Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 4. kola přeboru: Žižkov B poprvé ztratil body, vede o skóre před Újezdem P-4
02.09.2019

Souhrn 4. kola přeboru: Žižkov B poprvé ztratil body, vede o skóre před Újezdem P-4

Po čtvrtém kole nemá už ani jedno mužstvo plný bodový zisk. Rezerva Žižkova jen remizovala s Hostivaří a na čele tabulky tak zůstala jen díky lepšímu skóre než má Újezd Praha 4, který si doma poradil s Olympií Radotín. Třeboradice porazily Přední Kopaninu a za čelem tabulky zaostávají jen o bod. Zličín potřetí v řadě prohrál, tentokrát na hřišti Vyšehradu B, a dál se tak krčí na dně tabulky.

Uhelné sklady - Dukla JM 2:1 (1:1)
Branky:
2. Koc, 57. Šulc - 18. Žampa. ŽK: 90.+2 Šulc, 90.+2 Ramba - 28. J. Lafek, 30. Dominik Farkaš, 65. Damián Farkaš. ČK: 88. Damián Farkaš (Dukla JM). Rozhodčí: Vítek - Stěhule, Král. Diváků: 175.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Šulc, Procházka, Stolfa (35. Steinocher) - Belán, Koc (85. Šístek), Sainer, Kocourek - Zilvar (89. Pivoňka), Šafránek (73. Ramba). Trenér: Michal Šimánek.
Dukla JM: Tlustý - Solař, J. Lafek, Mašek, Fereira (70. Čermák) - Damián Farkaš - Žampa, Brabenec, Petrák (66. Trávník), Dominik Farkaš - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Již dopředu jsme věděli, že narazíme na velmi kvalitního soupeře, který vyznává velmi běhavý a rychlý styl hry. Musím uznat, že jsme první poločas tahali za kratší konec, soupeř vyrovnal a měl i více ze hry. Každopádně tři body zůstaly na Uhelkách a já jsem velmi rád, že jsme to urvali bojovností a srdíčkem i přes opět nepříjemné počasí. Klukům patří moje poděkování a pochvala za převedený výkon.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím si, že momentálně nás trápí koncovka, když na Uhelných skladech se hrálo velmi útočné utkání. Při všem respektu k soupeři si troufnu říct, že kdyby utkání skončilo 7:4 pro nás, tak by se nikdo divit nemohl. Ve vápně soupeře jsme sle nemohoucí, nebo jsme si všechno vystříleli proti Zličínu, tak soupeř vyhrál 2:1 a má tři body.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Antonín Kučera.
Nejlepší hráč Dukly JM: Radovan Mašek.


Újezd Praha 4 - Olympia Radotín 4:2 (2:1)
Branky:
6. Běhounek, 40. Podvín, 53. Walter, 77. Jeřábek - 39. Císařovský, 76. Doležal. ŽK: 57. Tomaides - 43. Löffelmann, 52. Bártl. Rozhodčí: Zelený - Kohout, Pytloun. Diváků: 76.
Újezd Praha 4: Bojčuk - J. Jeřábek (81. Duka), Daňhel (62. Doležel), Malčánek, Valeš - Lupínek, Vrabec, Walter (74. Navrátil), Podvín, Tomaides (75. Přibyl) - Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.
Radotín: Bártl - Tyburec, Jiránek, Löffelmann, Dvořák - Hollý (77. Pavel), Kubišta, Bialek, Doležal - Císařovský, Eisman (55. Bužík). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Zápas to byl hodně dobré úrovně, soupeř opravdu silný. My jsme byli efektivnější v zakončení, to rozhodlo. Prostě jsme své šance proměňovali. Radotín byl kvalitní, ale své šance neproměňoval."
Jaroslav Louda (Radotín): „Bojovné utkání, v dusném horku, na malé umělce. Na to, jaké bylo počasí, tak to oba dva týmy zvládly dobře. My jsme byli asi bohužel ti méně šťastní. Když se nám podařilo dát kontaktní gól, tak jsme vždycky hned inkasovali. Musím hráčům poděkovat, že v tomhle počasí odvedli vše. Soupeři musím pogratulovat.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Patrik Tomaides.
Nejlepší hráč Radotína: Jiří Doležal.

