Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 3. kola přeboru: Třeboradice padly na Podolí, i potřetí vyhrála rezerva Žižkova
26.08.2019

Souhrn 3. kola přeboru: Třeboradice padly na Podolí, i potřetí vyhrála rezerva Žižkova

Třetí kolo přineslo výsledky, které znamenají, že jedině rezerva Viktorie Žižkov pokračuje s plným bodovým ziskem. Ani jeden tým už není bez bodu. První výhru si připsala Dukla JM, která pěti góly poslala na dno tabulky Zličín. Podolí překvapivě obralo o body favorizované Třeboradice. Padl i Radotín, který na domácím hřišti podlehl 1:3 Uhelným skladům.

Kolovraty - Újezd nad Lesy 5:3 (3:1)
Branky:
1., 3. a 86. Gračko, 40. Böhm, 80. Kalenda - 4. a 73. Křivánek, 65. L. Šedivý. ŽK: 55. Hájek, 61. Boček, 64. Klír - 23. Příhoda, 41. Snop. ČK: 83. Kovář z lavičky (Újezd). Rozhodčí: Stěhule - Kučera, Nebáznivý. Diváků: 110.
Kolovraty: Procházka - Boček (69. Borek), Votřel, Vejr, Žitný - Klír (86. Dejmek) - Holík, Hájek, Kabeláč (65. Bláha), Gračko (90. Hrubý) - Böhm (67. Kalenda). Trenér: Jakub Slezáček
Újezd nad Lesy: Blažek - Pekárek, Kučera, Chumlen, Pechač - Příhoda - J. Šedivý (51. Hlubuček), Křivánek, Kovář (57. Kuč), L. Šedivý - Snop (85. Vít). Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Byl to divoký zápas. V historii našich vzájemných zápasů nepadalo nikdo moc branek a teď to bylo po čtyřech minutách 2:1. Do poločasu jsme se ještě jednou brankou dostali do dvoubrankového vedení. To jsme ale po dvaceti minutách druhé půle ztratili a začínalo se znova. My jsme byli psychicky dole, soupeř se naopak krásně vrátil do zápasu a byl na koni. Naštěstí v rozhodující situaci na 4:3 jsme to dokázali vyřešit. Takovéhle divoké utkání se divákům muselo líbit. Bylo to napínavé, padaly branky. Jsem rád, že jsme to zvládli za tři body a dokázali to nakonec zvrátit na svou stranu. Bylo to cenné vítězství s kvalitním soupeřem.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Ten zápas se vyvíjel v několika etapách. Ta první byl začátek, který jsme nechytili a rychle prohrávali 2:0. Pak jsme se vrátili do hry na 2:1 a začali hrát mnohem líp. Bohužel jsme dostali do kabin na 3:1. Řekli jsme si, že hrajeme dobře, jen neproměňujeme šance. Dobře jsme začali hrát druhý poločas a stáhli jsme to na 3:3 a vypadalo to, že bychom mohli výsledek otočit, jenže jsme dostali smolný gól na 4:3. Pak jsme paradoxně začali hrát ještě líp a mohli jsme ještě dát další dva góly. I za stavu 5:3 jsme měli další dvě šance, kluci pořád hráli, ale už z toho nic nepadlo. Trošku divoký a nečekaný výsledek. S Kolovraty to bylo vždycky o pár gólech.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Lukáš Křivánek.


