Foto: Pavel Jiřík st.
Vltavín rozjel přípravu bez stopera Rady a střelce Veselého. Trenér se těší na novou ČFL

Vltavín rozjel přípravu bez stopera Rady a střelce Veselého. Trenér se těší na novou ČFL

Lokáda už zase frčí. Třetiligová dovolená skončila a kluby ČFL už zase tvrdě dřou v přípravě na nový ročník soutěže. Výjimkou není ani Loko Vltavín, který v minulé sezoně proháněl nejlepší týmy soutěže. Trenér Martin Frýdek neskrývá, že by chtěl, aby jeho mužstvo opět patřilo ke špičce. „Samozřejmě teprve uvidíme, jak to v soutěži bude, protože máme ve skupině rezervy ligových týmů, ale opět chceme hrát nahoře,“ neskrývá tradiční ambice klubu z Holešovic.

Po týdnu přípravy jste odehráli první přípravný zápas a prohráli jste vysoko se Žižkovem 0:6. To nebyl moc podařený start...
Pravdou je, že pro soupeře to byla generálka na druhou ligu a my jsme odehráli první zápas po pár trénincích. Ale to není omluva pro to, že jsme dostali šest branek, to by se prostě stávat nemělo. Byla to ostuda.

Asi hrála i kombinovaná sestava. Nebo jste nastoupili v plné síle?
To opravdu ne. Chybělo nám hodně hráčů. Šípek měl svatbu, Podzimek tam byl s ním. Chyběl i Valíček, brankář Pávek a taky útočník Karlos Maione. Martin Abena má problém se zády, tak naskočil jen do druhé půle. Když si k tomu připočtete, že u nás skončili Veselý, Rada a už v závěru sezony odjel do ciziny Tichý, tak těch změn bylo opravdu dost. Ale šest inkasovaných branek mě stejně mrzí.

Tak to měla sestava do ideálu opravdu daleko. Když jste mluvil o zraněných hráčích, je někdo vyřazený na delší čas?
Karlos si zase udělal sval, takže ten si chvíli odpočine. Pávek normálně začal s tréninkem, ale teď má problémy, snad se dá také brzy dohromady. Takže snad budeme v silnější sestavě.

Z kádru odešli tři důležití hráči. Povede se je nahradit?
Do útoku se nám vrátil Pejša, který byl teď v Příbrami, ale klub neuplatnil opci, co na něj měl. Věříme, že bude u nás zase střílet góly. Do útoku jsme počítal i s Pavlem Novotným. Ten hrál naposledy v Brozanech, je to typologicky jiný hráč – vysoký a důrazný. Nakonec se ale na poslední chvíli rozhodl pro angažmá v Rakousku, což mě mrzí. Dovedl jsem si ho v naší sestavě představit.

Ztratili jste i dva pilíře z obrany, jak budete řešit situaci tam?
Bude u nás působit obránce Lukáš Kühnel, který hrál naposledy třetí ligu v Dobrovici. Na pozici defenzivního záložníka je u nás na zkoušce Martin Studecký, ten hrál naposledy ČFL v Brozanech. Na zkoušce máme i další hráče: Šafařík, Vilímek, Fencl, Kuchař a také Nerad.

Plánujete získat ještě nějakou posilu mimo okruh těchto fotbalistů?
Uvidíme, jak to bude v kádrech druholigových klubů. Pokud by se objevil zajímavý hráč a byla by šance jej získat, proč ne. Myslím, že podobný nápad budou mít asi všechny kluby. Uvidíme, jak to dopadne.

Čeká vás třetí liga v novém formátu. Zaujaly vás změny, které přijdou?
Docela se na ty novinky těším. Máme ve skupině řadu rezerv ligových klubů, takže se proti nám postaví mladí kluci, kteří budou mít kolem sebe dva, tři zkušené hráče. Bude to zajímavá konfrontace. A taky je samozřejmě fajn, že kromě pohárových zápasů odpadnou vložené středy. Kluci chodí do práce, nebylo to ideální, když jsme hráli zápasy ve středu.

Navíc máte ve skupině béčka Sparty, Slavie i Plzně. To bude nová a velká výzva, že?
Myslím, že to bude zajímavé nejen pro nás, ale taky pro fanoušky. Věřím, že na tyhle zápasy přijde lidí víc, že to bude mít atmosféru. Sparta se netají tím, že by hned chtěla hrát na postup, Slavia to nechává otevřené, ale nahoře budou chtít hrát také. Myslím, že to bude fajn.

Třetí liga se rozdělila na dvě skupiny, což vám dává prostor i v přípravě, kdy si Vltavín zahraje proti konkurentům z druhé skupiny, že?
Přesně tak, je to dobré a využili jsme toho, takže si zahrajeme s týmy z naší skupiny (Admira) i z té druhé (Dukla Praha B a Zápy). A pak už přijde soutěž, letní pauza je fakt krátká, takže musíme pracovat na tom, aby si všechny ty změny u nás sedly.

Na sociálních sítích koluje fotografie hřiště Loko Vltavín, které je v současnosti v téměř nehratelném stavu. Povede se vše dát do soutěže dohromady?
Modlíme se za to, aby třeba týden pršelo a postupně se všechno lepšilo. Hledáme i možnost tréninku jinde, ale zatím se připravujeme doma.