Foto: Pavel Jiřík st.
Úvodní kolo přeboru přineslo body všem nováčkům
12.08.2019

Úvodní kolo přeboru přineslo body všem nováčkům

Kolovraty, Radotín a Újezd nad Lesy využily výhodu domácího prostředí a připsaly si na úvod plný tříbodový zisk. Zličín remizoval na hřišti Hostivaře a i její trenér Hebousse uznal, že hosté byli lepší. Svou novou kvalitu ukázaly posílené Třeboradice, které si odvezly body z Admiry. Šlágr kola Přední Kopanina - Újezd Praha 4 skončil dělbou bodů. Domácí Kopanina poprvé ve svém dresu představila velkou posilu, exligistu Daniela Koláře.

Kolovraty - Motorlet B 3:2 (0:1)
Branky:
53. vlastní Jůza, 63. Holík, 68. Gračko - 28. Jonáš, 53. Svoboda. ŽK: 28. Boček, 72. Bláha, 88. Dejmek - 67. Lukič. Rozhodčí: Dobrý - Kohout, Král. Diváků: 125.
Kolovraty: Řemínek - Borek, Votřel, Ráža, Žitný - Klír - Holík, Hájek (85. Kabeláč), Bláha (81. Dejmek), Boček (61. Kalenda) - Böhm (61. Gračko). Trenér: Jakub Slezáček
Motorlet B: Foferka - Rada, Jůza, Šíl, Hrabina (79. Štědrý) - Kutina, Janda (51. Michovský), Lukič (68. Soukup), Jonáš - Kraus (46. Blažek), Hůlka (46. Svoboda). Trenér: Michael Lukič.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Takových třicet minut nám trvalo zachytit vůbec tempo Motorletu, který na tom byl pohybově velmi dobře a zaslouženě jsme prohrávali 1:0. Až posledních deset minut jsme se cítili trošku líp a vypadali tak, jak bychom vypadat měli. Druhý poločas jsme šťastně vyrovnali a hned po pár vteřinách dostali na 2:1. To nás trošku opařilo, ale pak kluci odehráli asi nejlepší pasáž v zápase a otočili jsme výsledek. Jsme spokojení, že jsme to s těžkým soupeřem nakonec zvládli za tři body. Je to skvělý vstup do soutěže.”
Michael Lukič (Motorlet B): „Z porážky jsem zklamaný, prohráli jsme si to sami svými individuálními chybami. Děláme si na hřišti co chceme, místo abychom to řešili jednoduše. Herně to nebylo špatné, s prvním poločasem jsem byl i spokojený. Druhou půli jsme hráli dětský fotbal. Přišli čtyři kluci z áčka, které jsem ani neznal a viděl je poprvé. Došly nám i baterky, z toho pramenily chyby, které soupeř potrestal. Je to začátek, musíme se poučit a dál by to mělo být už jen lepší.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Jiří Holík.
Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Foferka.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE

Podolí - Viktoria Žižkov B 3:5 (0:3)
Branky:
47. Jůzek, 55. Krob, 63. Matěj Vondrka - 22., 27., 28. a 68 Hejný, 58. Cabaňa. ŽK: 59. Hejný, 89. J. Pařízek (oba VŽ). Rozhodčí: Šaróka - Les, Nebáznivý. Diváků: 45.
Podolí: Chaloupka - Vondrka Matěj (69. Zezula), Brož (46. Kristen), Hruška (65. J. Svoboda), Janovský - Krob - Mráček (81. Vlasák), Janoušek, Bednář, Hrubý (46. Brezina) - Jůzek. Trenér: Petr Majer.
Žižkov B: Konečný - Antl, Maksič, J. Pařízek, Kříž - Studený, Lanc - Cabaňa (60. Tseber), Zeman (67. Jashi), Vild - Hejný (90. Faigl). Trenér: Luděk Hottek.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí):
„Myslím, že jsme doplatili na neproměňování gólových šancí. Jen v úvodní čtvrthodině jsme měli tři. Viktorka, to jsou mladí kluci, posílení o pět lidí z áčka. Z rychlých protiútoků jsme dostali tři góly do půle. Pak jsem po přestávce dotáhli na 3:2 a vypadalo to, že se vracíme do zápasu. Bohužel jsme dostali na 4:2. Opět jsme snížili, ale soupeř zase odskočil o dva góly a už jsme to nezvládli. Na šance to bylo víc než vyrovnané. Kdybychom je proměňovali, tak to dopadlo jinak.”
Luděk Hottek (Žižkov B): „Bylo to vyrovnané utkání se spoustou šancí na obou stranách. Začali jsme trošku opatrně. Jsem u mužstva teprve týden, takže se vlastně poznáváme, proto ta opatrnost. Pak jsme hru zlepšili, jak dopředu, tak i směrem dozadu. Do poločasu jsme vedli díky třem gólům Karla Hejného. Opět vstup do druhé půle byl takový nijaký a Podolí dalo dva góly a začalo to být dramatické. Dokázali jsme ale ještě dát dva góly a vyhráli 5:3. Je to výhra venku, takže musí být spokojenost. Jsou tam ještě nedostatky, ale to je na začátku soutěže všude. Veliké pozitivum je, že ti naši mladí kluci chtějí.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Krob.
Nejlepší hráč Žižkova B: Karel Hejný.


