Foto: Jiří IPSER
2. kolo přeboru ve statistikách
20.08.2019

2. kolo přeboru ve statistikách

I druhé kolo Pražská teplárenská přeboru přineslo zajímavé statistické údaje. Padlo 30 branek a průměr se tak stále drží takřka na čtyřech gólech na zápas. Podruhé v řadě se kopaly dvě penalty a byli vyloučeni dva hráči. Podruhé v řadě šlo o dvě penalty pro domácí a dva vyloučené hráče hostů. Dvě kola a už tři hattricky. Podruhé se to povedlo hráčům Radotína. Po Císařovském se do sítě Zličína trefil třikrát Bužík. Viděli jsme i první žlutou kartu podle nových pravidel. Na lavičce Královic ji dostal Ladislav Janoušek.

Rekapitulace výsledků 2. kola
Uhelné sklady - Hostivař 3:1 (1:0)
Újezd Praha 4 - Královice 2:0 (0:0)
Třeboradice - Kolovraty 2:1 (1:0)
FC Zličín - Olympia Radotín 1:4 (1:2)
Viktoria Žižkov B - Přední Kopanina 5:1 (2:1)
Vyšehrad B - Dukla JM 2:0 (1:0)
Motorlet B - Podolí 4:0 (1:0)
Újezd nad Lesy - Admira B 2:2 (2:1)

Zápasová bilance
Zápasy:
6 - 1 - 1 celkem: 10 - 3 - 3
Jasná dominance domácích. Na vlastním hřišti nedokázal bodovat jen nováček ze Zličína. Ten prohrál s Radotínem, který naopak jako jediný dokázal přivézt tři body od soupeře. Újezd nad Lesy remizoval s rezervou Admiry.

Branky: 30 (21:9), průměr 3,75 celkem: 69 (43:26), průměr 4,31
Střelci v tomto kole lehce polevili. Padlo o devět gólů méně než v kole prvním. Střelecky naprázdno vyšly Královice, Dukla JM a Podolí.

Diváci: 769 průměr 96 celkem: 1454, průměr 91
Tři zápasy navštívilo více jak sto diváků. Páteční termín svědčil divákům na Uhelných skladech a 120 fotbalových příznivců si našlo cestu na souboj nováčků Zličín - Radotín. Dominantní byla opět návštěva v Újezdu nad Lesy, kam tentokrát přišlo 180 diváků.

Střelci kola: Druhé kolo a už třetí hattrick. A opět se o něj postaral hráč Radotína. Leo Bužík třemi góly počastoval Zličín. Dvě branky dal Blažek z Motorletu B, který to stihl během devíti minut, od chvíle, co vyběhl na hřiště. Po dvou gólech si připsali ještě střelci Žižkova B Vild a Hejný. Ten také kraluje tabulce střelců, když dal ve dvou zápasech už šest branek.
Tabulka střelců
6 -
Hejný (Žižkov B)
3 - Císařovský, Bužík (Radotín)
2 - Sus, Vacík (Královice), Jiránek (Radotín), Kadlec (Třeboradice), Blažek (Motorlet B), Vild (Žižkov B)
1 - Holík, Gračko, Votřel (Kolovraty), Jonáš, Svoboda, Kraus, Hůlka (Motorlet B), Jůzek, Krob, Matěj Vondrka (Podolí), Cabaňa, Halgoš (Žižkov B), Šultes, Urban (Kopanina), Walter, Vrabec, Lupínek (Újezd P-4), Turek, Špaček (Hostivař), Merta, Valoušek (Zličín), M. Lafek, Kotlík (Dukla JM), Ptáček (Královice), Sainer, Koubek, Belán, Šafránek, Zilvar (Uhelné sklady), Jákl, Pelikán, Michálek, Karvánek, Pavlata (Admira B), Petr, Viktorin, Grznár, Červenka (Třeboradice), Snop, L. Šedivý, J. Šedivý (Újezd n.L.), Alexandr, Kubík (Vyšehrad B)

Penalty: 2 (2:0) celkem: 4 (4:0), proměněné 4 neproměněné 0
Stejně jako v úvodním kole byly nařízeny dvě penalty a obě opět pro domácí. Kraus z Motorletu i Červenka z Třeboradic uspěli.

ŽK: 28 (10:18) celkem: 52 (21:31)
Žlutých karet nám lehce přibylo. Bez napomenutí dokázali hrát hráči Dukly JM, Podolí a Újezdu nad Lesy. Podruhé v řadě žlutou kartu fasovali Kubr (Zličín), Císařovský (Radotín) a Formáček (Královice). První žlutou podle nových pravidel viděl Ladislav Janoušek na lavičce Královic.

Vyloučení: 2 (0:2) celkem: 4 (0:4)
Tak tady je to přesně naopak než u pokutových kopů. Obě vyloučení i v tomto kole postihla hráče hostů, Suse z Královic a Rážu z Kolovrat.

Brankáři s nulou: V tomto kole si čisté konto udrželi hned tři brankáři. Dočekal (Vyšehrad B), Velek (Motorlet B) a Bojčuk (Újezd P-4).
1 - Blažek (Újezd nad Lesy), Dočekal (Vyšehrad B), Velek (Motorlet B), Bojčuk (Újezd P-4)

Hvězda zápasu Pražská teplárenská přebor - stav po druhém kole
Admira B: 1 - Adam Čížek, Stanislav Komínek
Dukla JM: 1 - Jakub Lafek, Matyáš Lafek
Hostivař: 1 - Jan Penc, David Macháček
Kolovraty: 1 - Jiří Holík, Martin Votřel
Královice: 1 - Petr Vacík, Michal Votava
Motorlet B: 1 - Tomáš Foferka, Tomáš Lukič
Podolí: 1 - Jiří Krob, Karel Kristen
Přední Kopanina: 1 - Luboš Kučera, František Hák
Radotín: 1 - Filip Císařovský, Leo Bužík
Třeboradice: 1 - Petr Viktorin, Pavel Červenka
Uhelné sklady: 1 - Tomáš Koubek, Jakub Sainer
Újezd nad Lesy: 1 - Ondřej Kučera, Jan Chumlen
Újezd Praha 4: 1 - Daniel Bojčuk, Jakub Lupínek
Viktoria Žižkov B: 1 - Karel Hejný, Tomáš Vild
Vyšehrad B: 1 - Martin Richter
Zličín: 1 - Ivan Merta



Fotografie

Související články