Podolí - Třeboradice 4:2 (0:1)
Branky:
46. Brezina, 70. Bednář, 78. Jůzek, 86. Kristen - 41. Mbah, 56. Hájek. ŽK: 23. Vondrka Matěj - 89. Valín. Rozhodčí: Kohout - Bočok, Andras. Diváků: 60.
Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj (52. Zezula), Bednář, Kristen, Brezina (72. V. Hruška) - Hrubý (90.+1 Vlasák) - Mráček (89. Doubek), Janoušek, Hanzlík, Krob (84. Brož) - Jůzek. Trenér: Petr Majer.
Třeboradice: Prebsl - Kabyl ml. (76. Adjei), D. Hruška (83. Janda), Červenka, Houžvička - Kadlec (75. Valín), Hájek, Viktorin, Mbah - Petr, Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí):
„Teď jsme si každopádně po minulém zápase spravili chuť. Celkově se hrál hezký a bojovný zápas. Bylo vidět, že Třeboradice jsou fotbalové a zkušené mužstvo. Byly víc na balonu a my jsme to nahrazovali bojovností. Bohužel jsme těsně před přestávkou inkasovali z rychlého protiútoku. Co se týče druhé půle, tak tam to hovoří za vše. Dali jsme čtyři góly a nechali jsme si dát už jenom jeden. Bylo tam nasazení, bojovnost a dávali jsme góly, takže jsme spokojení.”
Jiří Kabyl (Třeboradice): „Vedli jsme do půle 1:0 a z naší strany to byl dobrý poločas. Po jejich vyrovnání jsme dali rychle na 2:1. Místo toho, abychom hráli zezadu a do brejků, tak jsme to hráli tak, že jsme si chtěli zaútočit a soupeř nás za to trestal, takže zaslouženě vyhrál."

Nejlepší hráč Podolí: Radek Hanzlík.
Nejlepší hráč Třeboradic: Mcdon Mbah.


Hostivař - Újezd Praha 4 3:4 (1:3)
Branky:
44. a 58. Turek, 65. Penc z penalty - 2. Doležel, 19. Tomaides, 35. Podvín, 66. Pešír. ŽK: 43. Černý, 89. Provazník - 51. Běhounek. Rozhodčí: Chustecki - Vojáček, Váša. Diváků: 90.
Hostivař: Provazník - Černý, Wulkan, Penc, Mucha (80. Chadt) - Boubín - Turek (80. Pazdera), Kadlčík, Kronovetr (53. Metzner), Wolf (63. Sýkora) - Špaček.. Trenér: Sálem Hebousse.
Újezd Praha 4: Bojčuk - J. Jeřábek (80. Tran), Daňhel, Malčánek, Lupínek - Běhounek, Vrabec, Walter (63. Pešír), Podvín, Tomaides - Doležel (72. Duka). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Sálem Hebousse:
„Prohráli jsme, co k tomu dodat. První poločas byl z naší strany katastrofální. Dostali jsme gól hned ve druhé minutě utkání, což určilo jeho ráz. Celý poločas jsme se marně hledali. Dali jsme gól do šatny na 3:1, a to nám malinko dodalo sil. V šatně jsme si něco řekli a druhou půlku už jsme hráli podstatně líp. Dokázali jsme srovnat na 3:3, ale za minutu nám dal Pešír na 4:3. Měli jsme tam ještě dvě stoprocentní šance na vyrovnání, bohužel jsme je nedali. Asi by tomu slušela remíza. V první půli byl lepší soupeř, ve druhé my.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Do 43. minuty spokojenost, měli jsme zápas pod kontrolou. Bohužel jsme dostali gól do šatny, který pomohl soupeři. Ten druhou půli ještě chtěl něco s výsledkem udělat, a to se mu povedlo - díky naší bdělosti, která bohužel nefungovala. Zaplaťpánbůh, že jsme rychle zareagovali na vyrovnání a za minutu dali čtvrtý, rozhodující gól."

