Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Divoké přestřelky, první triumfy nováčků i čtyři branky Hejného. Podívejte se!
15.08.2019

VIDEO: Divoké přestřelky, první triumfy nováčků i čtyři branky Hejného. Podívejte se!

Začal další ročník Pražská teplárenská přeboru, který je hned od začátku nabitý strhujícími zápasy a hromadou branek. Dařilo se všem čtyřem nováčkům v soutěži i obměněnému kádru Třeboradic.

Nejvíce gólů padlo v utkání Slavoje Podolí a rezervy Viktorie Žižkov. V osmigólové přestřelce byl hlavní hvězdou útočník Viktorky Karel Hejný, který se prosadil hned čtyřikrát. Svůj gólový účet otevřel ve 22. minutě a už za šest minut zkompletoval hattrick. Jeho tým nakonec zvítězil 5:3. Za zmínku ale určitě stojí také parádní trefa Vondrky z Podolí.

Hodně branek padlo i na hřišti Radotína, kam přijela Dukla Jižní Město. V minulé sezoně ještě třetiligový Radotín otočil skóre utkání díky výborně zahraným rohovým kopům a hattricku Filipa Císařovského vyhrál 4:2.

Skóre se v prvním zápase v přeboru podařilo otočit i Kolovratům. Na domácí půdě hned dvakrát v zápase prohrávaly s Motorletem B. Sokolu ale pomohl nešťastný vlastní gól Jůzy a skvělá trefa Holíka z otočky. Tři body pak zajistil povedeným volejem Michal Gračko.

Po návratu do přeboru se zadařilo na vlastním hřišti Újezdu nad Lesy, který zdolal Slavoj Vyšehrad B 2:0, a špatně se nevedlo ani poslednímu nováčkovi ze Zličína. Ten sice nezískal hned na úvod tři body, ale remíza 1:1 z Hostivaře je také cenná.

Až do posledních chvil byl napínavý duel rezervy Admiry a Třeboradic. Hostující Třeboradice s obměněným kádrem sice o poločase vedly vcelku pohodlně 3:1, ale domácí Admira je v druhé půli potrápila. Klíčová byla nakonec pro hostující hráče trefa Grznára z 59. minuty, díky níž zvítězili 4:3. Další sedmigólovou přestřelku pak mohli fanoušci vidět v Královicích, kde domácí Sokol zdolal Uhelné sklady.

Největší šlágr prvního kola, zápas mezi Přední Kopaninou a Újezdem Praha 4, nepřinesl velké množství branek, ale zato nabídl hodně tvrdou a vyrovnanou hru. Oko diváka ovšem určitě potěšil přesně zahraný přímý volný kop z nohy Waltera, který po hodině hry přisoudil vedení úřadujícímu mistrovi. Újezd Praha 4 však tři body z Kopaniny nakonec nevezl, protože v 76. minutě zakončil povedený signál z rohového kopu Šultes.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí góly ze zápasu Sokol Královice – Uhelné sklady (5:2) a druhá branka hostů z utkání Olympia Radotín – Dukla Jižní Město (4:2).



Fotografie

Související články