Foto: Jiří IPSER
Bužík dosáhl hattricku, střelcům však vládne se šesti góly Hejný
21.08.2019

Bužík dosáhl hattricku, střelcům však vládne se šesti góly Hejný

Dvacetiletý forvard Leo Bužík hrál ještě v minulé sezoně za B-tým Olympie Radotín I. A třídu, teď už ale o sobě dává vědět v Pražská teplárenská přeboru. Svědčí o tom jeho hattrick na půdě zličínského nováčka soutěže.

Radotín vyhrál v tomto utkání 4:1 a stejně jako Viktoria Žižkov B a Třeboradice má po dvou kolech na svém kontě plný počet šesti bodů. Tři branky vstřelil během uplynulého týdne také Adam Fotr z Motorletu, rozložil si je však do dvou zápasů: v pohárovém střetnutí s Chomutovem se trefil dvakrát a poté v utkání ČFL se Slavií Karlovy Vary jednou.

Pořadí pražských střelců napříč soutěžemi od Fortuna:ligy až po přebor vede se šesti góly Karel Hejný z Viktorie Žižkov B. Stačily mu k tomu pouhopouhé dva zápasy: nejprve se trefil čtyřikrát v Podolí a nyní dvakrát doma proti Přední Kopanině. Má tudíž na začátku sezony úchvatný průměr tři branky na zápas – nemluvě o tom, že hlavně díky němu je žižkovská rezerva v čele tabulky. V nové sezoně se přitom Hejný dosud neobjevil ani jednou na lavičce A-mužstva Viktorie, natož pak v jeho sestavě…

Už pět vychytaných nul posbíral brankář Slavie Ondřej Kolář – v pouhých šesti prvoligových zápasech! Během 540 minut inkasoval zatím jen jednou, a sice před měsícem od teplického Tomáše Vondráška. A to už si Kolář připsal čisté konto i v úterním utkání předkola Ligy mistrů v rumunské Kluži. Vstřelené branky a vychytané nuly v evropských pohárech se však do této bilance nezapočítávají, jen ty v domácích mistrovských soutěžích.

Pražský střelec (počet gólů)
6 – Hejný (Viktoria Žižkov B)
4 – Kanga (Sparta), Čvančara (Vyšehrad), A. Fotr (Motorlet, z toho 2 v Mol Cupu), Radimský (Admira, 2 v Mol Cupu)
3 – Holík (Dukla), Tetour (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Gonzalez (Dukla, 2 v Mol Cupu), Čapek (Viktoria Žižkov, 2 v Mol Cupu), Tenorio (Viktoria Žižkov, všechny 3 v Mol Cupu), Verner (Vyšehrad), Prokopec (Sparta B), Bužík, Císařovský (oba Radotín)
2 – Hronek, Keita, Podaný, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hušbauer, Stanciu (oba Slavia), Olayinka (Slavia, z toho 1 za B-tým v ČFL), M. Hašek, Tetteh (oba Sparta), Batioja, Březina (oba Viktoria Žižkov), Douděra (Dukla, oba góly v Mol Cupu), Horák (Sparta B), Šípek (Loko Vltavín), Tecl (Slavia B), Jonáš (Motorlet, 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Jindř. Novotný (Meteor, 1 v Mol Cupu), Sus, Vacík (oba Královice), M. Blažek (Motorlet B), Jiránek (Radotín), T. Kadlec (Třeboradice), Vild (Viktoria Žižkov B), Šultes (Přední Kopanina, 1 v Mol Cupu)
1 – Coufal, Masopust, Souček, Škoda, Van Buren, Zmrhal (všichni Slavia), Costa Nhamoinesu, Hancko, Hložek, Kozák (všichni Sparta), Bartek, Hůlka (oba Bohemians 1905), Vejvar (Vyšehrad), Veselý, Kozel, Laňka, V. Mareš (všichni Vyšehrad, všichni v Mol Cupu), Chlumecký, Krunert (oba Dukla), Ayong, Kovaľ (oba Dukla, oba v Mol Cupu), Gil, Opluštil, Urbanec (všichni Viktoria Žižkov), Baluta, Červ, Douděra, Hošek, Janoušek, Nabiyev, Zeronik, Zinhasovič (všichni Slavia B), Kim, Kott, Lauko, Studnička, Ullman, Veniger (všichni Dukla B), Rossmann, Soběslav (oba Motorlet), Dvorský, Radosta, Sodoma (všichni Motorlet, všichni v Mol Cupu), Žaloudek (Motorlet, rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Vosický (Admira), Martinic (Admira, v Mol Cupu), Podzimek (Loko Vltavín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Valíček (Loko Vltavín, v Mol Cupu), Osmančík (Bohemians 1905 B), Šimáček (Sparta B), Frnoch, J. Junek, Rys, Štohanzl (všichni Aritma), Baran, Beneš (oba Aritma, oba v Mol Cupu), V. Junek (Meteor), Frantl (Meteor, v Mol Cupu), Belán, Koubek, Sainer, Šafránek, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Jákl, Karvánek, Michálek, Pavlata, Pelikán (všichni Admira B), P. Červenka, Grznár, Petr, Viktorin (všichni Třeboradice), Gračko, Holík, Votřel (všichni Kolovraty), Hůlka, Kraus, Svoboda (všichni Motorlet B), Jůzek, Krob, Matěj Vondrka (všichni Podolí), Lupínek, Vrabec, Walter (všichni Újezd Praha 4), Snop, J. Šedivý, L. Šedivý (všichni Újezd nad Lesy), Alexandr, Kubík (oba Vyšehrad B), Cabaňa, Halgoš (oba Viktoria Žižkov B), Kotlík, M. Lafek (oba Dukla JM), Merta, Valoušek (oba Zličín), Špaček, Turek (oba Hostivař), Ptáček (Královice), Urban (Přední Kopanina).

Pražský brankář (vychytané nuly)
5 – Kolář (Slavia)
3 – Nita (Sparta)
2 – Valeš (Bohemians 1905), Hruška (Dukla), Švenger (Viktoria Žižkov), Otáhal (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Stareček (Aritma)
1 – F. Rada (Dukla, v Mol Cupu), Soukup (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), K. Hrubeš, Mihálek (oba Motorlet), Jungr (Admira, v Mol Cupu), Koblenc (Loko Vltavín, v Mol Cupu), Toma (Meteor, v Mol Cupu), J. Blažek (Újezd nad Lesy), Bojčuk (Újezd Praha 4), Dočekal (Vyšehrad B), Velek (Motorlet B).


Fotografie