Foto: Pavel Jiřík ml.
Přeborová tipovačka: Jak vidí start Tomáš Pešír z Újezdu P-4
09.08.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí start Tomáš Pešír z Újezdu P-4

Letní přestávka je u konce. První kolo Pražská teplárenská přeboru sezony 2019/2020 je tady. Nejvyšší pražská soutěž přivítala čtyři nové týmy. Z I. A třídy se posunul výš Zličín, Újezd nad Lesy a Kolovraty, z České fotbalové ligy propadl do přeboru Radotín. Jak si povedou v prvních zápasech nového ročníku? „Nikdy jsem nebyl tipér, nepropadl jsem tomu. Ale samozřejmě sleduji zápasy týmů, kde jsem hrál a říkám si, jak jejich utkání asi dopadnou,“ říká útočník Tomáš Pešír, jenž si zahrál českou nejvyšší soutěž za Slavii či Blšany. V zahraničí kopal mimo jiné ve Skotsku, v Polsku či Turecku.

V nejvyšší pražské soutěži si zahrál za Přední Kopaninu, teď působí v Újezdu Praha 4. „Jsem hravej, třeba na fotbálku se vždycky o něco musí hrát, potřebuju motivaci. Ale kdyby chtěl někdo podle mě sázet, tak mu to moc nedoporučuju,“ usmívá se známý pohodář, šéf Hráčské fotbalové unie.

A jak tipuje úvodní kolo přeborové sezony?

Přední Kopanina - Újezd Praha 4, tip 2
Pro mě trochu speciální zápas, protože jsem hrál za Kopaninu, teď jsem v Újezdu. Myslím, že jsme lépe doplnili kádr a vyhrajeme. Na Kopanině to bude těžké, v poslední sezoně náš tým těžil z role nováčka, teď už si na Újezd dají všichni pozor. Ale trenér Karel Jeřábek si vybírá do týmu rváče, kteří to zvládnou.

Kolovraty - Motorlet B, tip , tip 1
Kolovraty jsou pro mě černý kůň přeboru. Doufám, že jsem to teď tímhle nezakřikl. Je tam spousta kluků z Horních Měcholup, k tomu si přidejte nováčkovský elán. Za mě je to jednička.

Podolí - Žižkov B, tip 1
Oba týmy povedou do utkání noví trenéři. Zajímavé určitě je, že Žižkov B ho měnil během léta dokonce dvakrát. Žižkovští budou mladí a běhaví, ale myslím, že zkušenost Podolí vyhraje. Sice těsná, ale jednička.

Hostivař - Zličín, tip 1
V Hostivaři je můj velký kamarád, trenér Sálem Hebousse, takže to je prostě jednička. Zličín sice bude mít nováčkovský elán, ovšem domácí to zvládnou.

Královice - Uhelné sklady, tip 1
V Královicích se řadu let nic moc nemění. Odehrají to zase ve dvanácti, třinácti lidech a tenhle zápas vyhrají. V Uhelkách skončil trenér Hlavica, toho nejde jen tak nahradit. Věřím vítězství Královic.

Radotín - Dukla JM, tip 0
Po propadu ze třetí ligy sice v Radotíně zůstal zkušený obránce Jiránek, ale tradičně ambiciózní Dukla si odveze bod za remízu. Hosté navíc posílili o Trávníka, bude to nula.

Admira B - Třeboradice, tip 1
Áčko Admiry postoupilo do třetí ligy, její rezerva hraje s Třeboradicemi až po něm, tak si říkám, že vyhraje. Třeboradice měly v minulé sezoně problémy, vyměnili se tam hráči i trenér, myslím, že ještě nebudou v cajku. Jednička.

Újezd nad Lesy - Vyšehrad B, tip 0
Velkou výhodu má Vyšehrad v tom, že jeho áčko hraje v sobotu a tohle utkání je programu v neděli. Jsem zvědavý, zda budou hrát za Újezd oba bratři Jarolímové. Pro fanoušky je to super, ale myslím, že Újezd nevyhraje. Skončí to nerozhodně. Kluci na Vyšehradu trénují čtyřikrát v týdnu, kvalitou budou jinde, odvezou si bod.