Foto: Jiří IPSER
Věřím, že se Radotín do třetí ligy vrátí, říká autor hattricku Císařovský

Věřím, že se Radotín do třetí ligy vrátí, říká autor hattricku Císařovský

Nástup snů. Hattrick a vítězství nad ambiciózní Duklou Jižní Město 4:2. Fotbalista Radotína Filip Císařovský si užíval. „Lepší ten start snad ani být nemohl. Teď bude důležité, abychom na první výhru dokázali navázat,“ povídá dvaadvacetiletý ofenzivní hráč. V minulé sezoně byl v kádru pro třetí ligu, tu ale během léta klub vzdal, a tak nyní válí v Pražská teplárenská přeboru.

Hodně lidí čekalo, jak si Radotín v přeboru povede. Jak tedy vašima očima premiéra vypadala?
Na Duklu jsme se chystali celý týden. Věděli jsme, že jsme v přípravě dostávali hodně gólů, tak jsme se právě na defenzivu hodně zaměřovali a zafungovalo to. A taky jsme cvičili standardky.

A i z nich se vám dařilo. Vy jste se dokonce dočkal hattricku.
Vyšlo to parádně. Vlastně jsem všechny góly dal po rohových kopech. Kéž by to tak bylo i dál.

Bylo to těžké i kvůli tomu, že jste měli za sebou docela náročné léto?
Je pravda, že spousta lidí odešla, kluci se rozutekli, do prvního týmu se posunuli kluci z béčka. Ale dali jsme se dohromady a věřím, že to bude fungovat.

Vám žádné laso z vyšší soutěže nepřiletělo?
Upřímně, moc se mi nechtělo odcházet. Hlavně kvůli dojíždění. Bydlím asi padesát metrů od fotbalového areálu.

V závěru sezony jste se asi těšil na pokračování ve třetí lize. Jak jste to prožíval?
Netušil jsem, že něco takového přijde a my půjdeme do přeboru. Když nám to řekli, nedalo se nic dělat. Prostě jsem všechno vzal jako realitu. Promluvil jsem si s novým trenérem áčka a taky panem Klímou. A rozhodl jsem se zůstat.

Bylo pro vás důležité, že pokračuje i Martin Jiránek?
Martin měl nabídky z vyšších soutěží, ale nakonec to nějak nedopadlo. Myslím, že ho chtěl i Vyšehrad. Ale nakonec zůstal a samozřejmě je pro Radotín moc důležitým hráčem. Když je v sestavě, tak dostáváme méně gólů.

Jaký dojem jste z prvního utkání v přeboru měl?
Nikdy jsem přebor nehrál a musím přiznat, že jsem takovou úroveň nečekal. I když jsem věděl, že Dukla Jižní Město má v kádru mladé kluky, kteří prošli Duklou. Ten zápas měl kvalitu a nás může těšit, že jsme to utkání zvládli.

Troufnete si odhadnout, kde by se mohl Radotín v přeborové tabulce pohybovat?
Vím, že sestupují čtyři týmy, ale doufám, že tohle se nás týkat nebude. Byl bych moc rád, abychom se pohybovali někde v první šestce. Chceme hrát co nejvýše a uděláme pro to všechno.

Když jste do klubu před minulou sezonou přicházel, napadlo vás, jak turbulentní léta vás čekají?
Upřímně, nenapadlo. Tohle je ohromný skok, že jsme se propadli do přeboru. Ale jak jsem řekl, nemohli jsme s tím nic dělat.

Věříte, že se Radotín do třetí ligy, případně do vyšší soutěže, v blízké budoucnosti znovu dostane?
Určitě se o to chceme pokusit a do třetí ligy se vrátit. Ale musíme jít postupnými kroky. Nejdříve se musíme dostat do divize, pak můžeme myslet na to, co dál. Samozřejmě nás mrzí, že ve třetí lize nejsme. Zvlášť, když tam jsou béčka Sparty, Slavie. Nezbývá nám než bojovat a snažit se o co nejlepší umístění.

Ve druhém kole se utkáte s nováčkem ze Zličína. Půjdete do zápasu jako favorit?
Bude důležité, abychom ten zápas zvládli. Když jsme se Zličínem hráli naposledy, tak to byl docela vyrovnaný zápas a rozhodlo to, že jsme si nechali dát dvě červené karty. Můžu slíbit, že se na Zličín pořádně připravíme.



Fotografie

Související články