Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Devět gólů z Královic, debakl ČAFC a sedmigólová přestřelka na Braníku. Podívejte se!
13.06.2019

VIDEO: Devět gólů z Královic, debakl ČAFC a sedmigólová přestřelka na Braníku. Podívejte se!

Předposlední kolo letošního ročníku Pražská teplárenská přeboru nabídlo divákům zajímavou podívanou a spoustu branek. Zároveň ještě více zamotalo situaci ve druhé polovině tabulky, kde téměř nikdo nemá jistotu záchrany, a vše tak rozhodne až poslední kolo.

Nejvíce ohroženým týmem je Braník. Ten už byl hodně blízko sestupu, ale v zápase se silnou Přední Kopaninou ještě vykřesal jiskřičku naděje. V sedmigólové přestřelce se hráči Braníku díky dvěma brankám Nováka a Platila radovali z výhry 4:3, když se jim hosté z Kopaniny nedokázali vyrovnat v efektivitě střelby.

Béčko Slavoje Vyšehrad pomýšlí na postup do divize ze čtvrtého místo, jenže právě to stále drží Přední Kopanina. Fotbalisté Vyšehradu nedokázali využít zaváhání Kopaniny a jsou o bod pátí. S Třeboradicemi totiž pouze remizovali, když nejlepší střelec týmu Heřman musel dvakrát dorovnávat náskok soupeře.

Třeboradice jsou jedním z týmů, které budou v posledním kole bojovat o udržení v soutěži. Na třináctý Motorlet B mají totiž náskok pouze jednoho bodu, stejně jako jejich příští soupeř Tempo. Právě Tempo zdolalo o víkendu Motorlet 3:0, o což se hattrickem postaral Lukáš Křivánek.

Ve stejné pozici jako Tempo a Třeboradice je i Hostivař. Ta si v boji o záchranu připsala důležitou výhru na hřišti Vršovic, kde díky důrazu v pokutovém území soupeře zvítězila 2:0.

Důraz ve vápně soupeře byl viditelný i v zápase rezerv Viktorie Žižkov a Admiry. První dva góly utkání padly po rohových kopech na obou stranách. Poté se v 69. minutě krásně trefil hlavou do horního růžku branky Tesař za Žižkov, ale hned o dvě minuty později bylo opět srovnáno, když na opačném konci hřiště neméně povedeně zakončil hlavou Jung. Oba celky si tak rozdělily body po remíze 2:2.

Stejným poměrem skončilo i utkáních Uhelných skladů a Slavoje Podolí. Na úvodní branku Klána z Uhelných skladů odpověděl povedenou střelou z dálky Hruška, a ještě v samém závěru prvního poločasu se Podolí dostalo do vedení, když Vondrka proměnil pokutový kop. Ve druhém poločase nakonec remízu zařídil Šafránek.

Nejvíce branek padlo v sobotu na hřišti Královic, kam přijela Dukla Jižní Město. Skóre otevřel proměněnou penaltou za hostující tým už ve druhé minutě Kotlík, který poté ještě zvýšil vedení svého týmu. Dukla ale do poločasu neudržela dvoubrankový náskok a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Ve druhé půli pak domácí hráči přestříleli svého soupeře, když díky penaltě Suse a hattricku Pospíšila s přehledem zvítězili 6:3.

Šest branek se povedlo dát ve 29. kole i mistrovi Újezdu Praha 4. Na hřišti ČAFC se postaral o debakl 6:0 hlavně třígólový Doležel. Nejhezčí gól ale zařídil Jakub Běhounek, který při přímém volném kopu chytře obstřelil zeď a nachytal brankáře ČAFC.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.