Přední Kopanina - Újezd Praha 4 1:1 (0:0)
Branky:
76. Šultes - 61. Walter. ŽK: 32. Kučera, 90.+3 Houška - 53. Walter, 62. Doležel, 65. Valeš. ČK: 88. Valeš (Újezd). Rozhodčí: Štípek - Polena, Lafata. Diváků: 100.
Přední Kopanina: Mačí - Flaks, Houška, Kučera, Podzemský - Karbulka, Zadina (75. Vágner), Kolář, Šultes, Hák (67. Graf) - Urban. Trenér: Daniel Vott.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Vrabec, Podvín, Malčánek, Valeš - Přibyl (46. Novák, 91. Daňhel), Lupínek, Walter (80. Jeřábek), Tomaides - Běhounek, Doležel (63. Hanzlík). Trenér: Karel Jeřábek

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Ve výsledku bod beru. My jsme byli fotbalovější, soupeř organizovanější, důraznější. Špatně jsme se dostávali do šancí. Soupeř parádně trefil standardku, dostal se do vedení, ale nám se naštěstí podařilo taky ze standardky vyrovnat. Z mého pohledu remíza zasloužená.”
Karel Jeřábek (Újezd): „S bodem jsme spokojení vzhledem k průběhu zápasu. Mělo to vysoké nasazení, parametry divize. Soupeř byl lepší na míči, my to dobře odbránili. Hrozili jsme z brejků, ale měli špatnou finální přihrávku nebo zakončení. Výsledek hře odpovídá.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Luboš Kučera.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Daniel Bojčuk.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Michal Kávy se podívejte ZDE


Hostivař - Zličín 1:1 (1:0)
Branky:
32. Turek - 67. Merta. ŽK: 61. Kubr (Zličín). Rozhodčí: Tikal - Hrivík, Tsarev. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník - Černý, Wulkan, Penc, Sýkora - Boubín (59. Kronovetr) - Kadlčík (87. Chadt), Turek (80. Mucha) Macháček, Špaček - Chyle (76. Pazdera). Trenér: Sálem Hebousse.
Zličín: Blahovec - Ibraimi, Žák, Musil, Škrečko - Vagner (62. Jíra), Hájek (86. Šindelář), Šilhavý, Kubr, Stýblo - Merta. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Sálem Hebousse (Hostivař):
„Abych pravdu řekl, vzhledem k vývoji druhého poločasu je pro nás bod jako výhra. Soupeř byl celý druhý poločas lepší, my jsme nebyli aktivní, zaslouženě jsme byli potrestaní. Ještě na začátku druhé půle jsme měli velkou šanci, kdy jsme mohli jít do vedení 2:0, ale to byl jeden z mála světlých momentů. Byla škoda, že jsme Zličínu neodskočili na dvě branky, na což jsme měli příležitosti i po našem vedoucím gólu. Objektivně ale musím říct, že soupeř byl celkově lepší.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Asi zasloužená remíza. Podle průběhu druhého poločasu jsme možná mohli i vyhrát, ale bod bereme. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení, nastoupili jsme se dvěma útočníky, hned jsme si vytvořili tlak i šance. V prvním poločase jsme byli možná trochu zakřiknutí, asi jsme si i vybírali nováčkovskou daň.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.
Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.


