Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 2. kola přeboru: Jen tři mužstva bez bodové ztráty
19.08.2019

Souhrn 2. kola přeboru: Jen tři mužstva bez bodové ztráty

S plným bodovým ziskem jdou dál tři mužstva: Viktoria Žižkov B, Olympia Radotín a Třeboradice. Naopak na první bod v novém ročníku Pražská teplárenská přeboru stále čeká Dukla JM a Podolí. Rezerva Viktorie Žižkov rozstřílela Přední Kopaninu 5:1 a ve dvou kolech tak už dala deset gólů. Radotínská Olympia vyhrála na Zličíně 4:1 a dalším hattrickem se o to postaral Bužík. Třeboradice nakonec doma v závěru udolaly Kolovraty z penalty. První body slavily Uhelné sklady i rezervní týmy Vyšehradu a Motorletu.

Uhelné sklady - Hostivař 3:1 (1:0)
Branky: 43. Belán, 46. Šafránek, 61. Zilvar - 88. Špaček. ŽK: 74. Sainer, 87. Ramba - 87. Kronovetr. Rozhodčí: Gryc - Polena, Nepraš. Diváků: 150.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Majerčin (56. Steinocher) - Stolfa, Sainer, Šafránek, Belán (81. Šístek) - Zilvar (73. Ramba), Klán. Trenér: Michal Šimánek.
Hostivař: Provazník - Černý, Wulkan, Penc, Mucha (79. Wolf) - Sýkora (56. Laštovička) - Turek (65. Kronovetr), Kadlčík (46. Boubín), Macháček, Špaček - Chyle (62. Metzner). Trenér: Sálem Hebousse.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady):
„Jsem hlavně rád, že se nám podařilo vyhrát, zvlášť po minulém kole, takže paráda. Proměnili jsme nějaké šance, i když jsme jich tam měli daleko více. V prvním poločase jsme skórovali až v závěru a o přestávce si k tomu něco řekli a hned se nám podařilo vstřelit druhou branku. Byli jsme trpěliví a čekali na své příležitosti, ale do dalších kol se musí zlepšit naše koncovka. Škoda toho gólu na konci, mohli jsme to uhrát s čistým kontem, ale já jsem spokojený a hráčům děkuji za jejich výkon.”
Sálem Hebousse (Hostivař): „Tak všichni to viděli, ten velký rozdíl ve zkušenostech, bohužel se nestačí připravit na utkání jen po stránce fotbalové, a to byl náš případ, kdy z toho pramenily úvodní dvě branky zápasu. První byla do šatny a druhá ihned po zahájení druhého poločasu. Mužstvo jako jsou Uhelky proti mladému družstvu už náskok 2:0 nepustí. První poločas byl na šance ještě vyrovnaný, ale ten nepodařený start druhého poločasu byl pro vývoj zápasu rozhodující.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jakub Sainer.
Nejlepší hráč Hostivaře: David Macháček.


Újezd Praha 4 - Královice 2:0 (0:0)
Branky:
80. Vrabec, 90.+1 Lupínek. ŽK: 42. Lupínek - 40. Formáček, 42. Pospíšil, 44. Krejča, 80. Malík, 84. Sus. ČK: 84. Sus (Královice). Rozhodčí: Dobrý - Štípek, Jakl. Diváků: 40.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Malčánek, Lupínek - Běhounek (78. Novák), Vrabec, Walter (65. J. Jeřábek), Podvín, Tomaides - Doležel (65. Hanzlík). Trenér: Karel Jeřábek.
Královice: P. Jeřábek - Nevařil, Votava, Ptáček, Malík - Pospíšil (68. Havlín), Vacík, Kalivoda, Krejča, Formáček - Sus. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„V prvním poločase jsme nehráli dobře, soupeř vycházel ze zajištěné obrany, nemohli jsme se dostat do pořádné šance, i tak jsme si ale dvě vypracovali. Za druhý poločas už jsme si vítězství zasloužili, byli jsme lepším mužstvem, měli jsme víc standardních situací a o ty dva góly jsme byli lepší."
David Kalivoda (Královice): „Zápas splnil moje očekávání. Domácí hrají důrazně, na malé umělce je to hodně soubojový fotbal, což nám úplně nesvědčí. Náš záměr byl vycházet z defenzivy, vyrovnat se Újezdu v bojovnosti. To se nám dlouho dařilo, ale v množství standardek, které Újezd měl, nám tam propadla ta nejhůř kopnutá. A tahle situace rozhodla."

