Foto: Jiří IPSER
Rozjetý Vltavín zabrzdil v derby na Admiře. Tým hlásí změny na hřišti i na lavičce

Rozjetý Vltavín zabrzdil v derby na Admiře. Tým hlásí změny na hřišti i na lavičce

Vltavín plný změn. V útoku, v obraně, ale i na lavičce. Tým z Holešovic prohrál v neděli před polednem pražské derby na Admiře 2:3, fanoušci si ale kromě výsledku všímali i změn v sestavě špičkového třetiligového týmu. „S Pejšou v útoku bychom derby vyhráli,“ posteskl si po závěrečném hvizdu Tomáš Freisler, jenž tým vedl při absenci hlavního kouče Martina Frýdka.

Směrem dopředu jste ale začali skvěle, lepší to snad ani být nemohlo. Dát gól z první akce...
Byl to stejný úvod jako proti Vlašimi v poháru, to byl taky hned v první minutě gól, což nás mělo nakopnout. Pak jsme si ale nepohlídali standardní situaci, na které jsme byli připravení, a bylo z toho hned skóre 1:1.

Jenže ještě do přestávky se šli do vedení znovu. S tím jste musel být spokojený, ne?
To je pravda, ale pak jsme chtěli jít moc nahoru. V hodně hráčích a neměli jsme to vzadu dobře zajištěné. To bylo ke konci poločasu, toho pak soupeř využil k vyrovnání na 2:2.

Považujete to za zlomový moment?
Nemyslím si. Chtěli jsme ve druhé půli soupeře přehrávat ještě víc, než jsme je přehrávali. Plán zněl jasně, rozhodnout v posledních dvaceti minutách. Ale neproměnili jsme dvě jasné šance, a proto utkání dopadlo tak, jak dopadlo. Soupeř dal nádherný třetí gól, to je pravda, ale před tím tam byla z naší strany spousta nedůrazu. Vyhrál důraznější a agresivnější tým.

Čekal jsem, že vás nakopne výhra nad Rakovníkem a pohárový úspěch proti druholigové Vlašimi.
Nebylo to z naší strany až tak zlé, jen se nám to nepovedlo výsledkově. Je to také tím, že máme v současné době velkou marodku. Máme úzký kádr a nemůžeme to v závěru v těch důležitých pasážích ještě víc podpořit čerstvými silami z lavičky. To jsme vždycky měli. Přitom hřiště bylo nádherné, dobrý soupeř, škoda, že jsme neproměnili šance.

Když zmiňujete absence, směrem dopředu jste v minulé sezoně sázeli na Veselého. Ten odešel do Vyšehradu a nahradil jej Pejša. Jenže toho si před pár dny sebral prvoligový Zlín. Bude nyní útočníkem číslo jedna Vieira, jenž se vrátil z Brazílie a na Admiře dal dva góly?
Pohledem zápasu na Admiře by to tak mohlo být. Ještě je tam do útoku Carlos Maione. Ale odchod Pejši je samozřejmě obrovské oslabení. Kdyby na tohle derby Pejša byl v útoku, tak tady vyhrajeme, o tom jsem přesvědčený.

Jenže když zavolá liga, to je asi marné...
Petr dostal další šanci zkusit si to v nejvyšší soutěži a přejeme mu to, ať má hodně štěstí a úspěchů. A doufám, že od tohoto týdne už snad budeme mít dalšího nového útočníka. Máme ho přislíbeného a věřím, že naše útočná síla bude ještě větší, než jsme ukázali na Admiře. Typologicky to bude jiný útočník než jsou Vieira a Maione.

Každopádně dalším problémem během léta byla defenziva a množství inkasovaných branek. I v letní přestávce jste měli hodně zraněných, připisujete i tomu větší počet inkasovaných branek teď v sezoně?
Zraněných bylo fakt hodně, jestli celou přípravu odtrénovali dva nebo tři hráči... Myslím, že je to vidět na naší hře. Podle mého gusta by naše hra měla být ještě více běhavější a hráči prostě běhají podle toho, jak mají natrénováno. Není to úplně ideální. Gólů jsme v přípravě dostávali dost, ale tam jsme improvizovali. Tady na Admiře to bylo jiné. U jednoho gólu tam byla nedisciplinovanost jednoho hráče. Druhý gól připisuji tomu, že šlo hodně kluků nahoru, když jsme to neměli vzadu pokryté. To byla chyba v organizaci hry. Jinak proti Rakovníku a Vlašimi jsme soupeře nepouštěli do jasných šancí. Teď proti Admiře je to pro mě zklamání, gólů jsme dostali dost na můj vkus.

Do útoku tedy posilu uděláte. Budete hledat i hráče do obrany?
Potřebovali bychom ještě jednoho hráče do defenzivy. Studecký se zranil, to byla pro nás alternativa, mimo hru je i Abena, který svou výškou a zkušeností pomohl.

Další změnou, které si fanoušci všimli, je to, že na lavičce chybí hlavní trenér Frýdek. Prý se vrátily zdravotní problémy, jež ho trápily i v minulosti. Jak dlouho tedy povedete Vltavín?
Teď vedu tým já, bylo rozhodnuto vedením, že to tak bude minimálně dva týdny. Pak se všechno vyhodnotí a uvidíme, jaký bude Martinův stav. Pak budeme vidět, jak to bude dál.



Fotografie

Související články