Olympia Radotín - Dukla JM 4:2 (0:0)
Branky:
52., 53. a 65. Císařovský, 88. Jiránek - 50. M. Lafek, 76. Kotlík. ŽK: 19. Bialek, 61. Císařovský - 57. Brabenec. ČK: 83. Brabenec (Dukla JM). Rozhodčí: Jakl - Bočok, Andras. Diváků: 75.
Radotín: Saladiak - Tyburec, Jiránek, Hollý (78. Louda ml.), Dvořák - Doležal (90.+1 M. Kotlík), Zeman, Bialek, Kubišta - Eisman (72. Polyoka), Císařovský. Trenér: Jaroslav Louda.
Dukla JM: Petr - Hudzieczek (66. Ferreira), Petrák, Markuzi, J. Lafek - Farkaš - Brabenec, Žampa (85. Budínský), Čermák, M. Lafek - O. Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„První poločas z naší strany spíš ustrašený, v nové soutěži jsme se rozkoukávali. Tým je většinou poskládaný z kluků, kteří hráli I. A nebo I. B třídu. Takže první poločas bez branek. V kabině jsme si něco řekli, na chvíli si vzali slovo i Martin Jiránek a Filip Císařovský. Dva klíčoví hráči. Řekli jsme si, že to budeme hrát jinak, ale dostali jsme gól na 0:1. Tím to z nás jakoby spadlo a během dvou minut jsme to otočili na 2:1. V závěru jsme po spolupráci Loudy mladšího a Jiránka rozhodli na 4:2. Ve druhém poločase jsme hráli fotbal, který chceme hrát.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Nerozumím třem věcem. Nerozumím, jak zkušený tým může přijít o vedení během tří minut. Nerozumím tomu, když si jasně řekneme, že si musíme pokrýt standardky, tak ze tří rohů dostaneme tři góly. Nerozumím tomu, když týden Brabencovi říkáme, protože je přemotivovaný, aby nedostal červenou kartu a on jí dostane za řečnění a faul na soupeřově polovině. Tomu prostě nerozumím."

Nejlepší hráč Radotína: Filip Císařovský.
Nejlepší hráč Dukly JM: Matyáš Lafek.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Královice - Uhelné sklady 5:2 (1:1)
Branky:
32. a 65. Sus, 58. a 73. Vacík, 51. Ptáček - 5. Sainer, 76. Koubek. ŽK: 20. Ptáček, 25. Formáček, 45. Nevařil - 50. Šulc. Rozhodčí: Pytloun - Zelený, Nepraš. Diváků: 80.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Havlín - Pospíšil (80. Sedláček), Kalivoda, Krejča, Vacík - Sus (83. Dufek), Formáček. Trenér: David Kalivoda.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Šulc, Procházka, Sainer - Zilvar, Koc, Ramba (72. Šístek), Šafránek, Belán - Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Bylo to první mistrovské utkání, na které se družstvo těší, ale zároveň po přípravě a obměnách v kádrech to přináší i určité otazníky, jak to bude vypadat. My jsme do utkání nevstoupili šťastně, kdy jsme po pěkné akci Uhelek dostali branku hlavou na zadní tyči. Nicméně si myslím, že jsme byli v prvním poločase více na balonu, ale soupeř velmi dobře bránil. Šance se objevily na obou stranách, my jsme navíc trefili tyčku. Po přestávce jsme tomu dodali kvalitu, za 15 minut zvýšili na 4:1 a zápasem jsme se, jak se říká, bavili. Vše nám vycházelo. Z tohoto pohledu jsme zaslouženě vyhráli, i když soupeř nic nevzdal a vytvořil si další možnosti ke skórování, které nedokázal využít."
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Do zápasu jsme vstoupili úspěšně a první půlhodinu hráli velmi dobře a mohli jsme i vedení navýšit. Bohužel jsme od domácích z protiútoku inkasovali vyrovnávací branku. Druhý poločas již byl z naší strany horší a o výsledku rozhodlo zhruba 15 minut, kdy nám soupeř vstřelil tři branky. Klukům děkuji za předvedený výkon a domácím gratuluji ke třem bodům.”