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Lupínek.
Nejlepší hráč Královic: Michal Votava.


Třeboradice - Kolovraty 2:1 (1:0)
Branky:
7. Kadlec, 81. Červenka z penalty - 48. Votřel. ŽK: 90. Červenka - 36. Ráža, 44. Holík, 67. Votřel, 82. Borek, 83. Klír. ČK: 68. Ráža (Kolovraty). Rozhodčí: Hrivík - Chustecki, Tsarev. Diváků: 74.
Třeboradice: Prebsl - Kabyl ml., Hruška, Červenka, Houžvička - Kadlec (67. Mbah), Hájek, Viktorin, Grznár (67. Valín) - Ibe, Chlapec (83. Kwame). Trenér Jiří Kabyl.
Kolovraty: Řemínek - Borek, Votřel, Ráža, Žitný - Klír - Holík, Hájek (84. Böhm), Bláha (46. Dejmek), Kalenda (75. Vejr) - Gračko. Trenér: Jakub Slezáček

Hlasy trenérů
Jiří Kabyl (Třeboradice):
„První půle byla z naší strany dobrá. Měli jsme řadu šancí, bohužel jsme dali jen jeden gól. Přišli jsme z kabin a soupeř hned z prvního útoku vyrovnal. Bylo to pak takové hektické dobývání jejich branky. Gól jsme dali až těsně před koncem. Pak jsme ještě jednou šli sami na branku a dali jsme to vedle. Byli jsme lepší celý zápas, měli hodně šancí, takže si myslím, že to vítězství je zasloužené. Nebyl to jednoduchý soupeř, mají urostlé nepříjemné mužstvo."
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Utkání jsme ztratili kvůli naší nedisciplinovanosti. Do doby, než jsme dostali červenou kartu, tak to byl vyrovnaný zápas. Tady se to zlomilo. Soupeř se dostal do tlaku, dobře vystřídal a přišla další síla. Bohužel jsme dobře rozehrané utkání v závěru ztratili. Kdybychom hráli v jedenácti a neudělali takovou pitomost, tak jsme to mohli dohrát k bodovému zisku.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Červenka.
Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Votřel.


Zličín - Olympia Radotín 1:4 (1:2)
Branky:
3. Valoušek - 25., 47. a 85. Bužík, 44. Jiránek. ŽK: 78. Kubr - 60. Císařovský, 73. Doležal. Rozhodčí: Kučera - Stěhule, Zelený. Diváků: 120.
Zličín: Blahovec - Stýblo, Žák, Valoušek, Škrečko - Vagner, Kubr, Kokeš (73. Malý), Hájek (71. Šindelář) - Merta, Šlajchrt (46. Bous). Trenér: Miroslav Vašut.
Radotín: Saladiak - Eisman, Jiránek, Zeman, Dvořák - Bialek, Kubišta, Císařovský, Louda ml. (88. Kotlík) - Bužík (87. Pavel), Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Vypadalo to pro nás dobře. Dali jsme branku už ve 3. minutě. Pak jsme měli takové dvě tři šance, krásné střely, které gólman vyrazil. Do 25. minuty jsme ještě hráli, ale pak soupeř vyrovnal, když to brankář vyrazil, ale spadlo to do branky. V závěru poločasu jsme dostali druhý gól ze standardky, což je naše slabina. Řekli jsme si, že to zkusíme otočit, ale do druhého poločasu jsme vstoupili špatně a dostali jsme třetí gól. Pak už to byla křeč.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Určitě jsem hodně spokojený. Potvrdili jsme vítězství z prvního kola na horké půdě Zličína, s kterým jsme válčili minulou sezonu v I. A třídě. Kluci předvedli bojovný výkon. Zpočátku jsme se trošku hledali a pak jsme dokázali naše šance proměňovat, především díky Bužíkovi. Dva zápasy, dva hattricky, to je moc hezké. Bužík byl zraněný, tak jsme ho v minulém kole nechali odpočívat. Teď se vrátil a doufáme, že bude v plné síle a střílet góly, tak jako loni za béčko i céčko.”

