Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 29. kola přeboru: ještě víc se zdramatizoval boj o záchranu
10.06.2019

Souhrn 29. kola přeboru: ještě víc se zdramatizoval boj o záchranu

Zásadaní zlom v bojích o udržení udělalo Tempo, které vyhrálo na hřišti stejně ohroženého Motorletu B. Vyhrála Hostivař, Braník a Třeboradice remizovaly. I přes výhru je nejkritičtější pozice Braníku, který se udrží jen při velké shodě okolností. Na problém si zadělal Motorlet B, který musí v posledním kole vyhrát na Admiře. Přímý souboj o udržení čeká Třeboradice s Tempem.

Třeboradice - Vyšehrad B 2:2 (1:1)
Branky:
27. Novotný, 49. Viktorin - 41. a 53. Heřman. ŽK: 34. Hruška, 74. Kadlec, 84. Novotný - 59. Madej, 78. Heřman, 84. Šlegl. ČK: 81. Janda (Třeboradice). Rozhodčí: Chustecki - Štípek, Zloch. Diváků: 30.
Třeboradice: Bartalský - Benda, Červenka, Hruška, Kvapil - Kokoška, Viktorin, Janda, Grznár - Kadlec, Novotný. Trenér: Jiří Tesař.
Vyšehrad B: Babka - Stareček, Šlegl, Macej, Madej - Klíma, M. Krivosheev, Rys, Michalec - Heřman, Richter. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Odehráli jsme bojovný zápas proti kvalitnímu týmu, který byl trošku posílený. Tyhle béčka, to je trošku nekorektní, i když jejich áčko hraje ČFL, což je také amatérská soutěž. Přesto jsme se ujali vedení. Bohužel jsme to neuhlídali a dostali jsme na 1:1. Druhá půle se vyvíjela podobně. Šli jsme do vedení a opět jsme neudrželi výsledek. To nás mrzí. Bojovali jsme o výsledek, rvali jsme se. Museli nám pomoci do základu dva kluci z béčka. Navíc jsme dostali ještě červenou kartu za protesty, které byly na obou stranách. K výkonu rozhodčího se nebudu vyjadřovat. Dali jsme ke konci regulérní gól, kde hráč zakončoval a nebyl v ofsajdu. Jednoznačná branka. Soupeř měl taky pár tutovek, dvakrát šli sami na bránu, netrefili prázdnou branku. Z mého pohledu remíza zasloužená, ale mrzí mě ten poslední gól. Nevím, proč ho sudí neuznal.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Odehráli jsme náš typický zápas pro tuhle sezonu, kdy jsme doplatili na to, že nedáváme góly. Měli jsme tři, čtyři vyložené šance, kdy třikrát zakončujeme z malého vápna... A pak dostane z první střely na branku gól. Stává se nám to jako přes kopírák. Třeboradice mají výborné hráče jako Grznár, Viktorin, Kadlec, za výkon můžu naše kluky pochválit. Do zápasu zasáhlo šest dorostenců. Na druhou stranu je fakt smutné, co za šance nedáme. Taky mi vadilo, jak byl tým nedisciplinovaný, když šel soupeř do deseti, nechali jsme se rozhodit. Chtěli a potřebovali jsme dát gól a místo toho se třeba dvě minuty nehrálo. Celkově ale remízu beru..”

Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Stareček.


