Foto: Jiří Ipser
Předkolo MOL Cupu: dál jde Admira, Meteor, Aritma a Motorlet. Přední Kopanina vypadla
05.08.2019

Předkolo MOL Cupu: dál jde Admira, Meteor, Aritma a Motorlet. Přední Kopanina vypadla

Jen Přední Kopanina neprošla předkolem pohárové soutěže MOL Cup. Proti Ostré představila hned čtyři nové tváře. Karbulka, Podzemský, Kučera (Motorlet) a Hák (Hostivař). Do přestávky ale už prohrávala 0:3 a o korekci výsledku se v 70. minutě postaral Šultes. S odřenýma ušima proklouzl dál Motorlet na hřišti České Lípy. Dvakrát vedl, domácí dvakrát srovnali. V prodloužení gól nepadl, a tak došlo na penalty. V těch byl Motorlet úspěšný a ve čtvrté sérii rozhodl Žaloudek, když následně domácí Kaňkovský neuspěl. Jediným gólem Frantla se dál posunul Meteor a Admira dvěma góly mladíka Radimského otočila výsledek doma se Živanicemi. Aritma o půli vedla v Rokycanech 2:0 a po přestávce dovolila domácím jen snížit na konečných 2:1

Celkově za sebou tak mají týmy z hlavního města parádní vstup do MOL Cupu.

Z postupu do prvního kola se radoval jako první Meteor. Ten poprvé v soutěžním utkání vedl jako hlavní kouč Jan Fíček a mohl slavit vítězství. „Jsem rád, že jsme postoupili. Mladí kluci, co dostanou šanci, si zahrají proti druholigové Chrudimi. Na druhou stranu nás čeká vložená středa, což není nic příjemného,“ komentoval po výhře na půdě Spartaku Kutná Hora utkání Fíček.

Podle něj byl k vidění typický zápas pro úvod sezony. „Byla to taková klasika, ale vlétli jsme na soupeře a byli jsme lepší. Měli jsme šance, třikrát jsme nastřelili i tyč. Postoupili jsme zaslouženě,“ poznamenal s tím, že i domácí měli dvě nadějné situace. Branku však nedali, a tak postup slaví tým z Libně.

Dvacet minut před koncem rozhodl přesnou střelou kapitán týmu Frantl. „Trefil to parádně tak z pětadvaceti metrů,“ pochvaloval si gólový zásah Fíček, sám někdejší vynikající kanonýr. Meteor tak zúročil převahu, kterou měl. „Myslím, že domácí tak od 65. minuty dodýchali. Byli jsme na tom lépe fyzicky. Ukázalo se, že jsou kluci naběhaní. A nula vzadu se taky počítá,“ dodal Fíček.

Jeho tým se utká s druholigovou Chrudimí. „Pohár se hraje už za deset dní. Samozřejmě jsem chtěl první soutěžní zápas na lavičce vyhrát, ale pro kluky, kteří chodí do práce, je to taky trochu komplikace. V divizi pak ale hrajeme s Chomutovem, který také postoupil. Tak na tom budeme stejně,“ pohlížel do blízké budoucnosti Fíček.

Zbývající kvarteto šlo do boje až v sobotu odpoledne. Těžký los měl třetiligový nováček – Admira. Tým trenéra Františka Peřiny si poradil s konkurentem z ČFL – Živanicemi. Soupeř přitom vedl v poločase 1:0, Pražané ale po pauze zabrali. „O půli jsem klukům tvrdil, že zápas otočíme, že jsme na tom kondičně lépe. A po hodině hry se to začalo naplňovat,“ tvrdil trenér Admiry.

Když přitom před utkáním viděl nabitý kádr soupeře, nebylo mu lehko na duši. „Mají opravdovou kvalitu a zkušenost, když to srovnám se soupeři z třetí ligy, s nimiž jsme hráli v přípravě, tak musím říct, že Živanice mají sílu,“ uznal kouč Admiry kvalitu na straně soupeře.

Ještě horší bylo, když se po drobném zaváhání a dvou nešťastných odrazech dostaly Živanice do vedení. „Mrzelo nás to, protože v první půli měl největší šanci Radimský. A my jsme v půli prohrávali,“ kroutil hlavou Peřina.

Pořád ale věřil v úspěch. A nakonec obrat zařídil nováček v admiráckém dresu Marek Radimský. „Poslal jsem ho po přestávce na hrot a on ukázal, jak skvělý fotbalista to je. Sice nedal první šanci, ale s těmi dalšími si poradil,“ těšilo Peřinu.

V závěru už Admira trochu hlídala postup a Živanice ve snaze o vyrovnání otevíraly obranu. „Hrálo se na výsledek, ale stejně jsme měli dvě velké šance na pojištění náskoku. Další branka už nepadla,“ oddechl si kouč mužstva z Kobylis, jeho tým narazí v 1. kole na divizní Aritmu.

Tým z Vokovic se těšil z postupu v Rokycanech po vítězství 2:1. Aritmu poslal už po sedmi minutách do vedení Jan Beneš a ještě veseleji bylo týmu kouče Tomáše Kubra osm minut před přestávkou, kdy přidal druhý zásah Pražanů David Baran. Po pauze se sice po proměněné penaltě Rokycany nadechly a zdramatizovaly utkání, ale když se v 66. minutě pakoval předčasně pod sprchy vyloučený Ineman, dovedla Aritma zápas do postupového cíle.

