Foto: Lubor Mírek
Sobotní Sláva Cup 2019 bude za účasti čtyř přeborových týmů
16.07.2019

Sobotní Sláva Cup 2019 bude za účasti čtyř přeborových týmů

V Dobrovízi se v sobotu 20. července odehraje 2. ročník turnaje Sláva Cup – Memoriál Miloslava Houšky. V zápasech na 2x40 minut se představí čtyři celky Pražská teplárenská přeboru: Uhelné sklady, Přední Kopanina, Admira B a Hostivař. Dopoledne jsou na programu semifinále, odpoledne pak zápasy o konečné umístění. Akce bude mít i charitativní rozměr.

Oproti loňskému ročníku, kdy triumfovalo divizní Hořovicko a účastnily se i Střešovice z I. A třídy, je letos turnaj obsazen výhradně družstvy Pražská teplárenská přeboru mužů. V prvním semifinále se proti sobě postaví Uhelné sklady s Admirou B (10 hodin), ve druhém v pravé poledne Přední Kopanina proti Hostivaři. Poražení se utkají od 14.30 o bronz, finále je na programu v 16.30.

Na slavnostním vyhlášení v 18 hodin bude dekorován nejlepší brankář, hráč a střelec turnaje. Na dopolední i odpolední blok zápasů se bude vybírat dobrovolné vstupné, za které obdrží diváci slosovatelný program. Na ten pak mohou vyhrát fotbalové suvenýry zúčastněných klubů a další věcné ceny od partnerů akce.

„Mám velkou radost, že se nám - po loňském vydařeném prvním ročníku - společným úsilím dokázalo vše opět dostat do finální podoby a turnaj můžeme uskutečnit. Akce bude mít i svoji charitativní podobu,“ řekl za organizátory Martin Zendulka.

Část finančních prostředků ze vstupného a od partnerů akce bude věnována na podporu devítileté Michalky Hlušičkové ze Stříbra, která se narodila zdravá, ale ve třech měsících se pro ni a její okolí život zcela změnil. Po očkování se zastavil její vývoj. Míša je ovšem velká bojovnice a podstupuje náročnou rehabilitaci. I díky finančním prostředkům z českého ženského fotbalu, který ji podporuje už šest let, se její stav v rámci možností zlepšuje.

„Jsme rádi, že Míše můžeme aspoň trochu pomoci touto formou a k fotbalistkám se přidá i mužská část fotbalové komunity, tentokráte pražské fotbalové veřejnosti,“ uvedl Zendulka. „Taky chci poděkovat klubu TJ Sokol Dobrovíz za poskytnutí krásného areálu pro tuto akci. Teď si jen přát, aby vyšlo pěkné počasí a těšit se na setkání se všemi milovníky našeho sportu.“

Sláva Cup je turnaj, který vznikl v minulém roce - uctívá památku bývalého hráče, trenéra a funkcionáře Miloslava Houšky, který loni zemřel v 60 letech.