Foto: Pavel Jiřík ml.
Jako kdyby vám v lize zavolala pražská S, říká po nástupu do Tempa trenér Rodinger

Jako kdyby vám v lize zavolala pražská S, říká po nástupu do Tempa trenér Rodinger

Přestupy jsou kořením fotbalového léta. A nemusejí se týkat jen samotných hráčů. Měnit klubové barvy mohou i trenéři, což plně potvrdil Dominik Rodinger. Ten vyměnil Březiněves za konkurenční Tempo, které neudrželo Pražská teplárenská přebor a bude hrát I. A třídu. „Je to výzva, pro mě je to stejné, jako kdyby vám v lize zavolala pražská S,“ říká Rodinger a je znát, jak moc jej těší, že ho klub ze Lhotky oslovil.

V Březiněvsi jste si fotbalově užíval, byl jste spokojený. Bylo složité klub opustit?
Loučení bylo těžké. Osobně, a pak i na sociálních sítích, jsem vedení i klukům za všechno poděkoval. Myslím, že mezi mnou panem Bezpalcem i panem Macháčkem vznikla větší vazba, než vzniká mezi vedením a trenérem. Také jsem panu Bezpalcovi dopředu říkal, že může přijít nabídka a já z klubu odejdu. Ve čtvrtek jsem se definitivně rozhodl pro Tempo.

Ostatně nabídky jste měl už v průběhu soutěže, že?
Byly dvě nabídky. Z divize. Majitelé se ale hned ptali, jak bych si to představoval finančně, kolik chci peněz. Čekal bych spíš otázku, jak to chci dělat, co budu potřebovat, jak to bude fungovat. Tak jsem poděkoval za zájem a jednání skončila. Pak bylo ve hře ještě Znojmo, které spadlo z druhé ligy. Taky jsem s nimi seděl, ale nakonec jsem všechno zvážil a rozhodl se pro Tempo.

I když jste nebyl rozhodnutý, jak to dopadne, asi jste držel Tempu palce, aby zachránilo přebor...
Po očku jsem ho sledoval, ale na mém pohledu na klub tenhle sestup nic nemohl změnit. Ano, Tempo spadlo, ale dostal jsem dost ohlasů, že spadnout nemělo. Tam bylo důležité, že o mě klub hodně stál. Dlouho jsme se bavili a klubová filozofie je stejná s tou mojí.

Co všechno už o týmu Tempa víte?
Viděl jsem čtrnáct jejich zápasů. Někomu to může přijít divné, ale já tu práci miluju. A když jsem šel na jednání, tak jsem chtěl být připravený, kdyby se třeba někdo zeptal, jak bych si představoval doplnění nebo posílení kádru. Co se týče hráčů, tak s některými jsem už mluvil, s některými ještě mluvit budu. Co beru ale jako obrovsky pozitivní signál, že mi volají hráči, že by chtěli kopat za Tempo.

Takže se má tým těšit na pořádnou hráčskou injekci?
Ne. Já určitě nechci tým rozprášit. Naopak, chci kluky udržet pohromadě. Ale je mi jasné, že všem nemusí můj styl práce vonět. Chci v první řadě hráče poznat, chci jim vysvětlit, jak to dělám, proč využívám hodně video. To není o tom, že u něj budou sedět hodiny a hodiny, ale důležité to je. Když jste se ptal na posily, tak bych to viděl tak, že přijdou maximálně tři hráči a za předpokladu, že budou okamžitými posilami.

Asi se vám také líbí zázemí, práce s mládeží. Tempo je v tomhle směru vyhlášenou adresou, že?
Jak jsem říkal, Tempo na mě udělalo fakt dojem. Měli jsme několik jednání a třeba finance jsme řešili až na poslední schůzce. Trvala asi dvě hodiny a tohle zabralo asi třicet sekund.

Dostal jste za úkol dostat Tempo hned zpátky do přeboru?
To byl další z důvodů, že se chceme posunout výš. Pro mě je tam taková vize, že třeba do tří let bychom chtěli dostat Tempo do divize. Podobně naladěné je i vedení. Z celkového jednání pánů Koubka, Dedka či Teplana mám jen ten nejlepší dojem. Kromě áčka budu navíc asistentem u devatenáctky, takže tam jde vlastně o ligový fotbal. A napříč klubem budu mít na starosti všechny gólmany. Celkově je to výzva jako hrom.

Mimochodem, už jste se koukal, kdy bude hrát Tempo s Březiněvsí?
Pokud bude všechno platit, tak to přijde hned ve druhém kole, a já mám 17. srpna narozeniny. Moc se na ten zápas těším. S Březiněvsí mám dobré vztahy, když bude pan Bezpalec něco potřebovat, rád mu poradím. Ale Tempo beru jako nejlepší amatérský klub. Je to jako kdyby vám v lize zavolala pražská S. Rád jsem tuhle výzvu přijal.

Do klubu berete i dva zkušené hráče z první ligy Martina Dostála a Daniela Krcha z Bohemians jako svoje asistenty, jak vás tohle napadlo?
Studovali jsme spolu licenci a já jsem je prostě zkusil oslovit. Dan Krch už navíc na Tempu působil. Oba kluci jsou slušní, chytří a hlavně, když něco dělají, tak na sto procent. Věřím, že mě tahle spolupráce obohatí, kluci rozumějí kondici, rychlosti, obraně. Určitě i já dělám chyby a věřím, že mě i tahle spolupráce posune dál.

Budou stíhat tréninky Tempa?
Myslím, že ano. My trénujeme až večer. Moc se na to všechno těším.