Foto: Michal Káva
Přední Kopanina vs. Újezd Praha 4: šlágr s divizními parametry, který nepoznal vítěze
13.08.2019

Přední Kopanina vs. Újezd Praha 4: šlágr s divizními parametry, který nepoznal vítěze

Hned úvodní kolo nové sezony Pražská teplárenská přeboru přineslo souboj dvou týmů, které budou největšími favority soutěže - Přední Kopanina na svém hřišti přivítala vítěze minulého ročníku Újezd Praha 4. Bylo se na co dívat, a to i přesto, že brankových příležitostí bylo málo. Soupeři si nic nedarovali a oba týmy od úvodního do závěrečného hvizdu bojovaly na doraz. A byla z toho nakonec remíza 1:1, kterou oba trenéři označili za zaslouženou.

„Ve výsledku bod bereme. Hrál se dobrý fotbal, ale bez výraznějších šancí,“ potvrdil domácí kouč Daniel Vott.

„Vzhledem k vývoji zápasu, který měl divizní parametry, jsme spokojení,“ doplnil trenér Újezdu Karel Jeřábek.

Na hřišti se v dresech obou celků objevilo také několik nových posil. Tou nejzářivější byla ještě v minulé sezoně opora prvoligové Plzně, záložník Daniel Kolář. „Z dotažení tohoto přestupu jsme měli velikou radost. Jeho zkušenosti v těžkých zápasech určitě rádi využijeme,“ řekl Tomáš Cigánek, ředitel FC Přední Kopanina. „Nováčků ale byla v základní sestavě téměř půlka, hned pět - kromě Koláře ještě trojice z Motorletu Luboš Kučera, Martin Podzemský a Jan Karbulka. A v těžkém zápase ukázali, že budou pro tým přínosem. Z nových tváří v našem týmu vyšlo utkání nejlépe Kučerovi, který byl trenérem Vottem vyhlášen nejlepším hráčem zápasu,“ dodal.

Šlágr úvodního přeborového kolo začal zostra a diváci se nenudili. Už v první desetiminutovce to mohlo být 1:1. Nejprve Šultesovu střelu z trestného kopu bravurně zlikvidoval gólman Bojčuk a vzápětí se na druhé straně po Walterově střele z dálky dostal k dorážce tváří v tvář před domácím gólmanem Mačím Doležel. V tutovce ale střílel těsně nad. Domácí fotbalisté byli o něco aktivnější, ale jejich útočná snaha končila před šestnáctkou hostů.

„Byli jsme sice fotbalovější, ale soupeř organizovanější a důraznější, do šancí jsme se dostávali opravdu těžko. Újezd zastavoval naše akce i za cenu faulů a do zahuštěného prostoru jsme se špatně prosazovali,“ komentoval průběh utkání Vott.

Do zajímavé příležitosti se hosté hnali chvíli před odchodem do šaten. Hned čtyři totiž postupovali na jediného obránce, který ovšem dokázal zachytit přihrávku a z přečíslení tak nebylo nic. Aktivní a bojovný fotbal pokračoval i po přestávce. A došlo i na góly, které začaly padat poté, co začal kopaninský trávník zkrápět vytrvalý déšť. Kolář fauloval před pokutovým územím, míč si k trestnému kopu postavil Walter a po jeho výstavní trefě do šibenice hosté vedli. Domácím nezbývalo, než vrhnout všechny síly do útoku a k vytouženému vyrovnání jim také pomohla standardní situace. Z rohového kopu přilétl míč před šestnáctku na nohu Šultese, který jej poslal nechytatelně přesně k tyči.

„Fotbal je o chybách, každý gól je z nějaké. A bohužel jsme ji udělali. Nepodařilo se nám míč odkopnout do autu, byl z toho roh, nepohlídali si Šultese a tím se připravili o tři body,“ mrzelo Jeřábka.

Za stavu 1:1 se závěrečná patnáctiminutovka odehrála opět mezi šestnáctkami. Soupeři pozorně bránili a dávali si pozor, aby nechybovali. Což se jim nakonec povedlo a body se tak dělily. „Vzhledem ke kvalitě, jaká nás na Kopanině čekala, jsme odehráli slušný zápas. Byl opravdu ke koukání,“ těšilo trenéra Újezdu.

O první vítězství tak favorité Pražská teplárenská přeboru budou muset bojovat v příštím kole. Mužstvo Přední Kopaniny jede do Štěrbohol, kde se utká s rezervou Žižkova, Újezd Praha 4 na domácím hřišti přivítá dalšího kvalitního soupeře, Královice. „Máme tým schopný hrát o špičku přeboru a bavit naše fanoušky. Už první kolo však ukázalo, že mužstev s ambicemi a kvalitou bude letos v soutěži celá řada. Není vůbec jasné, kdo by měl patřit mezi outsidery. Uděláme maximum, aby Kopanina navázala na dobré výsledky posledních sezon,“ řekl Cigánek.



Fotografie