Nejlepší hráč Zličína: nikdo.
Nejlepší hráč Radotína: Leo Bužík.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Viktoria Žižkov B - Přední Kopanina 5:1 (2:1)
Branky: 36. a 64. Hejný, 47. a 82. Vild, 18. Halgoš - 39. Urban. ŽK: 81. Tseber - 57. Urban, 81. Vágner, 87. Kadlec. Rozhodčí: Zelený - Tomšů, Vojáček. Diváků: 80.
Žižkov B: Štika - Antl (78. Tseber), Maksič (69. Studený), Petrlák, Kříž - Lanc, Pařízek - Cabaňa (60. Jashi), Halgoš, Vild - Hejný (81. Faigl). Trenér: Luděk Hottek.
Přední Kopanina: Mačí - Flaks, Zadina, Kučera, Podzemský - Hák - Karbulka, Šultes, Vágner, Graf (55. Kadlec) - Urban (69. Huleš Robin). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Luděk Hottek (Žižkov B):
„Už jsme hráli trošku uvolněněji a malinko sebevědoměji než minulý týden první zápas. Kluci se pomalu sehrávají. Byla tam ale i hluchá místa. Nemůžeme po těch devatenáctiletých klucích chtít, aby byli hned sebevědomí. Kopanina má kvalitní a zkušené mužstvo. Těm našim mladíkům ta zkušenost ještě chybí. Vítězství s takovým soupeřem je hodně cenné.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Myslím si, že tady asi není co hodnotit. Soupeř byl ve všech směrech lepší, byli rychlejší, aktivnější, lepší na balonu. Mají mužstvo, ve kterém je pět šest hráčů, kteří nemají co dělat v přeboru. Pokud to takhle udrží a budou tak hrát dál, tak nevím, kdo by je měl porazit.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Tomáš Vild.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: František Hák.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Vyšehrad B - Dukla JM 2:0 (1:0)
Branky:
22. Alexandr, 78. Kubík. ŽK: 83. F. Babka (Vyšehrad B). Rozhodčí: Polena - Kohout, Zelený. Diváků: 55.
Vyšehrad B: Dočekal - Pardubský, Stareček, Macej, Bazal (82. Popovič) - Pokorný (87. Drozd) - M. Krivosheev (67. F. Babka), Alexandr, Freit - Richter (80. Vácha), Souček (41. Kubík). Trenér: Jaroslav Klíma.
Dukla JM: Tlustý - Hudzieczek (46. Verbík, 73. Laho), Kotlík, Matyáš Lafek, Ferreira - Žampa, Petrák, Farkaš, Bobok (46. Budínský, 83. Petr) - Čermák - Novák. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Navzdory horku to bylo hodně běhavé utkání a z naší strany je spokojenost se zaslouženými třemi body. Mohli jsme zápas do dvacáté minuty rozhodnout, ale nedali jsme několik vyložených šancí, na které to bylo nakonec tak 10:3. I tak nám ale zahrálo tentokrát dobře hodně hráčů."
Josef Světlík (Dukla JM): „V úvodní čtvrthodině zápasu nás Vyšehrad jednoznačně přehrával, potom se hra vyrovnala. Bohužel jsme ale udělali chybu, po které jsme inkasovali první gól. Ve druhé půli jsme s tím zkoušeli něco udělat, změnili rozestavení hráčů, vypracovali si i nějaké šance, bohužel se nám však nepodařilo vyrovnat. Vyšehrad pak přidal druhý gól a dovedl zápas k zaslouženému vítězství."