Motorlet B - Tempo 0:3 (0:1)
Branky:
41., 54. a 71. Křivánek. ŽK: 28 Mařík, 81. Měska - 76. Schwank, 81. Šmídek, 83. Geissler, 90. Preisler. Rozhodčí: Tomšů - Les, Andras. Diváků: 40.
Motorlet B: Vyčichl - Rada, Salašovič, Kučera, Kutina - Pusch (32. Hrabina), Mařík, Jonáš (85. Šíl), Dvorský, - Měska (81. Nerad), Kostka (46. Rossmann). Trenér: Jiří Hakl.
Tempo: Pacovský (45. Kuchař) - Konejl, Schwank, Netušil, Pavlík - Šmídek (90. Buzek), Perl - Křivánek (78. Klouček), Sedlář (79. Soukal) Preisler - Geissler (82. Babický). Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B):
„Tempo se na nás dobře připravilo. Hrálo organizovaně zezadu a čekalo na naše chyby, které bohužel přišly a třikrát nás za ně potrestali. Všechny góly přišly po našich chybách, když jsme ztratili balon ve špatném prostoru. Soupeř byl po hřišti dobře rozestavěný a z toho nás přečísloval. Zaslouženě jsme prohráli a musím přiznat, že takhle se o záchranu nehraje. Musíme teď napnout všechny síly, jak zvládnout zápas na Admiře, ale to bude hodně težké.”
Rostislav Kohoutek (Tempo): „Musím říct, že to byl z naší strany jeden z těch top výkonů. Kluci to odmakali na 120 procent. Pracovali jeden za druhého a za ten výkon je to odměnilo. Těžký soupeř, težké utkání, nejsme na tom dobře ani jeden. Za vítězství jsem pochopitelně rád, pro kluky je to odměna za tu práci, kterou odvádějí celý týden na trénincích.”

Nejlepší hráč Motorletu B: David Dvorský.
Nejlepší hráč Tempa: Lukáš Křivánek.


Viktoria Žižkov B - Admira B 2:2 (1:0)
Branky:
14. Mashike, 69. Tesař - 53. Komínek, 69. Jung. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Tereba - Gotthard, Popelka. Diváků: 70.
Žižkov B: Štika - Saňa, Kaisler, Obermajer, Livora - Vild, Tseber, Duong, Chytra (63. Tesař) - Mashike, Lanc. Trenér: Josef Švimberský.
Admira B: Cingel - Rudolf (62. Bartoň), Komínek, Záruba, Douděra - Čížek, Šindelář, Michálek (41. Jung), Fric (57. Krejčí) - Trnka, Kotek (46. Klimt). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„Soupeř byl bojovnější, rychlejší, důraznější v osobních soubojích. My jsme de facto ze dvou šancí dali dva góly, nicméně jsme vedení neudrželi. Přestali jsme hrát a soupeř toho dokázal využít. Myslím si, že pro nás je ta remíza v podstatě výhrou. Z naší strany to byl pouťák a musíme být za remízu vděční.”
Pavel Gregor (Admira B): „S předvedenou hrou jsme byl velmi spokojený. Příležitost dostali mladí hráči, nastoupilo šest kluků z našeho ligového dorostu a očekávání splnili. Velmi dobře fungovala spolupráce s kmenovými hráči mužstva. Sahali jsme pro vítězství, ale neproměňování šancí nás stálo dva body...”

Nejlepší hráč Žižkova B: nikdo.
Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.

Na fotogalerii ze zápasu Žižkov B - Admira B od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


ČAFC - Újezd Praha 4 0:6 (0:2)
Branky:
27., 47. a 54. Doležel, 5. Podvín, 52. Běhounek, 66. Walter. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Tikal - Jakl, Kohout. Diváků: 50.
ČAFC: Štěpánek - Kosina, Nagy (82. Kameník), Chvátal, Kaliba - Nováček, Marek, Bláža, Lukáš - Deré (62. Vaš), Rákosník (62. Klimsza). Trenér: Zdeněk Andrlík.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Krejčí (72. Papež), Daňhel, Malčánek, Valeš - Běhounek, Vrabec (72. Sobota), Podvín, Novák (57. Jíra) - Doležel (79. Tran), Hanzlík (57. Walter). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC):
„Co k tomu mám říct. Jsme nemohoucí, zase hrubé chyby. První půle ještě jakž takž, ale ve druhé jsme mohli dostat ještě další tři až čtyři góly. Byli jsme úplně jaloví. Výsledek je ten, že zaslouženě padáme, protože to, co předvádíme, to nemá úroveň ani I. A třídy.”
Karel Jeřábek (Újezd): „Zápas jsme zvládli naprosto suverénně. Po celý zápas jsme byli jasně lepší. Vítězství mohlo být ještě vyšší.”