Na fotogalerii ze zápasu od Pavla Jiříka st. se můžete podívat ZDE


Motorlet B - Královice 2:2 (1:2)
Branky:
41. Podzemský, 85. Jeřábek vlastní - 11. Kalivoda, 13. Pospíšil. ŽK: 84. Lukič - 89. Ptáček. Rozhodčí: Polena - Chustecki, Tsarev. Diváků: 60.
Motorlet: Vyčichl - Kutina, Lukič, Šíl (15. Hůlka), Michovský - Kraus (46. Jůza), Štědrý, Soukup (61. Hrabina), Podzemský, Hamouz - Blažek (54. Bitto). Trenér: Michael Lukič.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Votava (67. Dufek), Ptáček, Slováček - Vacík, Kalivoda, Krejča, Malík - Pospíšil, Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B):
„Za bod jsme spokojení, ale honili jsme to zase na poslední chvíli. V úvodu jsme udělali dvě individuální chyby, dostali dva rychlé góly a dostali se dolů. Vystřídali jsme rychle, dostali jsme se na koně a hru vyrovnali. V závěru poločasu se nám po standardní situaci podařilo dát kontaktní gól. Druhý poločas jsme byli klidnější na balonu a konec byl v naší režii, ale víc jak vyrovnávací gól jsme z toho nevytěžili.”
David Kalivoda (Královice): „Začali jsme dobře, ale pak jsme povolili. Dostali jsme zbytečný gól na 2:1. Pořád jsme to ale měli v svých rukou. Motorlet to přeskupil, vytáhl stopera dopředu. Ve druhé půli už to bylo o jejich nakopávaných balonech na kapitána Lukiče. My jsme tam měli brejky, ale žádný jsme nedotáhli, bylo tam hodně ofsajdů. Motorlet neměl nějaké gólovky, možná jednu. Pak tam přišel takový náhodný gól, prostřelený míč. Vezeme si bod z venku. Bylo to asi na výhru, je z toho remíza, takový je fotbal."

Nejlepší hráč Motorletu B: Matěj Podzemský.
Nejlepší hráč Královic: Petr Vacík.


Třeboradice - Přední Kopanina 3:0 (1:0)
Branky:
11. Červenka z penalty, 76. Hák vlastní, 82. Viktorin. V 75. minutě neproměnil hostující Urban penaltu. ŽK: 58. Chlapec - 28. Hák, 57. Urban, 67. Houška. Rozhodčí: Havel - Dobrý, Nepraš. Diváků: 60.
Třeboradice: Krch - Valín (46. T. Kadlec), Adjei, Červenka, Houžvička - Janda, Hájek (86. Mbah), Viktorin (88. Lapka), Grznár (75. D. Hruška) - Ibe (53. Petr), Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.
Přední Kopanina: Švarc - Flaks, Houška, Kučera (81. Zadina), Podzemský (46. Graf) - Hák - Karbulka (86. Mejdr), Kolář, Vágner (86. Hollmotz), Šultes - M. Kadlec (46. Urban). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Jiří Kabyl (Třeboradice):
„Myslím si, že v první půli jsme měli jasně navrch a neměla skončit jen 1:0. Zahodili jsme neskutečnou šanci z malého vápna, měli jsme tam přečíslení tři na dva, dva na jednoho. Nedohráli jsme to ve vápně. Soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Pak, jak to bývá, přišla penalta, kterou naštěstí neproměnili. My jsme zvýšili na 2:0 a už to dovedli k výhře. Ta první půle mě opravdu mrzí."
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Po minulém týdnu, kdy se to hodnotilo dobře, tak teď se to hodnotí těžko. První poločas byl vyrovnaný. Soupeř se dostal do vedení z penalty a měl ještě takové dvě šance. Druhý poločas jsme byli lepší. Bohužel, jak už bývá naší tradicí, tak jsme v 75. minutě neproměnili penaltu a z protiútoku jsme si dali vlastní gól na 2:0 a bylo po zápase. Domácím už docházel dech a kdybychom tu penaltu proměnili, tak to dopadlo jinak, místo toho prohrajeme 3:0. Musím ale uznat, že Třeboradice mají hodně kvalitní mužstvo.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Jakub Hájek.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Daniel Kolář.


