Foto: Pavel Jiřík st.
Se Spartou má futsalový titul, s Tempem chce zachránit přebor. Zápasy o všechno mám rád, říká Křivánek

Se Spartou má futsalový titul, s Tempem chce zachránit přebor. Zápasy o všechno mám rád, říká Křivánek

Posílenou rezervu Motorletu sestřelil Lukáš Křivánek hattrickem a mohl si oddechnout. První úkol fotbalové Tempo splnilo, na hřišti Motorletu B vyhrálo 3:0. Teď čeká tým ze Lhotky v Pražská teplárenská přeboru ještě těžší úkol. V posledním kole se představí na hřišti Třeboradic, které jsou také ohrožené sestupem. Poražený z téhle bitvy se může poroučet o soutěž níž. Ale také nemusí, variant, jak může přebor skončit, je více než dost. "Máme to ve svých rukách, když vyhrajeme, tak se nemusíme na nic ohlížet," netrápí se složitými propočty Křivánek.

Do utkání s Motorletem B jste šli s nožem na krku, že?
Pořádně jsme si oddechli, když jsme ten zápas zvládli. Před výkopem jsme věděli, že když nebudeme bodovat, bude to hodně špatné. Ale ten zápas jsme odehráli skvěle jako tým. To rozhodlo.

Měli jste strach, že soupeř nabije kádr a vy budete hrát proti "divizi"?
Oni to tak mají doma vždycky, takže bylo jasné, že budou posílení i proti nám. Neztratili teď na jaře doma ani bod. Ale nás to vyhecovalo, nachystali jsme se a povedlo se nám získat tři body. Chtěli jsme se ukázat a myslím, že se nám to povedlo.

Poločas byl 0:1, jaká byla atmosféra v kabině?
My jsme byli od začátku utkání lepší, měli jsme víc šancí. Domácí měli asi dvě možnosti, ale když už něco měli, podrželi to kluci v obraně a brankář. A pak se nám povedlo chvíli před půlí dát gól, takže se nám šlo do šaten pochopitelně daleko lépe. Gól do šatny vždycky povzbudí.

Také jste ale museli střídat gólmana. To není nic příjemného, že?
Při centru do vápna si nějak vykloubil prst, to tedy nebylo moc dobré. I kvůli tomu, že měl soupeř pak hned docela nebezpečnou standardku, ale zvládli jsme to jak před poločasem, tak i ve zbytku zápasu.

Spěchali jste k internetu zjišťovat, jak to dopadlo jinde?
To je jasné, že nás to zajímalo. Ale moc dobré zprávy jsme nenašli. Je neskutečné, jak týmy ze spodku začaly vyhrávat. Je to neuvěřitelné.

Bez těchto tří bodů by to asi bylo špatné, že?
Když jsme viděli ty výsledky, tak bylo jasné, že kdybychom získali s Motorletem B třeba jen bod, bylo by to špatné, nic by neznamenal. Ale my máme tři, což je skvělé a nechává nás to ve hře.

Tak co říkáte na situaci před posledním kolem?
Že nás čeká finále sezony, jeden zápas, který všechno rozhodne. Uvidíme, jak to skončí, musíme udělat maximum, abychom přebor zachránili.

Jedete do Třeboradic, které budou hrát také o všechno. Zkoušel jste si spočítat, jaké jsou varianty, kdy se Tempo zachrání?
Oba týmy budou hrát o všechno, Třeboradice budou hrát doma, může to být pro ně výhoda, ale taky můžou být třeba pod větším tlakem. My víme, že musíme vyhrát. Já soupeře v přeboru tolik neznám, uvidíme, jak silní budou, nic jsem si nepočítal. Stačí vědět, že když vyhrajeme, dopadne to dobře. Máme to ve svých rukách.

Máte rád tyhle zápasy vabank, nebo jste nervák a nedokážete už teď utkání dostat z hlavy?
Určitě mám takové zápasy, kde o něco jde, rád. A tohle bude jeden z nich, těším se na něj. Pár takových zápasů už jsem hrál, ale uvědomuji si, že to bude těžké.

Do Prahy jste přišel hrát futsal za Spartu. Jak došlo k domluvě s Tempem?
Futsal byl priorita a u toho jsem hledal, kde bych si kopnul fotbal. Napsal jsem trenéru Kohoutkovi, že bych to rád v Tempu zkusil, tak odpověděl, ať se přijdu podívat. No a nakonec jsme se s trenérem i vedením klubu domluvili.

Tempo jste tedy neznal?
Vůbec. Sám jsem čekal, jaké to bude. Nevěděl jsem, do čeho jdu. Ale musím uznat, že na Tempu je všechno parádní. Od hřiště přes mládežnickou akademii, teď by to ještě chtělo, abychom udrželi přebor.

Užíváte si opačné pocity než ve futsalové Spartě, kde jste se stali mistry. To byl asi parádní zážitek, že?
Všichni v klubu jsou šťastní, že se povedlo udělat titul. Hrát vedle takových borců jako je třeba Wilde, který má za sebou roky v Barceloně, to je neskutečný zážitek. Byla tam jedna hvězda vedle druhé.

Fotbalový trenér Kohoutek vypadá jako kliďas, futsalový kouč Beni Simitči vám asi umí říct od plic, když se mu něco nelíbí. Je asi lepší ho nenaštvat, že?
To je pravda. (usměje se) Snad jsme ho neštvali, když se nám povedlo udělat titul. Bylo spíš veselo. Bylo moc důležité, že jsme zvládli semifinále proti Chrudimi. To bylo takové předčasné finále. Pak jsme v boji o titul porazili Teplice, které si nás evidentně moc nepřály... Ale co se týče srovnání trenérů, i pan Kohoutek si umí říct svoje...

Budete ve Spartě i v Tempu pokračovat v následující sezoně?
Trenér Simitči mi teď popřál hodně štěstí, ať nám to vyjde s Tempem v boji o udržení. To je priorita, zvládnout záchranu. A pak se uvidí. Určitě bude schůzka, kde se o všem pobavíme a uvidíme, co bude dál. Teď se chci hlavně zachránit s Tempem.



Fotografie

Související články