Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 30. kola přeboru: rozhodnuto, dalšími sestupujícími jsou Braník a Tempo
17.06.2019

Souhrn 30. kola přeboru: rozhodnuto, dalšími sestupujícími jsou Braník a Tempo

30. kolo Pražská teplárenská přeboru mělo rozluštit poslední tajenku, kdo doprovodí Vršovice a ČAFC o patro níž. V sobotu krátce po poledni bylo jasno: I. A třídu bude v příští sezoně hrát ještě Braník a Tempo. To nezvládlo přímý souboj o záchranu na hřišti Třeboradic, kde inkasovalo šest gólů. Braník prohrál v Královicích 2:1, ale ani případná výhra by k záchraně nestačila. Hostivaři stačila k udržení remíza doma s Duklou JM a Motorlet zvládl bitvu dvou divizních rezerv na hřišti Admiry.

Podolí - Újezd Praha 4 0:2 (0:0)
Branky:
49. vlastní Matěj Vondrka, 55. Walter. V 82. minutě neproměnil penaltu Z. Hanzlík (Újezd). ŽK: 23. Matěj Vondrka - 43. Malčánek, 75. Doležel. Rozhodčí: Chustecki - Chrenko, Váša. Diváků: 30.
Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj (60. Červenka), Kristen, R. Hanzlík, Janovský (46. Krob) - J. Svoboda (86. Vlasák) - Mráček (74. L. Svoboda), Hruška, Bednář, Vávra (43. Brož) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl (85. Kantor), Walter (75. Sobota), Malčánek (70. Jíra), Valeš - Běhounek, Vrabec, Podvín, Novák - Doležel (80. Navrátil), Z. Hanzlík. Trenér: Pavel Třešňák.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
„Soupeř vyhrál zaslouženě, byť první gól padl po ofsajdu. Ale na to se nebudu vymlouvat. Hráli jsme hodně alibisticky. Vypadalo to, že hrajme bez zájmu, když už jsme se zachránili. Zápas byl z naší strany přístupem hodně špatný. Pro mě nepochopitelně.”
Pavel Třešňák (Újezd): „Nám ten zápas vyšel už od začátku. Hráli jsme to, co jsme si v kabině řekli. Kluci to odmakali na sto procent. Stačili jsme uhlídat jejich standardní situace, ve kterých jsou hodně nebezpeční. Neproměnili jsme i další tutové šance, nedali jsme i penaltu. Přesto jsme vyhráli zaslouženě.”

Nejlepší hráč Podolí: Václav Hruška.
Nejlepší hráč Újezdu: Zdeněk Hanzlík.


ČAFC - Viktoria Žižkov B 2:1 (1:1)
Branky:
44. Deré, 78. Chvátal - 37. Livora. ŽK: 69. Deré, 74. Zmij - 90.+2 Kříž. Rozhodčí: Šaróka - Bočok, Polena. Diváků: 50.
ČAFC: Štěpánek - Deré, Chvátal, Kaliba, Chrobák - Nováček, Marek, Bláža, Zmij (89. Kameník) - Klimsza, Rákosník (49. J. Sadílek). Trenér: Zdeněk Andrlík.
Žižkov B: Štika - Saňa (79. Lukeš), V. Pařízek, Obermajer, Kříž - Vild, Tseber, Zeman, Mucha - Livora, Lanc (46. J. Pařízek). Trenér: Josef Švimberský.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC):
„Konečně jsme nedělali laciné chyby. Obranu jsme posílili o Derého, který hrál beka. Přišel si zahrát Chrobák, který to zvedl. Oni to hráli s mladými nezkušenými kluky. Kromě skóre to bylo na šance tak na 6:1 pro nás. Byl to poslední zápas, o nic nešlo, tak pomlčím o rozhodčích. Na můj vkus je to ale šílené, co předváděli.”
Josef Švimberský (Žižkov B): „Myslím si, že se na nás projevilo počasí, únava z toho jarního martýria, když někteří hráli za nás i za dorost. Zápas to byl asi remízový. My jsme za stavu 1:0 neproměnili stoprocentní šanci a soupeř vyrovnal. Ve druhém poločase jsme šli sami na gólmana a Livora to neproměnil. Z následujícího přímého kopu jsme dostali gól hlavou a opět se potvrdilo nedáš - dostaneš. Zachránili jsme se a máme na čem pracovat. Do jara jsme nastupovali beznadějně poslední. Jaro je díky tomu z naší strany úspěšné.”