Nejlepší hráč ČAFC: Tomáš Kaliba.
Nejlepší hráč Újezdu: Martin Daňhel.


Uhelné sklady - Podolí 2:2 (1:2)
Branky:
19. Klán, 60. Šafránek - 21. Hruška, 45. Vondrka Matěj z pen. ŽK: 68. Procházka - 41. Janovský, 91. Zezula. Rozhodčí: Bočok - Šaróka, Vojtěch. Diváků: 65.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Studnička, Procházka, Sainer (81. Stolfa) - Bartůněk (67. Zilvar), Koc, Šafránek, Kocourek - Klán, Pokorný. Trenér: Robert Hlavica.
Podolí: Vondrka Michal - Vondrka Matěj (73. Šumník), Kristen, Hanzlík, Janovský (80. Brož) - Zezula - Mráček (89. Svoboda Jan), Hruška, Bednář, Vávra - Jůzek. Trenér: Ondřej Hatina.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„V celku myslím, že asi zasloužená remíza, neb ani jeden tým nebyl dominantní. Chtěli jsme se doma rozloučit výhrou, ale tentokrát jsme na to neměli.”
Ondřej Hatina (Podolí): „Věděli jsme, že nás čeká těžký a zkušený soupeř, ale chtěli jsme zde bodovat, což se nám zaplaťpánbůh podařilo. Myslím si, že jsme odvedli maximálně bojovný výkon, za což jsme si ten bodík zasloužili. Sice jsme tam měli ještě nějaké šance a mohli gól přidat, ale na záchranu nám to snad stačí.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek.
Nejlepší hráč Podolí: Karel Kristen.


Braník - Přední Kopanina 4:3 (3:1)
Branky:
28. a 38. Novák, 44. a 66. Platil - 45. Průša, 68. Urban, 83. Pechar z pen. ŽK: 48. Trávník, 70. Vybíral, 82. Matějka, 90.+2 Plánička (všichni Braník). Rozhodčí: Polena - Havel, Vítek. Diváků: 50.
Braník: Matějka - Pechač, Vybíral, Řemenář, Kodytek (76. Valta) - Platil (80. Plánička) - Šebák (62. Mráz), Novák (85. Dovhaniuk), Palko, Pekárek (71. Nehasil) - Trávník. Trenér: Miroslav Jíra.
Přední Kopanina: Švarc - Huleš (46. Boček), Janek (46. Čadek), Houška, Tržický - Pechar - Vágner (68. Čihák), Cvrček, Řežábek - Průša (78. Machálek), Urban (80. Kolář). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Miroslav Jíra (Braník):
„Gólová přestřelka se šťastným koncem pro nás. Byli jsme efektivnějším týmem, to asi rozhodlo. Hrál se výborný ofenzivní fotbal, jednoznačně ofenziva kralovala nad defenzivou na obou stranách hřiště. Divákům se fotbal musel líbit. My jsme měli výborný první poločas, kdy jsme vedli 3:1 a byli jsme hodně efektivní. Tři střely na bránu a tři góly. To na Braníku nepamatuji. Druhý poločas už Kopanina ukázala svojí kvalitu. Dostala nás pod tlak, ale koncovku jsme zvládli. Bohužel ostatní výsledky nám moc nenahrávají. Nevypadá to dobře.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „My jsme měli dobrý vstup do zápasu. Za patnáct minut jsme měli vést minimálně 2:0 a bylo to vyřešené. Bohužel jsme ty šance nedali. Pak jsme z protiútoku dostali gól. Oni to hráli na brejky a dokázali je perfektně řešit a zvýšili na 3:0. Dali jsme kontaktní gól na a 3:1 a ještě na 3:2. Ale zase z rychlého protiútoku jsme dostali čtvrtý gól. Rozhodla jejich produktivita. Pětkrát vystřelili na bránu a dali čtyři góly. Za efektivitu a snahu si vyhrát zasloužili. Poprali se o to."