Velmi dramatickou pohárovou šichtu má za sebou Motorlet, který na hřišti Arsenalu Česká Lípa vybojoval až po penaltovém rozstřelu. Pražané v utkání dvakrát vedli. Nejprve po zásahu Davida Radosty a podruhé po trefě Davida Dvorského z 81. minuty. Arsenal ale vždy manko smazal a vynutil si prodloužení. Ani to ale nerozhodlo, tak si musel tým kouče Martina Poustky vystřílet postup v penaltové loterii. Ve čtvrté sérii pečetila postup dobrovická posila Žaloudek. V prvním kole si zahraje Motorlet s Chomutovem.

Vstupenku do prvního kola MOL Cupu naopak nevybojovala Přední Kopanina, která doma podlehla divizní Ostré 1:3. Středočeši už během prvního poločasu dali u letiště jasně najevo, že to s postupem myslí vážně a vybojovali si vedení o tři branky. Po pauze sice korigoval skóre Pavel Šultes, ale pouze zmírnil porážku Pražanů.

Předkolo MOL Cupu
Kutná Hora - Meteor Praha 0:1 (0:0)
Branka: 70. Frantl. ŽK: 68. Nekvinda - 67. Rada. Rozhodčí: F. Cihlář - Lubec, Kastl. Diváků: 80.
Kutná Hora: Malý - Bílek, Exner, Saulich, Franc, Wolf, Nekvinda, Kulhánek (78. Kolůvek), Šindelář, Cimr (69. Piskač), Marek. Trenér: Radek Kulhánek.
Meteor: Toma - Novotný, Janků, Rada, Holeček (63. Schulz), Budějský (63. Kostka), Frohna, Ezeala (75. Junek), Dvořák, Frantl, Sůra. Trenér: Jan Fíček.

Přední Kopanina - Ostrá 1:3 (0:3)
Branky: 70. Šultes - 7. Vobořil, 17. Horák, 34. Poběrežský. ŽK: 80. Vágner (Kopanina). Rozhodčí: Čechlovský - Brychta, Bednář. Diváků: 100.
Přední Kopanina: Mačí - Graf (74. Hollmotz), Houška, Kučera, Podzemský - Zadina, Vágner - Karbulka, Hák, Šultes - Urban (60. Huleš). Trenér: Daniel Vott.
Ostrá: Keller - Hošťálek, lnobloch (46. Moudrý), Bejda, Mreš (27. Smetana), Vobořil, Horák, Šimáček, Řezníček (71. Hudec), Poběrežský, Fingerhut. Trenér: Lubomír Remenec.

Admira Praha - Živanice 2:1 (0:1)
Branky: 57. a 80. Radimský - 36. Nikodem. ŽK: 35. Martinic (Admira). Rozhodčí: Radina - Štefan, Cichra. Diváků: 210.
Admira: Jungr - Herc, Hudec, Fric, Martinic, Čácha (74. Kurek), Majer (57. Douděra), Eliáš, Zahálka (86. Záruba), Radimský, Horák. Trenér: František Peřina.
Živanice: Frydrych - Staněk, Herzán (62. Motyčka), Gorol, Buriánek, Hundák (12. Pánek), Petrus, Štěpánek (79. Gašpar), Polák, Nikodem, Langr. Trenér: Jaroslav Kratochvíl.

Arsenal Česká Lípa - Motorlet Praha 2:2 (1:1) p. k. 2:3
Branky: 32. Valta z penalty, 86. Novák - 9. Radosta, 81. Dvorský. ŽK: 38. Vodrážka, 64. Hodač, 65. Kaňkovský, 84. Karlík (všichni ČL). Rozhodčí: Ježek - Erlebach, Rychtár. Diváků: 220. 
Česká Lípa: Kadlec - Lakatoš (88. Dlouhý), Migl, Hodač (104. Mikysa), Provazník, Vodrážka (52. Karlík), Valta, Duda, Malý, Kaňkovský, Žižka (71. Novák). Trenér: Radek Durdil.
Motorlet: Vyčichl - Filip, Čepelák, Radosta, Fotr (100. Bitto), Podzemský (62. Rossmann), Janda (71. Kutina), Žaloudek, Rajnoch, Soběslav, Dvorský (113. Jonáš). Trenér: Martin Poustka.

FC Rokycany - Aritma Praha 1:2 (0:2)
Branky: 53. Černý z penalty - 7. Beneš, 37. Baran. ŽK: 37. Ineman, 58. Houdek, 77. Řezáč - 58. Beneš. ČK: 66. Ineman (Rokycany). Rozhodčí: Duda - Paták, Šlajs. Diváků: 150.
Rokycany: Houdek - Denk, Černý (57. Koranda), Procházka, Debelis, Žemíšek, Lehký (76. Klír), Ječmen (46. Řezáč), Kroc, Ineman, Vileta. Trenér: Milan Dejmek.
Aritma: Stareček - Bedrna, Beneš, Frnoch, Ielitro, Troníček, Rys, Baran (78. Modr), Podobský (64. Junek), Polom, Štohanzl (89. Turák). Trenér: Tomáš Kubr.

Pražské kluby v 1. kole MOL Cupu - středa 14. srpna v 17:00

Komárov - Loko Vltavín
Český lev Union Beroun - Dukla Praha
Meteor - Chrudim
Náchod - Viktoria Žižkov
Slaný - Vyšehrad
Aritma - Admira
Motorlet - Chomutov



Fotografie