Nejlepší hráč Královic: Petr Vacík.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Admira B - Třeboradice 3:4 (1:3)
Branky:
34. Jákl, 62. Pelikán z penalty, 88. Michálek - 5. Petr, 17. Kadlec, 45. Viktorin, 59. Grznár. ŽK: 48. Grznár (Třeboradice). Rozhodčí: Tomšů - Váša, Stěhule. Diváků: 50.
Admira B: Cingel - Votlučka, Pelikán, Záruba (70. Michálek), Kotek (46. Douděra) - Čížek, Šindelář (59. Rudolf), Panýrek, Karvánek (59. Pavlata) - Jákl (46. Štefan), Škarda. Trenér: Pavel Gregor.
Třeboradice: Krch - Kabyl ml. (84. Mašek), Hruška, Červenka, Houžvička - Kadlec (70. Mbah), Hájek, Viktorin, Grznár (78. Valín) - Petr (86. Ibe), Chlapec. Trenér: Jiří Kabyl.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Třeboradice značně posílily, nastoupily u nás ve vynikající sestavě a hrály výborný fotbal. První půli měly jasně navrch a daly nám lekci z produktivity. V druhém poločas jsme zvýšili pohyb a ke konci jsme ještě utkání zdramatizovali. Nicméně na vyrovnání už to nestačilo. Třeboradice budou podle mě patřit k favoritům soutěže.”
Jiří Kabyl (Třeboradice): „Myslím si, že jsme v tomto zápase byli lepším mužstvem, fotbalovějším mužstvem a měli jsme to utkání vyhrát větším rozdílem, než o jeden gól. Tím neupírám kvality domácím. Mají mladé, běhavé a snaživé mužstvo. Ti hráči mají něco do sebe. My jsme tam měli hezké akce, které jsme neproměnili. Trefíme tyčku. Pak, jak to bývá, dostaneme v závěru gól a bojíme se, aby nám tam ještě nějaký zatoulaný balon nespadl. Měli jsme to utkání jednoznačně vyhrát větším rozdílem."

Nejlepší hráč Admiry B: Adam Čížek.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Újezd nad Lesy - Vyšehrad B 2:0 (1:0)
Branky:
4. Snop z penalty, 66. L. Šedivý. ŽK: 55. Mika - 59. Bazal, 64. Rothe, 85. Stareček. Rozhodčí: Havel - Chustecki, Vojáček. Diváků: 160.
Újezd nad Lesy: Blažek - Parys (15. Pekárek), Kučera, Chumlen, Mika - Foltman - J. Šedivý, Vít (81. Hovorka), Kovář, L. Šedivý - Snop. Trenér: Josef Šimek.
Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Šlegl, Rothe, Bazal (77. Popovič) - Kozel - Richter, Macej, Freit (46. Drozd) - F. Babka (60. Kubík), Souček (60. Vácha). Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Pro nás hodně těžký zápas, už také proto, že v přípravném období proti nám nikdo nehrál takový tempo fotbal, jako béčko Vyšehradu. Dokázali jsme se však přizpůsobit, navíc využít chyb soupeře a dali dva góly. Před tím prvním nám vyšla akce jeden na jednoho, a byla z toho penalta. Před druhým se nám podařilo vybojovat v poli míč, odcentrovat i účinně zakončit. Bylo to hodně o soubojích i rychlosti a díky tomu, že jsme šli brzy do vedení, se nám pak hrálo po celé utkání lépe.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Zcela zasloužená prohra. S řadou hráčů, kteří právě vyšli z dorostu, jsme působili dost nezkušeným dojmem. Také jsme dvakrát inkasovali ze dvou banálních situací a po chybách, které se v pražském přeboru nevidí. Nejprve vyrobíme nesmyslnou penaltu, pak ve druhé půli nereagujeme v situaci, kdy stačilo odhlavičkovat balon. Újezdu nad Lesy jsme tak de facto věnovali dva góly, ale sami jsme žádnou vyloženou šanci neměli. Domácí hráli organizovaně a samozřejmě jim pomohla hodně časná penalta, zatímco my jsme se od té chvíle trápili. Čekal jsem od našich hráčů víc, kromě toho nám vůbec neprospěla absence těch, kteří si v tomto období vzali dovolenou.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Ondřej Kučera.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: nikdo.

Na fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE