Foto: Jiří IPSER
Modřany si užívají skvělý vstup do sezony. Doma chtějí vybudovat nedobytnou tvrz

Modřany si užívají skvělý vstup do sezony. Doma chtějí vybudovat nedobytnou tvrz

Čtyři zápasy proměnily Modřany v B skupině I. A třídy v deset bodů. Naposledy přitom bojovaly ve spodních patrech tabulky a start do sezony je tak pro klub, který nedávno oslavil sto let, příjemným překvapením. „To druhé místo o skóre se nám samozřejmě líbí. Budeme se snažit vyhrávat i dál,“ přeje si útočník Marek Kropelnický, jenž rozhodl o zatím poslední výhře 1:0 nad Zbraslaví. Na kontě má v této sezoně dvě trefy.

Zvládli jste těžký duel se Zbraslaví. Co na ten modřanský rozjezd říkáte?
Že jsem to moc nečekal. Neabsolvoval jsem přípravu, měl jsem dovolenou i další povinnosti, ani teď to s tréninkovou docházkou není nejlepší. Ani jsem před sezonou pořádně nevěděl, jak jsme posílili.

Tak to teď pro vás musí být příjemné překvapení, ne?
Určitě. Pár lidí s námi už trénovalo v minulé sezoně, ale udělali se až nyní. Přišlo nějakých pět, sedm kluků, všechno funguje perfektně. Hlavní rozdíl vidím v tom, že pracujeme jako tým i na hřišti. Fakt se mi teď líbí, jak to je. Co si pamatuji, takový začátek v sezoně jsme neměli. Máme mladé nové kluky, výborně šlape obrana.

Skóre 8:1 dává tušit, že bezchybná defenziva je základem k úspěchu...
Ano, obrana je základ. A taky gólman je perfektní. A neplatí to jen o posledním utkání se Zbraslaví, ale tutovky chytil třeba i proti béčku Přední Kopaniny. Moc nám pomáhá.

V čem je zatím tahle sezona jiná?
Moc nám pomohlo, že přišli ti noví kluci. Sice se nestane, že by přišli na zápas všichni, ale teď je nás dost, takže když třeba někdo vypadne, je nás na zápas dvanáct, třináct. Sestava se dá vždycky nějak dohromady. A stalo se, že trenér vyměnil klidně pět hráčů a jelo se dál.

O to příjemnější je, že se tedy výsledkově tak daří, ne?
Dobré je, že je tu víc lidí, kteří mohou nastupovat na více postech. Jsme hodně variabilní, což trenér využívá.

Střelecky to bude leže na vás? Máte na kontě dva góly...
První jsem dal po chybě gólmana, kdy mu vypadla střela, tak jsem to jen doklepával. Teď to sice také bylo po zaváhání obrany, ten gól byl ale tak o sto procent těžší. (směje se) Zápas se Zbraslaví byl hodně bojovný a jsme rádi, že jsme ho zvládli. A co se týče nastřílených gólů, jestli to bude ležet na mně, to nevím. Bude záležet, jestli budu nastupovat v základní sestavě a jak na tom budu s docházkou na tréninky. Mám hodně jiných povinností, ale můžu slíbit, že se vždycky snažím odmakat zápas a pomoci týmu.

Nastupujete jako útočník, jindy zase pod hrotem. Kde vám to sedí nejvíce?
Nejlépe se cítím úplně nahoře, ale vždycky záleží na tom, jak se na zápas sejdeme. I podle toho se odvíjí, kam mě trenér v utkání postaví.

Modřany oslavily sto let. Nechcete dát dodatečně klubu třeba postupový dárek?
Budeme se snažit každý zápas vyhrát. Máme tam i nějaké vypsané odměny, jako třeba soudek, prémie. Hodně budeme záležet na tom, jak se budeme scházet k zápasům. A pokud jde o postup, tak v minulé sezoně jsme se zachraňovali, takže na postup nemyslíme. I když ten úvod do sezony se hodně povedl.

Jste druzí, máte deset bodů jako vedoucí rezerva Aritmy. Pohled na tabulku se vám ale asi líbí...
No jasně. Kdyby to takhle zůstalo, tak bychom to brali. (usměje se)

Tři domácí zápasy jste proměnili v devět bodů při skóre 7:0. Bude z modřanského hřiště nedobytná tvrz?
Přitom jsme mívali doma problémy... (v hodnocení domácích zápasů byly Modřany v minulé sezoně až třinácté) Ale jak se slavilo sto let, hodně věcí se změnilo. Zapracovalo se na zlepšení trávy, dělá se umělka, proměnil se kádr a najednou to prostě začalo jít. Udělalo se dost kroků, abychom tu tvrz z našeho hřiště udělali.



Fotografie