Foto: PFS
Výběr U12 vybojoval na finálovém turnaji stříbro

Výběr U12 vybojoval na finálovém turnaji stříbro

Minulý týden se konal finálový turnaj Okresních fotbalových svazů v kategorii U12. Turnaje se mohli zúčastnit hráči mimo statut Sportovního střediska mládeže. Pražský výběr byl v téměř stejném složení jako na předešlé akci, chyběl jen Vítek Fajt, který odjel na dovolenou. Kádr se doplnil o dva hájecké hráče a výběr PFS tak turnaj absolvoval s 12 hráči a dvěma gólmany.

První den zástupce Prahy čekaly tři zápasy, druhý den dva. Do prvního utkání Pražané vstoupili aktivně, podpořeni výbornými zákroky gólmana. Oba brankáři, Tadeáš Balon i Jonáš Mencl, po celý turnaj předváděli velmi dobré výkony a pochytali mnoho šancí. Jonáš byl vyhlášený nejlepším brankářem turnaje.

V prvním utkání vyhrál výběr PFS vysoko 5:0, což je vždy nevyzpytatelné s ohledem na další utkání. „Byly momenty, kdy si kluci mysleli, že to půjde více samo a snaha byla v dalších zápasech nižší než v tom prvním. Bylo to uzpůsobeno i velkým horkem a v některých případech také náročným víkendem. Tři hráči byli na turnaji v zahraničí a únava na nich byla znát,“ hodnotili trenéři Lukáš Michl, Otmar Litera a Luboš Zákostelský.

Přesto všechna tři úvodní utkání skončila vítězstvím.

Ve druhém dni vstoupili zástupci hlavního města do zápasu s Klatovy dobrým herním výkonem, který se projevil i ve výsledku. Poslední zápas byl o první místo. Ústí nad Orlicí mělo čtyři výhry, Praha také. Ústí však mělo lepší skóre, takže výběr PFS potřeboval zvítězit.

„Od začátku bylo Ústí lepším týmem a celé utkání drželo výhru pevně v rukách. Poslední zápas byl jedinou porážkou za dva turnaje a je třeba pogratulovat Ústí, neboť předvádělo líbivý fotbal,“ pokračovali v hodnocení trenéři. „Oceňujeme, jak kluci reprezentovali Prahu, jak co se týče herního projevu, tak co se týče chování a věcí okolo. Vytvořila se velmi dobrá parta, která si svou hrou vysloužila druhé místo v rámci republiky. Děkujeme, že jsme u toho společně mohli být. Poděkování patří i klubovým trenérům kluků, neboť je to především jejich zásluha, že kluci dosahují takových dovedností, jaké na turnaji převedli.“

Prahu reprezentovali: Matěj Sobotka, Tadeáš Balon, Tom Hofman, Filip Solár (všichni Háje), Thomas Obergruber, Petr Bednář (oba Dukla JM), Marek Chalupka (FTA), Jonáš Mencl, Matěj Potočár (oba Zbraslav), Robin Kutina (Radotín), Elias Belkhir (Admira), Dominik Klíma (Stodůlky), David Šrámek (Cholupice), Miroslav Chramosta (Xaverov)