Foto: www.sparta.cz
Pořadí pražských střelců vede se čtyřmi góly Kanga
07.08.2019

Pořadí pražských střelců vede se čtyřmi góly Kanga

Gabonský záložník Sparty Guélor Kanga se vyšvihl do čela střelců pražských mužstev napříč soutěžemi. V rudém dresu nastřílel v nové sezoně zatím čtyři prvoligové branky.

Po jednom gólu dal Kanga Jablonci a Českým Budějovicím, dva – oba z penalt – Příbrami. Na druhém místě je se třemi trefami defenzivní záložník druholigového Vyšehradu Miroslav Verner, jenž se trefil pokaždé díky třem různým standardkám: nejprve po autovém vhazování, potom z penalty a pak dokonce přímo z rohového kopu.

Pořadí brankářů vede se třemi vychytanými nulami slávista Ondřej Kolář, obhájce prvenství z předchozí sezony, ve které uhájil v tuzemských soutěžích celkem 17x čisté konto.

Během druhého srpnového víkendu se rozběhnou už také neprofesionální soutěže. V ČFL má metropole celkem sedm zástupců: Loko Vltavín, Admiru, Motorlet, béčka Slavie, Sparty, Bohemians 1905 a Dukly. V divizi jsou jen dva: Meteor VIII a Aritma. Odstartuje rovněž Pražská teplárenská přebor Prahy.

Pražský střelec (počet gólů)
4 – Kanga (Sparta)
3 – Verner (Vyšehrad)
2 – Hušbauer (Slavia), Keita (Bohemians 1905), Holík, Tetour (oba Dukla), Čvančara (Vyšehrad), Radimský (Admira, oba góly v Mol Cupu)
1 – Coufal, T. Souček, Stanciu, Van Buren, Zmrhal (všichni Slavia), Costa Nhamoinesu, Hložek, Tetteh (všichni Sparta), Hronek, Podaný, Vacek (všichni Bohemians 1905), Březina, Opluštil, Urbanec (všichni Viktoria Žižkov), Gonzalez, Krunert (oba Dukla), Vejvar (Vyšehrad), Dvorský, Radosta (oba Motorlet, oba gól v Mol Cupu), Žaloudek (Motorlet, rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Baran, Beneš (oba Aritma, oba gól v Mol Cupu), Frantl (Meteor, gól v Mol Cupu), Šultes (Přední Kopanina, gól v Mol Cupu).

Pražský brankář (vychytané nuly)
3 – Kolář (Slavia)
2 – Nita (Sparta), Valeš (Bohemians 1905), Hruška (Dukla)
1 – Toma (Meteor, v Mol Cupu)