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Špaček.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Martin Daňhel.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Dukla JM - FC Zličín 5:0 (3:0)
Branky:
14. a 74. Farkaš Dominik, 22. a 80. Petrák, 26. Žampa. ŽK: 28. Farkaš Damián, 90. Laho - 21. Kubr. Rozhodčí: Tsarev - Havel, Štípek. Diváků: 50.
Dukla JM: Tlustý - Žampa, Farkaš Dominik, M. Lafek (81. Hudieczek), Ferreira (86. Laho) - Brabenec, Petrák, Farkaš Damián (80. Budinský), J. Lafek - Čermák - Kotlík (46. Solař). Trenér: Josef Světlík.
Zličín: Blahovec - Stýblo, Žák, Musil, Šilhavý - Vagner, Kubr (59. Bous), Kokeš, Malý (69. Jíra), Hájek (33. Ibraimi) - Merta. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím si, že po dvou porážkách jsme tři body maximálně potřebovali. Tak jsme k tomu přistupovali s tím, že chceme vyhrát. První dvě kola to vypadalo, že místo nás hraje nějaký revival. Dvě porážky jsme nepodceňovali, tak teď nepřeceňujeme ani tu výhru. My pořád víme, že máme spoustu chyb v přestavěném kádru a určitě budeme dál pokračovat v tom, jak je odstraňovat a hrát stále lépe."
Miroslav Vašut (Zličín): „Padáme níž a níž, víc k tomu asi nemá cenu říkat. Bohužel se trápíme, jsme ve srabu a musíme se s tím porvat a pracovat dál.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Dominik Farkaš.
Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.


Olympia Radotín - Uhelné sklady 1:3 (0:1)
Branky:
52. Císařovský - 56. a 90.+2 Šafránek, 17. Klán. ŽK: 90. Bužík - 67. Šafránek. Rozhodčí: Tikal - Polena, Hlaváč. Diváků: 40.
Radotín: Saladiak (46. Bártl) - Tyburec, Jiránek, Zeman, Dvořák - Hollý (46. Bialek), Kubišta (77. Eisman), Louda ml. (81. Löffelmann), Doležal - Císařovský, Bužík. Trenér: Jaroslav Louda.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Šulc, Procházka, Sainer - Stolfa (73. Ramba), Koc, Šafránek, Belán (84. Šístek) - Zilvar (89. Pivoňka), Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Bohužel přišla první porážka, takže alespoň víme, jak chutná. My jsme si za první poločas vyhrát nezasloužili, ve druhém jsme již začali hrát naší nátlakovou hru, ale zase jsme doplatili na neproměňování vyložených šancí.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Já jsem strašně rád, že se nám zde v Radotíně podařilo vyhrát. Bylo to velmi obtížně vzhledem k dusnému počasí a kvalitnímu soupeři. Musím kluky opět pochválit, nějaké šance jsme i dokázali proměnit a jsou to pro nás super tři body.”

Nejlepší hráč Radotína: Jan Tyburec.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Vojtěch Šafránek.


Přední Kopanina - Motorlet B 5:0 3:0)
Branky:
7., 41. a 79. Urban, 36. Hák, 61. Flaks. ŽK: 68. Houška (Kopanina). Rozhodčí: Vojáček - Šaróka, Pytloun. Diváků: 101.
Přední Kopanina: Mačí - Flaks, Houška (68. Zadina), Kučera, Podzemský - Hák (68. R. Huleš) - Karbulka, Kolář, Vágner (46. Šultes), Kadlec (76. Hollmotz) - Urban. Trenér: Daniel Vott.
Motorlet: Velek - Kutina (46. Soukup), Šíl, Filip, Hrabina (46. Štědrý) - Janda - Václavík (46. Hůlka), Lukič, Jonáš (71. Kraus), Hamouz - Jůza (46. Blažek). Trenér: Michael Lukič.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Pět gólů, vzadu čisté konto, velká spokojenost. Kdybychom ještě některé situace řešili líp, tak jsme dali ještě víc gólů. Po minulém týdnu jsme to potřebovali jako sůl a jsem rád, že se to povedlo.”
Michael Lukič (Motorlet B): „Hráči nesplnili zadání a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Nebyli jsme aktivní, nechali jsme soupeře hrát, byli jsme zakřiknutí a hlavně jsme v soubojích nebyli tvrdí a soupeř nás trestal po hrozných individuálních chybách. Proto ty čtyři střídání hned v polovině zápasu. Byl jsem nespokojený, jak k tomu ti hráči přistoupili. Můžou být dotčení, jak chtějí, ale prostě nebojovali. Jestli si nějaký hráč myslí, že když trénuje s áčkem a pak tohle předvede v béčku, tak to je prostě špatně.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ivo Flaks.
Nejlepší hráč Motorletu B: nikdo.


