Foto: www.fkvz.cz
Čtyři trefy Hejného obsáhly i bleskový hattrick za šest minut
14.08.2019

Čtyři trefy Hejného obsáhly i bleskový hattrick za šest minut

Sotva začal nový ročník Pražská teplárenská přeboru Prahy, přinesl dva pozoruhodné střelecké výkony: čtyřikrát se trefil Karel Hejný z Viktorie Žižkov B a třikrát Filip Císařovský z Olympie Radotín.

Hejný přišel na Žižkov letos v zimě z Třince, na jaře nastoupil do dvanácti druholigových utkání Viktorie, ale žádný gól v nich nedal. A v dosavadních pěti mistrovských zápasech žižkovského áčka v nové sezoně, čtyřech ve FNL a jednom v Mol Cupu, se neobjevil ani na hřišti, ani na lavičce náhradníků. Své kvality však demonstroval hned v 1. kole přeboru a utkání v Podolí: během 46 minut nastřílel čtyři góly, a měl tak lví podíl na vítězství B-týmu Viktorie 5:3. Hejný „řádil“ hlavně v první půli, kdy skóroval ve 22., 27. a 28. minutě, tedy v rozmezí pouhých šesti minut!

Dvě neobvyklé sezony má za sebou Olympia Radotín: před rokem dobrovolně odstoupila z druhé nejvyšší soutěže a letos i z ČFL. V té oblékali žlutočerný dres Martin Jiránek a Filip Císařovský, kteří v Radotíně zůstali i na přebor, a oba se už také stihli zapsat do listiny střelců ve vítězném utkání s Duklou Jižní Město (4:2). Kapitán Jiránek dal jeden gól, Císařovský tři. A svůj hattrick stihl během třinácti minut.

Třígólový počin už má na svém kontě také Brazilec Guttiner Heider Fernando Costa Tenorio ve službách Viktorie Žižkov. Dosáhl jej v utkání 1. kola Mol Cupu v Náchodě rovněž během třinácti minut. Žižkovští postoupili díky výhře 5:0.

Mezi brankáři dominuje obhájce „pražského prvenství“ z minulého ročníku slávista Ondřej Kolář. V dosavadních pěti prvoligových kolech ho překonal pouze teplický Tomáš Vondrášek, a tak se už nyní může pochlubit čtyřmi vychytanými nulami. V sezoně 2018/19 jich nastřádal 17.

Pražský střelec (počet gólů)
4 – Kanga (Sparta), Čvančara (Vyšehrad), Hejný (Viktoria Žižkov B)
3 – Čapek (Viktoria Žižkov, z toho 2 v Mol Cupu), Tenorio (Viktoria Žižkov, všechny 3 v Mol Cupu), Verner (Vyšehrad), Radimský (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Císařovský (Radotín)
2 – Hronek, Keita, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hušbauer (Slavia), Tetteh (Sparta), Holík, Tetour (oba Dukla), Březina (Viktoria Žižkov), Tecl (Slavia B), Sus, Vacík (oba Královice), Šultes (Přední Kopanina, z toho 1 v Mol Cupu)
1 – Coufal, Masopust, T. Souček, Stanciu, Van Buren, Zmrhal (všichni Slavia), Costa Nhamoinesu, Hancko, Hložek, Kozák (všichni Sparta), Podaný (Bohemians 1905), Gonzalez, Krunert (oba Dukla), Opluštil, Urbanec (oba Viktoria Žižkov), Vejvar (Vyšehrad), Baluta, Červ, Douděra, Olayinka, Zinhasovič (všichni Slavia B), A. Fotr, Soběslav (oba Motorlet), Dvorský, Radosta (oba Motorlet, oba v Mol Cupu), Žaloudek (Motorlet, rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Kott, Studnička (oba Dukla B), Prokopec, Šimáček (oba Sparta B), Šípek (Loko Vltavín), Podzimek (Loko Vltavín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Vosický (Admira), Rys, Štohanzl (oba Aritma), Baran, Beneš (oba Aritma, oba v Mol Cupu), V. Junek, J. Novotný (oba Meteor), Frantl (Meteor, v Mol Cupu), Grznár, T. Kadlec, Petr, Viktorin (všichni Třeboradice), Jákl, Michálek, Pelikán (všichni Admira B), Jůzek, Krob, Matěj Vondrka (všichni Podolí), Gračko, Holík (oba Kolovraty), Jonáš, Svoboda (oba Motorlet B), Kotlík, M. Lafek (oba Dukla JM), Koubek, Sainer (oba Uhelné sklady), Snop, L. Šedivý (oba Újezd nad Lesy), Cabaňa (Viktoria Žižkov B), Jiránek (Radotín), Merta (Zličín), Ptáček (Královice), Turek (Hostivař), Walter (Újezd Praha 4).

Pražský brankář (vychytané nuly)
4 – Kolář (Slavia)
2 – Nita (Sparta), Valeš (Bohemians 1905), Hruška (Dukla)
1 – Švenger (Viktoria Žižkov), Soukup (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Mihálek (Motorlet), Stareček (Aritma), Toma (Meteor, v Mol Cupu), Blažek (Újezd nad Lesy).


Související články