Nejlepší hráč ČAFC: Marek Chrobák.
Nejlepší hráč Žižkova B: Viktor Pařízek.


Admira B - Motorlet B 0:3 (0:2)
Branky:
32. Kučera, 45. Podzemský, 77. Kostka. ŽK: 80. Kostka (Motorlet B). Rozhodčí: Vítek - Čermák, Stěhule. Diváků: 30.
Admira B: Cingel - Votlučka (21. Bartoň), Rudolf, Záruba, Klimt (50. Kotek) - Čížek, Šindelář, Štefan (46. Pronyshyn), Marcinčík - Trnka, Pavlata (54. Zbořil). Trenér: Pavel Gregor.
Motorlet B: Vyčichl - Karbulka, Šíl, Kučera, Podzemský - Dvorský (83. Arzumanyan) - Měska, Mařík (60. Simaichl), Rossmann - Kutina, Kostka (80. Průša). Trenér: Jiří Hakl.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Vzhledem k souběhu s utkáním A mužstva, kde se předával pohár a slavil se postup do třetí ligy, jsme nastoupili s řadou dorostenců. Mužstvo bojovalo, hrálo na hranici svých možností. Výsledek je o něco krutější, než byl průběh. Nicméně Motorlet vyhrál zaslouženě.”
Jiří Hakl (Motorlet B): „Spadl mi hodně velký kámen ze srdce. Jsem rád, že už je to za námi. Prvních dvacet minut jsme byli hodně nervozní. Pak jsme ze standardní situace dali gól, který nás uklidnil. Od té doby už se zápas vyvíjel tak, že ho dovedeme do vítězného konce. Musím všechny kluky pochválit, že se vydali ze všech sil, že se hecnuli a zachránili pro Motorlet přebor. Myslím si, že zaslouženě. Na jaře jsme získali hodně bodů. Já u mužstva končím, takže všem z Motorletu děkuji za spolupráci.”

Nejlepší hráč Admiry B: David Rudolf.
Nejlepší hráč Motorletu B: Luboš Kučera.


Třeboradice - Tempo 6:0 (2:0)
Branky:
9. a 10. Viktorin, 60. Kokoška, 65. Novotný, 88. Kadlec, 90. Žofák. V 51. minutě neproměnil penaltu Kadlec (Třeboradice). ŽK: 23. Kadlec, 25. Brunclík - 7. Netušil, 54. Šmídek. Rozhodčí: Toman - Tikal, Kohout. Diváků: 90.
Třeboradice: Bartalský - Benda, Hruška, Červenka, Farkaš - Kadlec, Brunclík (46. Podaný), Viktorin, Kokoška (82. Hradil) - Grznár - Novotný (85. Žofák). Trenér: Pavel Kott.
Tempo: Kuchař - Konejl (46. Buzek), Schwank, Netušil, Čech (46. Babický) - Klouček, Šmídek (73. Trajhan), Perl (73. Dobřanský), Preisler (65. Soukal) - Křivánek - Sedlář. Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
Pavel Kott (šéf Třeboradic, hlavní trenér Jiří Tesař kvůli trestu zůstal mezi diváky):
„Byl to zápas vabank, ale myslím, že rozhodlo, že jsme brzy dali dva góly. Ukázala se zkušenost Viktorina, brankář Bartalský zase chytil to, co měl. V těch posledních dvou zápasech, co nastoupil, nám mega pomohl. Když je v brance, obrana je klidnější. Nechci snižovat jiné brankáře, ale tady je ta zkušenost prostě znát. V půli jsme vedli 2:0, to je ošidný výsledek, ale když jsme dali třetí gól, tak to soupeře zlomilo. Nechtěl bych vyhlašovat našeho nejlepšího hráče, zaslouží si to všichni, protože zápas opravdu odmakali. Když někoho teda musím vyzdvihnout, tak právě brankáře Bartalského, ale rád bych tam dal všechny kluky."
Rostislav Kohoutek (FC Tempo): „Prohráli jsme zaslouženě, soupeř byl efektivní. Jak se nám minulý týden povedl zápas proti Motorletu, tak teď se soupeři povedl zápas proti nám. Třeboradice hrály dobře, my jsme se jen snažili. Výsledek 6:0 je hodně krutý. Měli jsme několik gólovek za stavu 2:0, pak i něco ve druhé půli, ale nedali jsme nic. Soupeř byl maximálně efektivní, věděl, co hrát, tři body mu patří právem. Ještě musím říct, a zdůrazňuji, že to nemám za zlé soupeři, že ti tři lidé, kteří tenhle zápas řídili, že to takhle vůbec řídit nemuseli. Jestli fotbal dělají nějaký pátek, tak museli vidět, že jsme bezzubí, že byly Třeboradice trochu někde jinde, takže nebylo potřeba z nás dělat hlupáky. Na druhou stranu je potřeba také zmínit, že za půl roku, co trénuju Tempo, pískali rozhodčí v jiných zápasech výborně. Proto mě to teď trochu překvapilo, protože to z mého pohledu bylo hodně okaté. Faktem ale je, že nám zápas vůbec nevyšel a sestupujeme.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Peter Bartalský.
Nejlepší hráč Tempa: nikdo.