Královice - Viktoria Žižkov B 2:4 (0:2)
Branky:
57. Vacík, 78. Ptáček - 34. a 86. Vild, 32. Faigl, 88. Falcon. ŽK: 38. Havlín, 60. Ptáček, 79. Pospíšil, 83. Vacík - 61. Vild, 66. Faigl. Rozhodčí: Nepraš - Stěhule, Jakl. Diváků: 70.
Královice: Hubínek - Nevařil, Havlín (84. Dufek), Ptáček, Malík - Pospíšil, Vacík, Kalivoda, Krejča, Formáček - Sedláček. Trenér: David Kalivoda.
Žižkov B: Konečný - Tseber, V. Pařízek, Studený, Kříž - Lanc (64. Lukeš), J. Pařízek, Jashi (46. Faicon), Faigl (68. De Oliveira) - Vild, Hejný (79. Tesař). Trenér: Luděk Hottek.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Prohráli jsme, takže jsme nespokojení. Dostali jsme lekci z produktivity. Z mého pohledu jsme byli tak ze sedmdesáti procent zápasu lepším týmem. Byli jsme víc na balonu, měli víc šancí. Bohužel jsme je nedokázali proměnit. Do zápasu jsme vstoupili celkem slušně, drželi jsme se na míči, ale z ojedinělého protiútoku jsme dostali na 1:0 a po chvíli i na 2:0. O poločase jsme trošku zpřeházeli pozice. Pomohlo nám to zvýraznit tlak a povedlo se nám srovnat na 2:2. Byli jsme ve fázi, kdy jsme měli Viktorku dorazit, ale z těch příležitostí, které jsme si připravili, jsme nedokázali nic proměnit. Z další ojedinělé akce jsme dostali na 3:2. Jak už jsem říkal, byla to lekce z produktivity."
Luděk Hottek (Žižkov B): „Naše hra nebyla nic moc. Neměli jsme žádného hráče z áčka, a tak si kluci zkusili, že to můžou kopat. V tomhle bylo to utkání pozitivní. Vedli jsme 2:0 a nechali je srovnat. Královice mají velmi zkušené mužstvo. Docela nás přitlačili, měli víc ze hry a vytvářeli si šance. My jsme měli trošku štěstí. V závěru jsme po vystřídání přidali dva góly a už to tak skončilo.”

Nejlepší hráč Královic: Petr Malík.
Nejlepší hráč Žižkova B: Adam Lanc.


Admira B - Vyšehrad B 4:1 (1:0)
Branky:
48. a 49. Štefan, 44. Panýrek, 68. Douděra - 55. M. Klán. ŽK: 31. Škarda, 77. Rudolf, 81. Horváth - 66. Šídlo. ČK: 18. Macej (Vyšehrad B). Rozhodčí: Lafata - Zelený, Hrivík. Diváků: 55.
Admira B: Šrámek - Čížek, Pelikán, Heinzel, Škarda - Šindelář (54. Záruba) - Karvánek, Rudolf, Štefan (78. Horváth), Panýrek (59. Douděra) - Michálek (73. Jákl). Trenér: Pavel Gregor.
Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Macej, Bazal (54. Šídlo) - M. Krivosheev (78. Popovič), Pokorný (54. Richter), Alexandr, Freit (81. Vácha) - F. Babka, M. Klán (73. Drozd), Laňka. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Proti posílenému Vyšehradu jsme očekávali velmi těžký zápas, ale sám soupeř nám pomohl vyloučením. Nicméně odehráli jsme zápas takticky výborně, vytvořili si značné množství šancí, čtyři z nich proměnili a zaslouženě zvítězili.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Hodnocení takového zápasu bolí. V jeho úvodu máme tři možnosti dát gól, z toho jednu tisíciprocentní, ale namísto toho, abychom šli do vedení, uděláme obrovskou hrubku v defenzivě a jdeme do deseti. Čtyři pětiny zápasu hrajeme v oslabení a přestože dokážeme udržet v poli vyrovnanou hru, dalšími hrubkami pak sami sebe popravíme."

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Michálek.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Stareček.



Fotografie