Foto: Pavel Jiřík st.
Přebor má slušnou úroveň, byl jsem spokojený, řekl David Jarolím po premiéře za Újezd nad Lesy

Přebor má slušnou úroveň, byl jsem spokojený, řekl David Jarolím po premiéře za Újezd nad Lesy

Hektické léto. David Jarolím během letní přestávky udělal hned dvě zásadní fotbalové změny. Skončil v roli trenéra na lavičce Olympie Radotín, když se klub rozhodl dobrovolně vzdát třetí ligu a hrát v Pražská teplárenská přeboru. Pak navíc jako hráč posílil nováčka nejvyšší pražské soutěže – Újezd nad Lesy. V jeho dresu má za sebou i první zápas, když pomohl k výhře 3:1 nad Podolím. „Je fajn, že se vyhrálo. Já chci vyhrát vždycky, ať hrajete bundesligu, nebo přebor,“ vykládal 40letý David Jarolím, bývalý reprezentant, jenž většinu své kariéry strávil v německé nejvyšší soutěži.

Radotín se rozhodl opustit Fortuna ČFL, v klubu jste třeba jako hrající kouč pokračovat nechtěl?
Ne, ne. Tohle ve hře nebylo. Pro mě bylo a je prioritou trénování. V Radotíně bylo super, že jsme trénovali dopoledne. Soustředil jsem se jen na to, na jaře už šlo dokonce stranou hraní za Vykáň, nestíhal jsem. I proto je obrovská škoda, že se nepostoupilo, protože věřím, že by do druhé ligy Radotín šel a rozjetý projekt by dál pokračoval.

Dlouho jste se prali o postup, ale nakonec to nedopadlo. Byl jste hodně zklamaný?
Mužstvo fungovalo, parta byla výborná. Mrzí mě, že to s postupem nedopadlo a pak se to celé rozpustilo. Byla to moje první výraznější trenérská štace. O tom, že všechno končí, jsme se dozvěděli docela pozdě. Pro hráče je to jednodušší, ti klub najdou snáz, ale trenérské pozice byly obsazené.

Chápu to správně, že teď tedy vyčkáváte až přijde nabídka k trénování?
Ano, momentálně žádný tým nevedu a čekám. Taky je mým cílem dostat se na studium profilicence. Chtěl bych, aby to stejně jako v hráčské kariéře mělo všechno stoupající úroveň. To je taky jeden z mých dalších cílů.

Nakonec jste ale do Pražská teplárenská přeboru zamířil. Dokonce vás Újezd nad Lesy zlákal i s bratrem Lukášem. Na sociálních sítích byla ta informace doslova hitem...
Na sociální sítě teda moc nekoukám. Do Újezdu nad Lesy mě lákal můj dlouholetý kamarád a já jsem souhlasil. Vím, že soutěž má slušnou úroveň, řekl jsem mu, že když to čas dovolí, rád přijdu pomoci.

Klub se dohodl i s vaším bratrem. S tím to vypadá jak?
Ten ale hrát ještě nebyl, i když registraci má. Ještě si užívá volna s rodinou. On taky skončil s trénováním v Benátkách. Bylo to takové specifické léto. Já jsem vlastně zažil takové poprvé v kariéře, a to mi je čtyřicet. Bráchovi ještě o tři roky víc.

Fotbal je celý váš život, chyběl vám?
Chuť zahrát si je vždycky. Udržoval jsem se běháním, ale to není ono. Fotbalový zápas je něco jiného.

Teď máte za sebou první utkání. Co jste na něj říkal?
Jsem rád, že se vyhrálo. To je vždycky lepší. My to tak máme s bráchou vždycky, chcete vyhrát, ať je to bundesliga, nebo třeba přebor. Samozřejmě jsem cítil nohy, stehna, záda. Po tom létě, kdy jsem mohl cestovat s rodinou, to byla změna. Šel jsem si zahrát moc rád, slíbil jsem to kamarádovi a platí to i dál. Když mi to čas dovolí, rád přijdu zase.

Fanoušci se na duo Jarolímů hodně těšili, přesvědčíte Lukáše, aby si přišel zahrát třeba proti Radotínu? Ten zápas pro vás bude jistě specifický...
Jak to bude s Lukášem, to uvidíme. Samozřejmě, že zápas s Radotínem může být tak trochu zvláštní, ale z toho týmu, co hrál třetí ligu, tak znám víc Martina Jiránka, pak už je tam jen Filip Císařovský. Jinak tam jsou kluci, kteří sice s námi občas třeba trénovali, ale jinak do třetí ligy moc nezasáhli.

A co příště? To hraje Újezd nad Lesy proti Přední Kopanině, kde je nově explzeňský Daniel Kolář, nebo třeba exligista Šultes. Půjdete si zahrát?
Zatím to není úplně jasné. Nevím, jak to bude s dalšími povinnostmi. Pomáhám fotbalově i s nejmenšími dětmi, uvidíme, jaký bude program. Ale zahrát si ještě za Újezd přijdu, věřím, že to bude častěji.

Mimochodem, pražské Spoje, kam se přelilo hodně lidí z vašeho posledního hráčského působiště ve Vykáni, vás k angažmá nelákaly?
Vím o tom, že se jim daří. Ale žádné kontakty nebyly. Tohle ve hře nebylo. Já jsem se dohodl s Újezdem nad Lesy. Mám za sebou první zápas, který byl v pohodě. Ukázalo se, že přebor má slušnou úroveň, byl jsem spokojený.



Fotografie

Související články