Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 4. kolo Pavel Zadina z Přední Kopaniny?
30.08.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 4. kolo Pavel Zadina z Přední Kopaniny?

Remíza, prohra, vítězství. Fotbalisté Přední Kopaniny už si vyzkoušeli v nové sezoně Pražská teplárenská přeboru jaké to je, když se jim zápas nepovede, nebo naopak sedne. Jednou také remizovali s posledním vítězem nejvyšší pražské soutěže - Újezdem Praha 4. "Ta tři odehraná kola jasně dokazují, že se přebor zkvalitnil a vážně platí, že každý může porazit každého," myslí si kopaninský záložník Pavel Zadina. Právě on bude tipovat zápasy 4. kola Pražská teplárenská přeboru.

Úvod se týmu od letiště zase tak moc nepovedl. Plichtu s Újezdem Praha 4 doplnila vysoká porážka s rezervou Žižkova. Pocity v týmu nebyly nic moc. "Ono se pořád říká, že pro Újezd Praha 4 bude složité, aby zopakoval tu poslední skvělou sezonu. Jenže kvalita je tam pořád. Přebor převyšují skvělou organizací hry," domnívá se Zadina.

To, že Kopanina dostala lekci od žižkovské rezervy, přisuzuje posilám soupeře z kádru druhé ligy. "Pomáhají jim góly Karla Hejného, když jim přijdou posily, jsou prostě silní. A teď se vezou na vlně vítězství." 

Zadina přiznává, že když Kopanina nasázela pět gólů béčku Motorletu, ulevilo se mu. "Oni hráli jen s mladými. Když jsme je porazili, tak jsme si všichni oddechli. Mít po třech kolech jen bod, to by nebylo nic příjemného. Teď máme čtyři. Není to žádná sláva, ale ani propadák. Je to takový střed," hodnotí dosavadní vystoupení Přední Kopaniny v soutěži. "Zvláště když teď jedeme do Třeboradic, které prohrály na Podolí, což nám zrovna nenahrává. O to hůř pro nás," čeká náročnou bitvu Zadina.

Věří, že se jeho tým nakonec posune do horních pater, kde v posledních sezonách tradičně hraje. "Máme bývalé hráče z ligy, máme velkou útočnou sílu. Doufám, že budeme nahoře," říká. "Přebor je a bude vyrovnaný. Nikdo se neutrhne, že by vyhrál soutěž o dvacet bodů. A dole to zase bude boj do posledního kola," dodává.

A jak tipuje zápasy 4. kola Pražská teplárenská přeboru?

Uhelné sklady - Dukla Jižní Město, tip 1
Tady upřímně moc nevím, tohle je na tipování těžký zápas. Dukla se sice naposledy zvedla a vyhrála, tady to ale zvládnou Uhelné sklady. Jejich tým je už řadu let hodně podobný, kopou to ve třinácti lidech. Ale tipnu si, že vyhrají.

Újezd Praha 4 - Radotín, tip 1
Myslím, že vyhraje Újezd Praha 4. Doma je moc silný, styl hry mají fantasticky propracovaný na svoji umělku. Radotín má také kvalitu, ale bude to jednička.

Motorlet B - Královice, tip 2
Tohle bude souboj mládí v podání Motorletu B a zkušenosti Královic. Hosté mi připadají hodně soudržní, myslím, že získají tři body.

Třeboradice - Přední Kopanina, tip 2
Do Třeboradic pojedeme samozřejmě vyhrát. Myslím, že budou padat góly. Jestli to skončí zase 7:5 pro nás, to netuším, ale vyhrát chceme. Když máte v ofenzivě Urbana, Šultese a Koláře, tak je to záruka, že to tam bude padat.

Vyšehrad B - Zličín, tip 0
Složení kádru vyšehradského béčka se hodně obměnilo, stěžejní hráči jim odešli. Hrát se bude na umělce. Něco mi říká, že to skončí nerozhodně.

Žižkov B - Hostivař, tip 1
Áčko Viktorky hraje v jiný den, dá se čekat, že žižkovská rezerva zase bude v silné sestavě. Hostivař sice hrála naposledy proti Újezdu Praha 4 dobře, ale podle mě tady vyhraje Žižkov B. Po třech výhrách se povezou dál na úspěšné vlně.

Újezd nad Lesy - Podolí, tip 1
Újezd nad Lesy bude doma nejspíš hodně organizovaný. Na domácím hřišti jednou vyhráli a jednou remizovali, takže si myslím, že to venku Podolí nezvládne a odjede bez bodu.

Admira B - Kolovraty, tip 0
Kolovraty to jsou vlastně někdejší Horní Měcholupy, na druhou stranu doma je Admira B. Mladí kluci se tam fakt pořád lepší a lepší. Nejspíš z toho bude remíza.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Tomáš Pešír (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Jakub Pospíšil (Královice) 4 správné tipy - 4 špatné
3. kolo: Václav Klán (Uhelné sklady) 5 správných - 3 špatné