Vršovice - Vyšehrad B 5:7 (1:7)
Branky:
38., 66. a 79. Špaček, 47. vlastní Šlegl, 55. Minařík - 20., 28. a 33. Madej, 10. Richter, 13. Rataj, 29. Heřman, 34. M. Krivosheev. Hráno bez karet. Rozhodčí: Štípek - Les, Gryc. Diváků: 35.
Vršovice: Blanda - Minařík, Kaiser, Protivínský, Monnier - Kouřimský (46. Zukal), Tomaides (79. Pazdera), Bažant, Špulka (36. Pejchar) - Špaček, Švarc. Trenér: Michal Bareš.
Vyšehrad B: M. Babka - Stareček, Šlegl, Madej - Macej - M. Krivosheev, Drobílek (52. Souček), Rataj (52. Popovič), Michalec - Richter (57. Kubík), Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Michal Bareš (Vršovice):
„Bylo to takové uvolněné. První půli jsme nestíhali jejich rychlost. To, co předváděl soupeř za hru, tak klobouk dolů. Myslím, že si zahráli a pak už do toho tolik nešli. Po první půli to bylo na vhození ručníku na hřiště, takže jsem rád, že jsme to alespoň trošičku zkorigovali. Opticky to tak šíleně nevypadá.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Co k tomu říct, když v poločase vedeme 7:1, a skončí to 7:5. Z prvních čtyř šancí jsme dali tři góly a hráli jednoduchý, pohodový fotbal. Rozdíl v individuální hráčské kvalitě byl znatelný, jenomže hned na začátku druhé půle jsme si dali vlastní gól, herní disciplína se zcela vytratila a dostávali jsme jeden laciný gól za druhým. Sami jsme si tak tento zápas zdevalvovali,k čemuž přispělo jednak uspokojení, jednak hrozné vedro. Celkově však můžeme být s pátým místem spokojeni, šli jsme do přeboru v roli nováčka a odehráli ho s mnoha mladými hráči a dorostenci. Po podzimu jsme byli se 17 body téměř na sestup a v tabulce sestavené z jarních zápasů jsme s 29 body třetí.”

Nejlepší hráč Vršovic: Jan Špaček.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tadeáš Madej.


Hostivař - Dukla JM 2:2 (2:2)
Branky:
35. Chyle, 43. Boubín - 3. Markuzi, 17. Petrák. Hráno bez karet. Rozhodčí: Dobrý - Zelený, Havel. Diváků: 60.
Hostivař: Provazník - Cieciura, Mikeš, Penc, Sýkora - Metzner (86. Šabo) - Pazdera (62. Brzák), Boubín (88. Chadt), Kučera, Chyle (90.+1 Kubiš) - Proskočil. Trenér: Petr Procházka.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Petrák, Markuzi, Pelc (46. Bobok) - Farkaš - Inneman, Žampa (66. Laho), Král (83. Novotný), J. Lafek (46. M. Lafek) - Čermák. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Byly to nervy, když člověk v patnácté minutě prohrává 2:0. Kluci asi byli na začátku trošku pokakaní. Ten začátek jsme prostě prospali, asi tam byla i nervozita, že nám stačí remíza. Potom jsme to srovnali a druhou půli odehráli velice dobře takticky a soupeře k ničemu nepustili. Jsme rádi, že jsme to zachránili. Hostivař si přebor zaslouží.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím si, že jsme to prohospodařili, když jsme 2:0 vedli a měli spoustu věcí, abychom přidali gól na 3:0. Místo toho byl poločas po našich chybách 2:2. Druhou půli soupeř bránil v hlubokém bloku a fotbal to byl nekoukatelný. My byli pasivní a utkání se jen dohrávalo. Jsem zklamaný, že jsme to nezvládli."

