Foto: Jiří IPSER
Kouč Jarolím skončil v Podolí. Už v březnu jsem měl tušení, že to přijde, řekl

Kouč Jarolím skončil v Podolí. Už v březnu jsem měl tušení, že to přijde, řekl

Zvládli přeborový nervák a udrželi Pražská teplárenská přebor. Přesto se budou fotbalisté Podolí chystat na sezonu pod vedením nového kouče. Josef Jarolím u týmu po sedmi letech skončil. „Řekli mi to až po posledním utkání, to je vlastně jediná věc za tu dobu, co mě na Podolí mrzí,“ vypráví někdejší fotbalista Sparty.

Mám si to vysvětlit tak, že jste s koncem nepočítal?
Řeknu to takhle: sedm let u jednoho týmu je až dost. To, že bych mohl po sezoně skončit, jsem tušil už někdy v březnu. Ale bylo mi řečeno, že ne. Ale měl jsem vážně tušení, že to může přijít. O to víc mi záleželo na tom, aby se Podolí v přeboru zachránilo.

To se povedlo, ale byly to nervy do posledního kola, že?
Když ze soutěže padají čtyři týmy, tak si nikdo, kdo to nezažil, nedovede představit, jaké jsou to nervy. Vážně jsem šťastný za to, že se záchrana povedla a Podolí se udrželo. Musím vyjádřit hlubokou úctu před některými hráči z Podolí, jak ke všemu přistupovali a bojovali o záchranu. Fotbal je takový, že vždycky to bude o jedenácti hráčích, to by si měli někteří další uvědomit.

Slyšel jsem, že dáváte hráčům na tréninku zabrat. Myslíte, že to někomu z nich třeba vadilo a udělal byste nyní něco jinak?
Ne! (rezolutně) Nic bych neměnil. Je pravda, že jsem byl na hráče tvrdý. Ale oni by si měli uvědomit, že nehrají zadarmo. Že prostě za to, co dostávají, musí něco odvést. To je celé.

První liga má za sebou úvodní kolo, bude startovat druhá nejvyšší soutěž. Jak si užíváte léto bez fotbalu?
Užívám. Jsem na baráku. Mám tady meruňky, broskve, jsem v pohodě. Chodím si zahrát za starou gardu Sparty. I když je to taky docela zvláštní, když tam se mnou kope třeba Jirka Jarošík, který je o nějakých pětadvacet let mladší. Ale fotbal mám samozřejmě pořád rád.

Myslím, že jste za sedm let odvedl na Podolí pořádný kus práce, který vyvrcholil postupem do přeboru a udržením soutěže. Chcete si teď od fotbalu odpočinout?
Musím říct, že zírám, jak se rozkřiklo, že jsem skončil, kolik už mám nabídek. Nejsem v pozici, kdy bych byl na fotbalu závislý. Tak uvidíme, jak to všechno bude.

Ozývají se přeborové kluby?
Byla tam třeba i divize. Teď si odpočinu a uvidíme, za jak dlouho mi fotbal začne chybět, co se pak stane dál.



Fotografie