Vyšehrad B - Zličín 4:1 (3:1)
Branky:
17. Pokorný, 19. Alexandr z penalty, 44. M. Klán 79. F. Babka - 45. Merta. ŽK: 40. M. Klán (Vyšehrad B). Rozhodčí: Šaróka - Vojáček, Andras. Diváků: 50.
Vyšehrad B: M. Babka - Pardubský, Stareček, Šlegl, Bazal (76. Vácha) - Alexandr, Brejcha - F. Babka, Pokorný (57. Šídlo), M. Krivosheev (82. Drozd) - M. Klán (80. Popovič). Trenér: Jaroslav Klíma.
Zličín: Danko - Stýblo, Žák, Musil, Hájek - Bous (34. Blahovec), Kokeš, Šilhavý (46. Jíra), Vagner - Merta, Kubr Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Jsem rád za tři body, protože výhru v tomto utkání neberu jako nějakou povinnost. Než jsme se ale poprvé gólově prosadili, zahodili jsme tři vyložené šance. Měli jsme dát alespoň o gól či o dva víc, což by lépe odpovídalo průběhu zápasu. Ať tak či onak, musím naše hráče pochválit, protože deset z těch, kteří v tomto utkání nastoupili, jsou ročníku narození 2000 nebo i mladší."
Miroslav Vašut (Zličín): „Výsledek odpovídá dění na hřišti. Kondičně na tom určitě nejsme špatně, potřebovali bychom ale přidat víc fotbalové kvality, a to hlavně ve finální fázi. Na gól se strašně nadřeme. A pak bránění standardek soupeře: z prvních dvou rohových kopů Vyšehradu jsme inkasovali dva góly. Tohle vše nás sráží, i proto jsme dole v tabulce, ale takové věci si musíme vyříkat spíš v kabině. Nic nevzdáváme, pracujeme na zlepšení a bojujeme dál.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: František Babka.
Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.


Viktoria Žižkov B - Hostivař 2:2 (2:1)
Branky:
11. Cabaňa, 26. Hejný - 44. Penc, 55. Turek. ŽK: 16. Maksič, 16. Zeman - 18. Wulkam, 90.+3 Došek. Rozhodčí: Bočok - Hrivík, Hlaváč. Diváků: 85.
Žižkov B: Štika - Muleme (55. Tseber), Antl, Zeman (46. Studený), Kříž - Halgoš, J. Pařízek, Maksič, Cabaňa (46. Costa, 80. De Oliveira) - Vild, Hejný. Trenér: Luděk Hottek.
Hostivař: Došek - Černý, Wulkan, Penc, Mucha - Boubín - Turek (64. Chyle), Kadlčík (82. Macháček), Metzner (88. Kronovetr), Sýkora - Špaček (84. Pazdera). Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„Bylo to takové rozhárané. První poločas ještě jakžtakž šel, vedli jsme 2:1, když v jeho závěru to Penc poslal z pětatřiceti metrů do šibenice. Nevím, jestli si kluci mysleli, že se porazí soupeř sám. Povolili a dělali jsme hodně nevynucených chyb. Pořádně jsme si nepřihráli, bylo to takové uspěchané. Soupeř vyrovnal na 2:2 a pak to mohlo dopadnout na obě strany. Remíza je nakonec spravedlivá.”
Sálem Hebousse: „Po pětadvaceti minutách, když jsem viděl, co proti nám hrálo, tak bych bod považoval za sci-fi. Bylo to v první půli na jednu bránu a pak to Honza Penc nádherně trefil. 2:1 do šatny. Hráli jsme druhou půli disciplinovaně a vyrovnali. Chvilkami jsme byli nebezpečnější a pět minut před koncem šel Chyle sám na branku, kterou bohužel netrefil. S bodem velká spokojenost.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Daniel Kříž.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jakub Wulkan.


