Foto: web
Čafka slaví 120 let proti Bavorům a s odchovanci Jelínkem či Bednářem
28.08.2019

Čafka slaví 120 let proti Bavorům a s odchovanci Jelínkem či Bednářem

Jeden z praotců českého fotbalu, pražský ČAFC, pořádá v sobotu 31. srpna oslavy 120 let své existence. Z Královských Vinohrad, kde byl klub založen v listopadu 1899, se postupně přesunul až do současného areálu v pražských Záběhlicích.

Hosty na tamním stadionu Bratří Voglů budou slavní odchovanci Josef Jelínek (vicemistr světa z Chile 1962) či Roman Bednář (někdejší hráč Sparty se zkušenostmi a střeleckým zápisem z anglické Premier League). Dorazí také členové slavné čafácké rodiny Voglů, jejíž jméno je v názvu stadionu u Hamerského rybníka.

Program vyvrcholí od 16:30 hodin zápasem A-týmu ČAFC proti BC Aichach, bavorskému celku, se kterým se Čafka přátelsky utkávala ještě v době před sametovou revolucí.

Oslavy ale začnou už v 11:30 žákovským turnajem s účastí mj. dívek Slavie Praha a ve 14:00 je výkop utkání staré gardy ČAFC proti výběru čtvrtletníku o fotbalové kultuře Football Club.

Vstupné je dobrovolné a kromě občerstvení a večerní živé hudby čeká návštěvníky také autogramiáda či tombola. Podrobný program najdete ZDE

Čafka patří k zakládajícím členům Českého svazu footballového, jehož prvním předsedou se stal právě člen ČAFC Karel Freja. Klub je také prvním neoficiálním mistrem českých zemí, do meziválečného období hrával nejvyšší soutěž a mezi jeho odchovance patří například ze současnosti bratři Milan a Michal Škodové, zmíněný Roman Bednář nebo z minulosti dva vicemistři světa Ladislav Ženíšek a Josef Jelínek.