Nejlepší hráč Braníku: Tomáš Platil.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Tomáš Pechar.


Královice - Dukla JM 6:3 (2:2)
Branky:
35. Ptáček, 36. Kalivoda, 53. Sus, 56., 88. a 90.+1 Pospíšil - 2. z pen. a 16. Kotlík, 59. Inneman. ŽK: 3. Nezbeda, 83. Sus - 25. Čermák. Rozhodčí: Stěhule - Čermák, Hrivík. Diváků: 50.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Nezbeda (64. Havlín), Malík - Pospíšil, Kalivoda, Krejča, Vacík - Sus, Formáček. Trenér: David Kalivoda.
Dukla JM: Petr - Solař, Petrák (61. Janoušek), Markuzi, Vrzal (21. Hudzieczek) - Farkaš - Inneman, Novák, Čermák, Král - Kotlík (88. Verbík). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Utkání zajímavé pro diváka. Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Přišla rychlá penalta, pak druhý gól. To s námi zamávalo. Postupem času jsem se oklepali a vrátili se do zápasu. Do poločasu nám pomohly dvě standardky, kdy jsme to vrátili do remízového stavu. Druhou půli jsme zvládli velice dobře. Dali jsme čtyři góly a měli řadu dalších vyložených šancí. Dukla prokázala svojí kvalitu, ale my jsme měli víc šancí a vyhráli jsme zaslouženě. Jsme spokojení, máme 54 bodů. Ještě máme šanci přeskočit Uhelné sklady."
Josef Světlík (Dukla JM): „Hrálo se bezstarostné utkání a my jsme na to doplatili. Za stavu 2:0 jsme zvolnili, nezvládli jsme rozhodnout na 3:0. Královice zlepšily pohyb a důraz. Zaslouženě zápas otočily na 4:2. Nám se podařilo snížit a rvali jsme se o vyrovnání. Nepodařilo se nám zvládnout tři příležitosti, které jsme si vypracovali. Královice nás pak z brejků ještě dvakrát potrestaly a vyhrály zaslouženě."

Nejlepší hráč Královic: Jakub Pospíšil.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.


Vršovice - Hostivař 0:2 (0:2)
Branky:
5. Boubín, 44. Penc. ŽK: 78. Kouřimský - 69. Sýkora, 73. Boubín. Rozhodčí: Lafata - Kučera, Vojáček. Diváků: 50.
Vršovice: Butáš - Minařík, Kaiser, Protivínský, Vrána - Kouřimský, Zukal (59. Pejchar), Tomaides (72. Šimr ml.), Bažant (76. Bareš) - Špaček, Kadeřábek (46. Jenderka). Trenér: Michal Bareš.
Hostivař: Provazník - Cieciura (82. Brzák), Mikeš, Penc, Sýkora - Metzner (67. Chadt) - Pazdera (59. Kronovetr), Boubín, Kučera, J. Nebřenský (75. Fedor) - Proskočil. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Michal Bareš (Vršovice):
„Prohráli jsme zaslouženě. Zaplaťpánbůh, že už zbývá jen jeden zápas. Hostivař byla lepší. Víc k tomu nemá cenu říkat.”
Petr Procházka (Hostivař): „Strašně těžký zápas, hlavně po psychické stránce. Věděli jsme, že Vršovicím už o nic nejde, budou hrát uvolněně a my musíme vyhrát. Pomohl nám rychlý gól, který přinesl uklidnění. V závěru poločasu jsme přidali druhý a po přestávce už jsme si to pohlídali. Příští týden si to musíme uhrát sami.”

Nejlepší hráč Vršovic: nikdo.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.

Na fotogalerii ze zápasu Vršovice - Hostivař od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE



Fotografie