Admira B - Kolovraty 2:0 (1:0)
Branky:
26. Štefan, 60. Panýrek. ŽK: 64. Čížek, 87. Jákl - 32. Boček, 65. Kalenda, 79. Vejr, 87. Kabeláč, 90.+1 Klír, 90.+2 Hájek. Rozhodčí: Pytloun - Tikal, Vojtěch. Diváků: 50.
Admira B: Šrámek - Čížek, Pelikán, Heinzel, Škarda - Šindelář (75. Pavlata) - Karvánek (66. Jákl), Záruba (62. Votlučka), Štefan (89. Horváth), Panýrek (90.+2 Marcinčík) - Michálek. Trenér: Pavel Gregor.
Kolovraty: Procházka - Boček (87. Hrubý), Votřel, Vejr, Žitný - Dejmek (87. Klír) - Holík, Hájek, Bláha (74. Kabeláč), Gračko - Kalenda (68. Böhm). Trenér: Jakub Slezáček

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
 „Vítězství si nesmírně vážíme. Kolovraty jsou vynikající tým. Fyzicky hodně silný, dobře takticky vedený a strašlivě nebezpečný ze standardek. Skutečně jsme s na vítězství nadřeli a moc si ho ceníme.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „První poločas to bylo vyrovnané a nebylo ani moc šancí. Domácím se povedlo díky Štefanově střele za vápnem dát gól. Pak jsme se snažili být aktivní, ale všechno nám to končilo po vápno a nic víc jsme nevymysleli. Druhý poločas jsme začali dobře. Měli jsme tam dvě situace, ze kterých jsme mohli vyrovnat. Bohužel přišla taková propadlá standardka, špatně odvrácená, spíš neodvrácená a domácí se dostali do stavu 2:0. My jsme tam ještě měli nějaké situace, ze kterých jsme se mohli vrátit do zápasu, ale střelecky nám to nevyšlo. Na druhou stranu si dovedu představit, že bychom mohli být ještě nebezpečnější, ale s nulou na venkovním zápase nemůžeme pomýšlet na body.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Štefan.
Nejlepší hráč Kolovrat: Ondřej Žitný.


Újezd nad Lesy - Podolí 3:1 (2:0)
Branky:
20. Snop, 34. L. Šedivý, 69. J. Šedivý - 51. Jůzek. ŽK: 70. Hovorka, 87. Vít - 29. Zezula, 48. Brezina, 83. Hanzlík. ČK: 90. Vít (Újezd). Rozhodčí: Tomšů - Lafata, Štípek. Diváků: 160.
Újezd nad Lesy: Blažek - Mika, Kučera, Chumlen, Pechač - J. Šedivý, Křivánek (82. Vít), D. Jarolím, L. Šedivý (51. Pekárek) - Kuč (61. Hovorka), Snop. Trenér: Josef Šimek.
Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj, Zezula (74. J. Svoboda), Kristen, Brezina (53. V. Hruška, 85. Brož) - Hrubý - Mráček, Janoušek, Hanzlík, Krob - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Vstoupili jsme do zápasu úplně jinak, než před týdnem v Kolovratech. Takže výborný vstup do utkání od všech, kteří hráli s vekou aktivitou. Víc jsme drželi míč, hráli na půlce soupeře, z čehož padly i ty dva góly. Šancí tam bylo víc. Soupeř nás mohl potrestat z brejku. Pak tam přišly okamžiky, kdy nás soupeř zatlačil, zranil nám hráče a než jsme prostřídali, tak jsme hráli v deseti a dostali se pod tlak a inkasovali gól. Po jedné naší chybě jsme mohli ještě dostat na 2:2, tam nás podržel brankář Blažek. Pak už jsme se vrátili do zápasu, přidali třetí gól a dovedli to do úspěšného konce. Hodně nám pomohl David Jarolím. Přinesl do toho takový ten přehled, jistotu v rozehrávce.”
Petr Majer (Podolí): „Ty venkovní zápasy nám nějak nejdou. Odehráli jsme to stejně jako na Motorletu. Venku se nám nedaří a nějak na to nejsme připravení. Zaslouženě jsme prohráli, domácí byli lepší. Prohrávali jsme o půli 2:0 a po přestávce jsme se zvedli. Snížili jsme na 2:1 a vypadalo to, že se vracíme do zápasu. Bohužel se to kvůli bouřce přerušilo a pak už se to jen dohrávalo.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Ervin Kuč.
Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.



Fotografie