Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 30. kolo Jakub Jonáš z Motorletu B?
14.06.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 30. kolo Jakub Jonáš z Motorletu B?

Máme tu závěrečné třicáté kolo Pražská teplárenská přeboru sezony 2018/2019. O vítězi soutěže je už dávno rozhodnuto, o prvních dvou sestupujících také, a tak zbývá vyřešit poslední otázku: které další dva týmy doprovodí Vršovice a ČAFC o patro níž? Namočeno je více mužstev, rozhodne se mezi pěticí Třeboradice, Tempo, Hostivař, Motorlet B a Braník.

„Samozřejmě si nepřipouštíme neúspěch a před posledním kolem si věříme, že utkání na Admiře B zvládneme se ziskem tří bodů,“ říká odhodlaně záložník rezervy Motorletu Jakub Jonáš. „Musíme pod sebe dostat jeden tým, a stane se tak, pokud na Admiře zvítězíme. Náš úkol je tedy zcela jasný,“ odkrývá plány k záchraně.

Tým z Jinonic doplatil hlavně na nepovedený podzim. „Je to tak. Naše podzimní část byla alarmující. Měli jsme získat více bodů, abychom nemuseli bojovat do posledního jarního kola,“ přiznává. A přidává další příčiny toho, že je tým momentálně až třináctý. „Různorodost naší sestavy podle potřeb A-týmu a případné termínové kolize způsobily rozlišný herní projev a častější bodové výpadky.“

Že si v Pražská teplárenská přeboru nemůže být nikdo ničím jistý, dokazuje i fakt, že v posledním kole bojují o udržení dva poslední vítězové soutěže - Motorlet B i Třeboradice. Jarní kolaps druhého jmenovaného týmu patří mezi největší překvapení.

„Třeboradice mají zkušené a šikovné mužstvo, ale pokud se v takovéto dlouhodobé soutěži projeví různé faktory jako absence, zranění těchto hráčů či nedostatečná tréninková příprava, sebelepší tým pak potkají problémy,“ míní Jonáš.

A jak tipuje posledních osm přeborových zápasů sezony?

Podolí – Újezd Praha 4, tip: 2
Podolí je týmem, který se umí plně zkoncentrovat na zápas a zvládnout ho, ale v takovém střetnutí, kde o nic nejde, si myslím, že se projeví kvalita Újezdu. Jsou v pohodě, šlape jim to, a pokud se například stane, že v určité pasáži hry poleví, mají lídry, kteří tým opět nastaví správným směrem.

ČAFC - Žižkov B, tip: 2
ČAFC se celý ročník výrazně trápí a jelikož jde opět spíše o uvolněné utkání, projeví se individuální kvalita mladých hráčů Žižkova. V našem vzájemném zápase sice působili tito mladí hráči dost nejednotně, ale zde to nebude hrát takovou roli.

Vršovice - Vyšehrad B, tip: 2
Vršovice jsou na tom podobně jako ČAFC a nejspíš už mají v hlavách jen to, kdy celý ročník skončí. Vyšehrad umí svižně kombinovat, daří se jim často míče nepřidržovat, což je pro soupeře náročné na krytí hráčů a prostoru, a to je důvodem toho, proč by měl Vyšehrad ve Vršovicích vstřelit vyšší počet branek a zvítězit.

Hostivař - Dukla JM, tip: 1
Herní projev Dukly je vyzrálý a líbí se mi. Za běžných okolností by měli tohle utkání zvládnout, ale jejich slabinou jsou úplné kontrasty v předváděné hře a náchylnost k chybám. Hostivař hraje o všechno, bude hrát efektivně, navíc má Honzu Pence v obraně, který hrál u nás v A-týmu a je to nadstandardní fotbalista. I díky tomu by měla utkání zvládnout.

Královice – Braník, tip: 1
Braník sice třikrát za sebou vyhrál, ale venkovní zápas pro ně bude dost náročný. Královice jsou velmi dobře organizovaný tým, který má šikovné individuality. Umí si navíc vytvářet spoustu šancí, tudíž by Královice měly vyhrát.

Přední Kopanina - Uhelné sklady, tip: 0
Velmi zajímavý zápas dvou předních týmů přeboru. U obou platí, že pokud se koncentrují a mají chuť, jsou velmi nebezpeční. Podzimní bláznivé utkání napovídá tomu, že se i tentokrát bude dost měnit iniciativa a herní projev. Myslím, že se opět obě mužstva rozejdou smírně po pohledném průběhu.

Admira B - Motorlet B, tip: 2
Tady nemůžu jinak. Věříme si, že když dokáže do zápasu dostat naší kvalitu a být plně koncentrovaní a odhodlaní podat efektivní výkon, tak zvítězíme.

Třeboradice – Tempo, tip: 0
Bezpochyby očekávám vyhrocené utkání, kde se projeví nervozita. Tempo nebude měnit taktiku z utkání proti nám, kdy hrálo účinně a velmi pozorně. Třeboradice se však nevzdají lehce, a jak už jsem řekl, mají zkušené hráče, kteří dokáží tým táhnout. Záviset bude i na výkonu brankářů, s nimiž máme čerstvou zkušenost. Třeboradice nám darovaly dvě branky právě po chybách brankáře a Tempu se proti nám zranil Pavel Pacovský, který nám chytil pár větších šancí. Pokud se dokáže reinkarnovat, tak by to mohl Tempu opět klidně vychytat. Dávám však remízu.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?

1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných

2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7

3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5

4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4

5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5

6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5

7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2

8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6

9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4

10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8

11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6

12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7

13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4

14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3

15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4

16. kolo: Ivo Flaks (Přední Kopanina) 4 - 4

17. kolo: Jakub Majerčin (Uhelné sklady) 4 - 4

18. kolo: Vladimír Kodytek (Braník) 2 - 6

19. kolo: David Obermajer (Žižkov B) 5 - 3

20. kolo: David Perl (Tempo) 5 - 3

21. kolo: Jakub Michálek (Admira B) 1 - 7

22. kolo: Tomáš Fitzel (ČAFC) 3 - 5

23. kolo: Alexander Krivosheev (Vyšehrad B) 4 - 4

24. kolo: Tomáš Kadlec (Třeboradice) 2 - 5

25. kolo: Marek Pelc (Dukla JM) 3 - 4

26. kolo: Jakub Černý (Hostivař) 5 - 3

27. kolo: Martin Bednář (Podolí) 6 - 2

28. kolo: David Kalivoda (Královice) 3 - 5

29. kolo: Václav Malčánek (Újezd) 3 - 5