Foto: www.fotbal.cz
Újezd nad Lesy vytáhne na přebor exligová esa, hrát za něj budou bratři Jarolímové

Újezd nad Lesy vytáhne na přebor exligová esa, hrát za něj budou bratři Jarolímové

Újezd nad Lesy pořádně nabíjí kádr. Nováčka Pražská teplárenská přeboru posílí hodně známá bratrská dvojice: Lukáš a David Jarolímové. Informaci, o které se mluvilo už dříve, nyní potvrdili i zástupci klubu. „Čím víc takových hráčů bude v přeboru, tak to bude lepší a lepší,“ okomentoval příchod známých hráčů trenér Josef Šimek. Bývalý reprezentant David Jarolím (na hlavní fotografii) řadu let válel v bundeslize, kde byl oporou Hamburku (kromě toho byl hráčem Bayernu a Norimberku). Lukáš Jarolím (na fotografii pod článkem) působil ve Slavii či Příbrami, ale zakopal si také ve Francii, Německu i Itálii.

Trenére, co jste si říkal, když jste poprvé zaslechl, jaké posily váš tým získal?
Že to jsou hodně zajímavá jména pro soutěž, jakou je pražský přebor. Zatím jsem ale ani s jedním z Jarolímů nemluvil, takže se nechci pouštět do nějakého většího hodnocení. 

Při pohledu na to, kolik toho mají oba Jarolímové odkopáno a v jakých klubech, by vás už tohle mělo uklidnit, že přichází velká kvalita, ne?
Určitě toho oba hráči dokázali v kariéře moc. O tom není třeba diskutovat. Pro fanoušky je to samozřejmě super zpráva, já bych jen chtěl, aby se oba zvládali zapojit do tréninkového procesu s naším týmem. V tuhle chvíli netuším, jak na tom budou časově. Lukáš Jarolím kromě hraní trénoval v divizi, David Jarolím pak dokonce třetiligový Radotín.

Pro fanoušky budou tahle jména tahákem, že?
Bylo by skvělé, kdyby tomu tak bylo. Je velký rozdíl, když k zápasu nastupujete před stovkou fanoušků, nebo jsou jich třeba tři stovky. Každý fanoušek, který se přijde podívat, bude ohromné plus. Věřím, že se na ně lidé přijdou podívat.

Na sociálních sítích už fanoušci diskutují, zda s Jaromírem Blažkem v brance a duem bratří Jarolímů nebude Újezd nad Lesy útočit na špičku tabulky. Co vy na to?
V takových soudech jsem hodně opatrný. Ještě jsme se ani nesešli na tréninku, o ničem jsme se nestihli pobavit. Vím, jaké je to hrát v tomhle věku a přebor je soutěží, která nejde hrát bez tréninku. Takže na nějaké prognózy je brzy. Ale když jsem se dozvěděl, že budeme mít takové hráče, tak to byl super pocit.

Mluvíte o potřebě tréninků, ale třeba brankář Jaromír Blažek tvrdí, že chodí hlavně na zápasy...
Jarda připravuje mladé gólmany, myslím, že je za celý den v pohybu dost a dost, takže tam určitě nejde říct, že by chodil jen do zápasů bez tréninku.

Zmínil jste trenérská angažmá bratří Jarolímů, jejich otec vedl i národní tým. Co když budou mít na nějaké věci jiný trenérský názor?
Nejsem ten typ trenéra, který neunese jiný názor. Naopak, jsem člověk, který poslouchá, co kdo říká. A je možné, že se ukáže, že někdo má třeba lepší variantu řešení. Tak je samozřejmě třeba ji využít. Jde přece o to, aby byl úspěšný Újezd nad Lesy. To musí být cíl nás všech. A pokud se na náš zápas přijde podívat i trenér Karel Jarolím, tak to bude super a další zajímavé jméno pro všechny fanoušky.

foto: www.dynamocb.cz