Foto: Ondřej Hanuš
Máme to ve svých rukách, burcuje Třeboradice před finišem trenér Tesař

Máme to ve svých rukách, burcuje Třeboradice před finišem trenér Tesař

To byly nervy! A další ještě budou. Třeboradice vybojovaly remízu 2:2 s rezervou Vyšehradu a před posledním kolem Pražská teplárenská přeboru je přeborový šampion z minulé sezony až na desátém místě s 39 body. Na stejné bodové metě je i Hostivař a Tempo. Na poslední sestupové příčce je nyní Motorlet B s 38 body. „Soupeři ze spodku tabulky vyhráli, takže příští týden musíme naplno bodovat. Máme to ve svých rukách a porveme se o to,“ konstatoval třeboradický trenér Jiří Tesař.

Tenhle bod proti Vyšehradu B může mít svoji cenu, že?
I kdybychom prohráli, tak by to nic neřešilo. My musíme stejně vyhrát v posledním kole s Tempem, teoreticky by nám měla stačit i remíza, v minitabulce bychom měli na tom být nejlépe. S Braníkem tedy na tom nejsme dobře, ale třeba s Hostivaří ano. Těch variant, jak to může dopadnout, je ještě strašně moc. Takže my prostě musíme vyhrát a bude hotovo.

S Tempem si to rozdáte o všechno v posledním kole...
Máme trochu výhodu, máme to ve svých rukách, protože jsme první zápas u nich na podzim zvládli a vyhráli jsme tam.

Na utkání s Vyšehradem B jste vytáhli trumf v podobě zkušeného gólmana Petera Bartalského. Sice dostal dvě branky, ale byl hodně znát, že?
Odehráli jsme pátý, nebo snad už šestý zápas s jedním brankářem. Nechtěli jsme riskovat. Petr je tady pořád registrovaný. Sezona u žen mu končí, když měl volno, tak jsme se domluvili na angažování do tohoto zápasu a už jen proto, že jsme měli jen dva lidi na střídání, a to včetně druhého gólmana, který byl oblečený jako hráč, takže nám Peter určitě pomohl. Za góly jednoznačně nemohl.

Vyhrál se ženami Sparty titul, získal i pohár. Tak si vyzkoušel, jaké je to hrát ve spodní polovině tabulky. Emocemi byl ten zápas až přesycený, čekal jste to?
Je to tak. Štve mě, že jsme dostali červenou kartu. Byla to nedisciplinovanost hráče (Petr Janda). Za protesty dostat červenou... Kdyby jí dostal za zatažení, kdy by zabránil nějaké šanci, tak se to dá pochopit. Měl udržet nervy, i když se hráčům až zase tolik nedivím, protože to, co předváděli v utkání s Vyšehradem B rozhodčí, to bylo strašný. I přesto ho to neomlouvá, měl ty emoce udržet a nenechat si dát červenou kartu. Oslabil nás na příští zápas.

Při pohledu na tabulku se ukazují jako nesmírně důležité tři body za kontumační výhru na půdě Uhelných skladů. Třeba vás právě ty zachrání, vnímáte to?
Kdybychom je neměli, tak jsme v háji. Mají pro nás ohromnou cenu. Na druhou stranu nikdo neví, jak by ten zápas dopadl, třeba bychom vyhráli, třeba prohráli. Ty body jsou zlaté. Je pravda, že bodů jsme ztráceli hodně.

Která ztráta vás štve nejvíc?
My jsme třeba ztratili šest bodů s Čafkou v téhle sezoně, to je neskutečný. Ale máme to pořád ve svých rukách. Musíme udělat maximum.

Nejspíš jste ale takovou tečku za sezonou nečekal, že budete hrát zápas o bytí a nebytí...
Nečekal, no. Bohužel se celé jaro vlekla zranění našich kluků, byly tam pracovní záležitosti, kdy nám hráči vypadávali ze sestavy. I v tréninku nás bylo hrozně málo, teď jsme navíc měli sérii tří zápasů proti B-týmům, kde se soupeři posílí. Motorlet šel na nás s osmi hráči, Žižkov měl šest lidí z druhé ligy pod smlouvou, to byl špatný los, že jsme je potkali právě v tuhle chvíli, kdy jsme potřebovali body.

Proti Vyšehradu B jste alespoň zastavili sérii porážek. Kdyby Třeboradice inkasovaly pět gólů, tak by se šlo do posledního utkání asi jinak, ne?
Bod je dobrý, kluci bojovali, nedá se nic dělat. Soupeř byl kvalitní, taky měl šance. Z mého pohledu to bylo spravedlivé. Teď ale musíme dát maximum do toho posledního utkání a zvládnout ho.


Jaká je situace v tabulce (ze 13. a 14. místa se sestupuje, 15. ČAFC a 16. Vršovice už se zachránit nemohou)

10. Třeboradice 39 bodů (v posledním kole hrají doma s Tempem)
11. Tempo 39 bodů (v posledním kole hraje na půdě Třeboradic)
12. Hostivař 39 bodů (v posledním kole hraje s Duklou JM)
13. Motorlet B 38 bodů (v posledním kole hraje na půdě Admiry B)
14. Braník 36 bodů (v posledním kole hraje na půdě Královic)



Související články