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Martin Richter.
Nejlepší hráč Dukly JM: Matyáš Lafek.


Motorlet B - Podolí 4:0 (1:0)
Branky:
36. Kraus z penalty, 67. Hůlka, 83. a 89. Blažek. ŽK: 45. Michovský, 63. Hůlka, 75. Šíl (všichni Motorlet). Rozhodčí: Andras - Tikal, Lafata. Diváků: 70.
Motorlet: Velek - Kutina, Šíl, Filip, Michovský (57. Hůlka) - Soukup - Kraus (58. Štědrý), Lukič (81. Blažek), Václavík (90. Rada), Hrabina - Jůza. Trenér: Michael Lukič.
Podolí: Chaloupka - Vondrka Matěj, Bednář, Kristen, Zezula - Hruška (46. Janovský) - Mráček (81. Vlasák), Janoušek, Brož (68. Šumník), Krob - Hanzlík. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Michael Lukič (Motorlet B):
„První půle byla z naší strany nervózní. Pak jsme se zklidnili, dostali se do vedení. Ve druhé půli už jsme věděli, že jsme na tom fyzicky líp. Přidali jsme tři góly a zápas zdárně dovedli k zaslouženému vítězství. V tomhle vedru kluci zaslouží absolutorium, ale to co jsme neproměnili, to bylo snad milion šancí.”
Petr Majer (Podolí): „Z naší strany jsme podali vlažný výkon. O body jsme se neporvali. To je pro mně velké zklamání, takhle se o body v přeboru nehraje. Penalta byla jasná, o tom není sporu. První půle ještě jakž takž slušná. Pak už jsme nic nepředvedli. Přišla řada individuálních chyb a soupeř nás mohl potrestat ještě dalšími góly.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Lukič.
Nejlepší hráč Podolí: Karel Kristen.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Újezd nad Lesy - Admira B 2:2 (2:1)
Branky:
22. vlastní Komínek, 38. J. Šedivý - 21. Karvánek, 85. Pavlata. ŽK: 27. Štefan, 87. Škarda. Rozhodčí: Bočok - Vítek, Nebáznivý. Diváků: 180.
Újezd nad Lesy: Blažek - Pekárek, Kučera, Chumlen, Mika - Příhoda - J. Šedivý, Vít (61. Křivánek), Kovář, L. Šedivý (73. Kuč) - Snop (82. Hovorka). Trenér: Josef Šimek.
Admira B: Šrámek - Votlučka, Pelikán, Komínek, Kotek (35. Jákl) - Michálek (90.+1 Marcinčík), Šindelář (78. Horváth), Panýrek, Karvánek (58. Pavlata) - Štefan (46. Trnka), Škarda. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Zase zápas proti béčku. Na první pohled bylo vidět, kdo tam je z áčka, a kdo není. Mezi hráči byly rozdíly. Prohrávali jsme, pak jsme to otočili na 2:1. Bohužel jsme moc chtěli vyhrát, místo toho, abychom to dohrávali v klidu. Když vyrovnali, ještě jsme mohli výsledek otočit zpátky. Náš hráč sám na penaltě a skvěle ho vychytal jejich brankář. Vzhledem k síle soupeře je asi nakonec remíza zasloužená.”
Pavel Gregor (Admira B): „Pro naše mladé mužstvo je to důležitý a cenný bod. Mám ze zápasu pocit, že obě dvě mužstva si uvědomují, že mohla vyhrát i prohrát. Především v závěru zápasu to bylo nahoru - dolů a šance byly na obou stranách. Remíza se mi zdá spravedlivá, je to pro nás povzbuzení do další práce.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jan Chumlen.
Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.



Fotografie