Foto: Pavel Jiřík st.
Statistiky 1. kola: Pražská teplárenská přebor začal brankovými hody
13.08.2019

Statistiky 1. kola: Pražská teplárenská přebor začal brankovými hody

V prvním kole nového ročníku soutěže nedokázali dát ani jeden gól jen hráči Vyšehradu B. Kdyby se jim to povedlo, byl by brankový průměr na zápas rovných pět gólů. Celkem 39 branek je i tak parádní číslo. Úvodní kolo přineslo čtyři výhry domácích, dvě remízy a dvě výhry hostů. Rozhodčí vytáhli 24 žlutých a dvě červené karty. Nařízeny byly dvě penalty a viděli jsme i první vlastní gól. Nešťastným střelcem byl Jůza z Motorletu B. Hejný z Viktorie Žižkov pokořil Podolí čtyřmi góly, hattrick si připsal ještě Císařovský z Radotína.

Rekapitulace výsledků 1. kola
Kolovraty - Motorlet B 3:2 (0:1)
Podolí - Viktoria Žižkov B 3:5 (0:3)
Přední Kopanina - Újezd Praha 4 1:1 (0:0)
Hostivař - FC Zličín 1:1 (1:0)
Olympia Radotín - Dukla JM 4:2 (0:0)
Královice - Uhelné sklady 5:2 (1:1)
Admira B - Třeboradice 3:4 (1:3)
Újezd nad Lesy - Vyšehrad B 2:0 (1:0)

Zápasová bilance
Zápasy:
4 - 2 - 2 celkem: 4 - 2 - 2
Čtyři zápasy vyhráli domácí, z toho se to třikrát povedlo nováčkům. Dvě výhry hostů si připsala rezerva Žižkov na hřišti Podolí a Třeboradice si odvezly tři body z Admiry.

Branky: 39 (22:17), průměr 4,87 celkem: 39 (22:17), průměr 4,87
Tak to je paráda. V průměru takřka pět gólů na zápas. To nabídlo první kolo nového ročníku Pražská teplárenská přeboru. Ani jednou brankou k tomu nepřispěl jen Vyšehrad B.

Diváci: 685 průměr 85 celkem: 685, průměr 85
Ani letní přestávka fanoušky v Praze neprobudila a nebýt nováčků, byla by divácká kulisa mizerná. Do Újezdu nad Lesy přišlo 160 diváků a do Kolovrat 125. Už jenom šlágr kola Kopanina - Újezd Praha 4 přilákal alespoň stovku.

Střelci kola: První kolo a hned dva hattricky. Hejný z Viktorie Žižkov to stihl dokonce během šesti minut! Pak ještě přidal čtvrtý gól. Třemi góly dotáhl Císařovský k první výhře Radotín. Po dvou brankách dali Sus a Vacík z Královic.
Tabulka střelců
4 - Hejný (Žižkov B)
3 - Císařovský (Radotín)
2 - Sus, Vacík (Královice)
1 - Holík, Gračko (Kolovraty), Jonáš, Svoboda (Motorlet B), Jůzek, Krob, Matěj Vondrka (Podolí), Cabaňa (Žižkov B), Šultes (Kopanina), Walter (Újezd P-4), Turek (Hostivař, Merta (Zličín), Jiránek (Radotín), M. Lafek, Kotlík (Dukla JM), Ptáček (Královice), Sainer, Koubek (Uhelné sklady), Jákl, Pelikán, Michálek (Admira B), Petr, Kadlec, Viktorin, Grznár (Třeboradice), Snop, L. Šedivý (Újezd n. L.)

Penalty: 2 (2:0) celkem: 2 (2:0), proměněné 2 neproměněná 0
V úvodním kole byly nařízeny dvě penalty. Snop z Újezdu nad Lesy z ní přispěl k vítězství svého týmu. Pelikán z Admiry B jen zmírnil porážku s Třeboradicemi.

ŽK: 24 (11:13) celkem: 24 (11:13)
Jen 24 žlutých karet, to je slušný počin do nového ročníku soutěže. Bez karetního napomenutí odehráli svůj zápas fotbalisté Podolí, Hostivaře a Admiry B.

Vyloučení: 2 (0:2) celkem: 2 (0:2)
Rozhodčí vytáhli dvě červené karty a obě po druhé žluté. Předčasně tak hřiště opouštěl Valeš z Újezdu P-4 a Brabenec z Dukly JM.

Brankáři s nulou: Jen jeden brankář si v prvním kole udržel čisté konto. Veterán Jaromír Blažek tak pomohl nováčkovi z Újezdu nad Lesy k plnému bodovému zisku.
1 - Blažek (Újezd nad Lesy)

Hvězda zápasu Pražská teplárenská přebor - stav po prvním kole
Admira B: 1 - Adam Čížek
Dukla JM: 1 - Jakub Lafek
Hostivař: 1 - Jan Penc
Kolovraty: 1 - Jiří Holík
Královice: 1 - Petr Vacík
Motorlet B: 1 - Tomáš Foferka
Podolí: 1 - Jiří Krob
Přední Kopanina: 1 - Luboš Kučera
Radotín: 1 - Filip Císařovský
Třeboradice: 1 - Petr Viktorin
Uhelné sklady: 1 - Tomáš Koubek
Újezd nad Lesy: 1 - Ondřej Kučera
Újezd Praha 4: 1 - Daniel Bojčuk
Viktoria Žižkov B: 1 - Karel Hejný
Vyšehrad B: nikdo
Zličín: 1 - Ivan Merta



Fotografie

Související články