Foto: Pavel Jiřík st.
Třeboradice v novém: přijít má sedm posil, tým povede trenér Kabyl

Třeboradice v novém: přijít má sedm posil, tým povede trenér Kabyl

Nový trenér, řada posil a návrat na přední příčky tabulky. Fotbalové Třeboradice spřádají během letní pauzy velké plány. Klub z okraje hlavního města by se pod vedením nového kouče Jiřího Kabyla rád vrátil mezi elitu Pražská teplárenská přeboru. „Stanovili jsme si hlavně dlouhodobější cíle, nejde o nějaký ukvapený krok na jednu sezonu,“ říká Pavel Kott, šéf třeboradického fotbalu.

Po skončení sezony se v náznacích hovořilo, že v Třeboradicích nastanou změny. Začalo to výměnou trenéra. To byl důsledek toho, že se hrálo až do posledního kola o záchranu?
Určitě ne. Všichni víme, že se sezona nepovedla, ale nebyla to vina trenéra Tesaře. Prostě u nás v klubu dochází k posílení kádru a součástí toho všeho je i příchod trenéra Kabyla, jenž naposledy úspěšně působil ve středočeské Lhotě.

Zdálo se mi, že trenéra Tesaře konec v Třeboradicích poměrně zaskočil. Ulevilo se vám, že tak brzy našel další angažmá?
Myslím, že Jirka Tesař tady za pět let odvedl dobrou práci. My jsme dál kamarádi a nerozcházeli jsme se ve zlém. Věříme, že tyhle změny budou pro všechny novým impulsem. My budeme mít nového trenéra, řadu nových hráčů a Jirka Tesař povede nedalekou Březiněves, která má ambice.

Zmínil jste hráčské změny. Jak výrazné budou?
Dobře víme, že jsme v zimě kádr neposílili. I proto jsem mluvil o poslední sezoně jako o odpočinkové. Teď bylo jasné, že je třeba kádr rozšířit. Přijít by mělo zhruba sedm fotbalistů. Na příchodech se ale ještě pracuje, řekl bych, že v příštím týdnu už by měla být situace jasnější.

Hovoří se o tom, že do klubu vstoupí podnikatel Karel Kapr, který je neodmyslitelně spojený se střížkovským fotbalem. Posílí tedy klub i „jeho“ hráči?
Je to pravda, společně jsme se stanovili nějaký dlouhodobější cíl. V jeho rámci by měla fungovat i spolupráce s Fotbalovou akademií. Chceme mít jednotnou mládež, jednotné vedení. Chceme, aby mládež hrála soutěže na úrovni přeboru s tím, že pokud se u nás objeví šikovní hráči, tak aby odcházeli do okolních týmů z vyšších soutěží – tedy do Meteoru a Admiry.

Počítám, že pro změnu hráči, kteří se neuchytí ve zmíněných klubech, mohou zamířit do Třeboradic...
Tak bychom si to představovali. Všichni víme, jak složité je to dnes s mladými hráči. Právě se čtyřmi kluky z Meteoru tak nějak počítáme. Jim se povedlo vykopat nejvyšší dorosteneckou soutěž, to je myslím parádní úspěch. Máme s Meteorem nastavenou nějakou spolupráci, která dobře funguje, ctíme dohodnutá pravidla. A jsme rádi, když se Meteoru bude dařit.

Budou i další změny u týmu?
Jak jsem říkal, kostra mužstva zůstane, k tomu přijdou ti noví hráči, takže se bude pracovat na tom, aby se vše sladilo a fungovalo. Dál se bude hrát v Třeboradicích. Vedoucí týmu i sekretář klubu zůstávají, společnými silami se budeme snažit, aby se třeboradický fotbal zase posunul někam výš.

Kam by měl tedy třeboradický fotbal posunout?
Chtěli bychom, aby se hrálo opět na předních příčkách. Naposledy jsme ještě v posledním kole hráli o udržení. Nakonec jsme to celkem bez problémů zvládli a ještě skončili osmí, bylo to ale neskutečně vyrovnané. Taky je před námi pohárová soutěž. Tam jsme byli několikrát ve finále a nedali jsme ani gól. Takže jsme sice vyhráli přebor, ale pohárové vítězství jsme nepřidali. Proto se musíme na sezonu dobře připravit. První trénink je plánovaný na 15. července.

Během jara se výrazně vylepšovalo i zázemí. To je také příjemná změna, že?
Už se na nové kabiny, sprchy a všechny ty další věci těšíme. Dostali jsme dotaci od hlavního města, i proto se všechno mohlo realizovat a musíme za to moc poděkovat. My se budeme na oplátku snažit, aby se v Třeboradicích hrál dobrý fotbal a zase jsme byli na předních příčkách tabulky.



Fotografie

Související články