Foto: Kateřina Kramperová
Újezd Praha 4 zaujal originální oslavou triumfu: na ČAFC přijel double-deckerem
12.06.2019

Újezd Praha 4 zaujal originální oslavou triumfu: na ČAFC přijel double-deckerem

Na hřišti v této sezoně jasně vládli, mimo něj zaujali velmi originální oslavou. Fotbalisté Újezdu Praha 4, šampioni Pražská teplárenská přeboru, přijeli v rámci oslav na zápas 29. kola na hřiště ČAFC typickým londýnským dvoupatrovým autobusem double-decker. Cestou zpět se na jeho palubě slavila jasná výhra 6:0.

Přistavení double-deckeru na stadion Újezdu v sobotu ráno, to bylo pro hráče i fanoušky střežené překvapení. „Vědělo o tom jen pár lidí. Já, majitel klubu Zdeněk Krampera a trenér Karel Jeřábek. Ale ani oni přesně nevěděli, jaký autobus přijede,“ usmívá se Jiří Jindra, sportovní ředitel klubu, který byl hlavním strůjcem celé akce. „Jako první mě napadlo objednat otevřený autobus po vzoru profesionálních týmů v zahraničí, které takto objíždějí města, ale bál jsem se počasí. Přes známé se mi podařilo sehnat double-decker, pak bylo hlavním úkolem udržet všechno v co největším utajení, aby to opravdu bylo překvapení,“ pokračuje Jindra.

A to se povedlo dokonale. Kabina o tomto záměru netušila. „Double-decker byl pro nás velkým překvapením. Věděli jsme jen, že máme dorazit na Újezd a na zápas i zpět pojedeme autobusem. Když jsme viděli, jak přijíždí tohle, tak jsme nevěřili svým očím. Bylo jasné, že to bude velký,“ říká Tomáš Podvín, kapitán Újezdu Praha 4.

Na palubu speciálně upraveného autobusu kromě hráčů a realizačního týmu nastoupili i věrní fanoušci, kteří mužstvo podporovali během celé sezony. „Chtěli jsme jim poděkovat za celou sezonu, takže se mohli zdarma občerstvit během jízdy, ale i během zápasu na Čafce,“ popisuje Jindra.

Možnost vzít do autobusu i fanoušky ocenil také Podvín. „Byl jsem moc rád, že se s nimi při téhle jízdě počítalo a mohli jsme to společně oslavit. Dokonce s námi jel i můj táta, který chodí na všechny moje zápasy odmala a tuhle sezonu si oba strašně užíváme,“ říká.

Cesta z Újezdu do Záběhlic ale probíhala v poklidu. „Při cestě tam jsme se drželi, ještě to nebylo bujaré, hodně nám záleželo na tom, abychom na Čafce vyhráli. Nevzali jsme si ani jednotná mistrovská trička - upřímně jsme nechtěli působit nějak namachrovaně a urazit fotbalového Boha,“ vysvětluje Podvín. „Po zápase, který jsme herně i výsledkově zvládli výborně, už to byla jiná jízda. Zpívalo se, popíjelo, byla to fakt paráda.“

„Ohlasy mám úplně fantastické,“ přikyvuje Jindra, jenž zároveň před zápasem musel řešit trasu, kterou se double-decker do Záběhlic z Újezdu dostane. „Tenhle autobus je vyšší než kamiony, takže jsme v týdnu museli projíždět trasu, všechno jsme fotili a natáčeli, aby někde nebyl problém,“ říká Jindra.

V unikátní jízdě unikátním autobusem ale chyběl pohár pro přeborového šampiona. „Už ho máme vystavený na krásném místě ve vitríně u vchodu před šatnami, kde taky zůstal,“ vysvětlil Jindra, jehož výběr autobusu nebyl náhodný: kromě A-týmu Újezdu vyhrál svou soutěž (II. třídu) také rezervní celek klubu. Ten se tak těšil z „mistrovského“ double. „Akorát nevím, co bychom dělali, pokud bychom vyhráli i pohár,“ směje se Jindra. Újezd Praha 4 ve finále Teskahor Cupu podlehl Přední Kopanině.

I bez poháru ale jako nováček zažil famózní sezonu. S opravdu originální oslavou na jejím konci. „Byl to pro mě fakt speciální den. Díky moc vedení za tenhle skvělý nápad. Užili jsme si to, byla to ideální tečka za naší sezonou snů. To nejde říct jinak,“ pravil Podvín.



Fotografie