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Kučera.
Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Petrák.


Královice - Braník 2:1 (0:1)
Branky:
55. Pospíšil, 65. Sus z penalty - 38. Šebák. ŽK: 77. Vacík - 30. Kodytek, 64. Vybíral, 67. Novák. Rozhodčí: Jakl - Kučera, Vojáček. Diváků: 74.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Nezbeda, Malík - Pospíšil (90. Slováček), Kalivoda (65. Havlín), Krejča, Vacík - Sus (76. Dufek), Formáček (83. Sedláček). Trenér: David Kalivoda.
Braník: Kudláček - Pechač, Vybíral, Řemenář, Kodytek (65. Neveršil) - Platil (83. Dovhaniuk) - Šebák, Mráz, Novák, Pekárek (65. Nehasil) - Trávník. Trenér: Miroslav Jíra.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„První poločas byl z naší strany takový vlažnější. Přesto jsme tam měli nějaké příležitosti, ale branku jsme nedali. Pak jsme branku dostali, po takovém našem nedorozumění. Pro Braník to ještě znamenalo naději, ten zápas potřeboval vyhrát. O půli jsme si k tomu něco řekli a podařilo se nám to otočit. Dostali jsme se na 57 bodů a podařilo se nám přeskočit Uhelné sklady, takže jsme spokojení. To byl takový náš cíl. Kluky musím za celou sezonu pochválit."
Miroslav Jíra (Braník): „První poločas se nám hodně povedl. Hráli jsme dobrý kombinační fotbal a po zásluze jsme se ujali vedení. Soupeře jsme do šancí moc nepouštěli. Škoda, že jsme nepřidali druhou branku. Asi rozhodla situace v úvodu druhého poločasu, kdy šel Lukáš sám na branku a bohužel přestřelil. Podobnou příležitost už měl i v první půli. Po té druhé šanci se Královicím vydařil brejk a vyrovnaly. Pak přišla penalta. Přeskupili jsme řady, vysunuli stopera Vybírala, vzadu hráli na tři, ale k vyrovnání to nevedlo. Vzhledem k vývoji zápasu to na bod bylo. Kluci se do posledních chvil rvali o záchranu a všem, kterým se to povedlo, gratuluji.”

Nejlepší hráč Královic: Jakub Nevařil.
Nejlepší hráč Braníku: Jiří Řemenář.


Přední Kopanina - Uhelné sklady 4:2 (2:0)
Branky:
13. a 67. Boček, 17. a 73. Urban - 51. Šafránek, 69. Steinocher. Ve 44. minutě neproměnil penaltu Urban (Kopanina). ŽK: 38. Mačí - 43. Borský, 59. Belán. ČK: 61. Kocourek (Uhelné sklady). Rozhodčí: Hrivík - Gotthard, Lafata. Diváků: 51.
Přední Kopanina: Mačí - Boček, Pechar, Houška, Graf - Průša (62. Janek), Pospíšil, Vágner, Řežábek (74. Machálek) - Cvrček (79. Huleš), Urban. Trenér: Daniel Vott.
Uhelné sklady: Borský - Steinocher, Procházka, Koc, Koubek - Zilvar, Pokorný, Šafránek, Kocourek - Belán, Klán. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Byl to zápas, ve kterém v uvozovkách již o nic nešlo a bylo jasné, že to obě družstva budou hrát na dohrání. Jsem rád, že jsme to zvládli, zvlášť po podzimu, kdy nám nestačilo ani tříbrankové vedení. Vítězství beru jako zasloužené, sice Uhelky měly nějaké šance, ale více šancí bylo na naší straně včetně neproměněné penalty."
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, které mohlo dle průběhu dopadnout tak i tak a mělo dopadnout tak. Toť vše.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Lukáš Boček.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jaroslav Procházka.



Fotografie