické týmy do 18 a do 19 let, přes týden pomáhá i s přípravou rezervy. „Když je třeba, tak si jdu za béčko i zahrát, když ne, nenastoupím,“ přiznává, jak je to s jeho herním vytížením. I tak má práce nad hlavu a nenudí se.

A čím to tedy je, že Vyšehrad B venku zatím tápe? „V prvním utkání proti Újezdu nad Lesy se mladí kluci moc nevyrovnali s tím, že se hrálo do plných. Když se pak dostane gól, bylo těžké to otočit. A taky se mění sestava, kluci hrají na různých postech. Byla tam určitým způsobem trochu nesehranost. Ale věřím, že se všechno bude zlepšovat.“

Páté kolo Pražská teplárenská přeboru bude podle Pokorného přát hostům, tipuje hned čtyři jejich vítězství. „Ale nejsem dobrý tipér, takže bych nikomu neradil, aby podle mě sázel,“ přizná s úsměvem.

Jeden cíl by ohledně tipovačky ale přece jenom měl. „Doufám, že budu úspěšnější než Tomáš Pešír v prvním kole. Ten měl dva správné tipy, tak snad jich budu mít víc,“ přeje si, aby si vedl lépe než známý exligista a hráč Újezdu Praha 4.

A jak tipuje zápasy 5. kola Pražská teplárenská přeboru?

Kolovraty – Vyšehrad B, tip 2
Zatím mámě dvě výhry a dvě prohry. Naposledy na Admiře B to sice nevyšlo výsledkově, ale herně už to bylo lepší. Takže věřím, že vyhrajeme – dvojka.

Radotín – Žižkov B, tip 2
Radotín je pro mě neznámou. Vím, že je tam Martin Jiránek, ale jinak nevím. Tipnu si, že béčko Žižkova potvrdí dobrý rozjezd do sezony a vyhraje.

Podolí – Admira B, tip 2
S béčkem Admiry jsme hráli a musím říct, že to mužstvo má kvalitu. A když si vezmou ještě nějaké hráče z áčka, tak mi to vychází na výhru hostů.

Dukla JM – Újezd Praha 4, tip 0
Těžký zápas. Dukla zatím moc výsledky nemá, ale tady mi něco říká, že s Újezdem Praha 4 odehraje vyrovnaný zápas. Možná tipnu překvapení, ale dávám remízu.

Královice - Třeboradice, tip 1
Třeboradice mají hodně nových hráčů, nového trenéra a všechno si sedá. Já si proto myslím, že tenhle zápas skončí výhrou domácích. A budou asi padat góly.

Zličín – Uhelné sklady, tip 2
Věřím Uhelkám, že na hřišti nováčka potvrdí kvalitu. Na přebor mají celou řadu dobrých hráčů, takže pro mě je to dvojka.

Přední Kopanina - Újezd nad Lesy, tip 1
Nevím sice, jestli za domácí bude hrát Dan Kolář, ale všichni víme, že je Přední Kopanina doma silná. Navíc potřebuje tři body, aby se posunula výš, takže vyhraje.

Hostivař – Motorlet B, tip 0
Tak tohle je hodně těžký zápas na tipování. Ale naposledy oba týmy remizovaly a já si myslím, že na to navážou. Hostivaři i Motorletu B se bude hodit každý bod, takže si připíšou po jednom.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné
3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné
4. kolo: Pavel Zadina (Přední Kopanina) 3 správné tipy – 5 špatných



Fotografie