Foto: Pavel Jiřík st.
Do divize bychom chtěli, ale čtvrté místo nemáme, říká kanonýr Vyšehradu B Heřman

Do divize bychom chtěli, ale čtvrté místo nemáme, říká kanonýr Vyšehradu B Heřman

Zklamání se mu zračilo v očích. Dobře věděl, že remízu 2:2 má tak trochu na triku. Vyšehradský kanonýr Jiří Heřman mohl v utkání Pražská teplárenská přeboru v Třeboradicích nastřílet klidně pět gólů. Jenže se trefil dvakrát, a tak si Šemíci odvedli pouze bod. Kolo před koncem nejvyšší pražské soutěže tak zůstávají pátí a vysněná čtvrtá pozice, z níž by mohli pomýšlet na postup, není v rukou hráčů vyšehradské rezervy. Jakmile Přední Kopanina v posledním kole porazí Uhelné sklady, nepomůže Vyšehradu B ani výhra na hřišti sestupujících Vršovic. „Jeli jsme do Třeboradic vyhrát,“ litoval Heřman.

Remíza pro vás asi málo, že?
Nedal jsem minimálně dvě velké šance, chtěl jsem to řešit technicky k tyči. Jednou to trefilo tyč, pak jsem to udělal dobře, udělal jsem kličku gólmanovi a dával jsem to do prázdné. Jenže obětavý stoper tam i za cenu rizika zranění skočil a odehrál to. Byla to škoda.

Dal jste dva parádní góly. Cítíte ale, že právě vaše další zahozené šance stály Vyšehrad lepší výsledek?
Nemyslím si, že jsem něco řešil špatně. Ale prostě smůla, nespadlo to tam. Je jasné, že remíza 2:2 je pro nás málo. Už v poločase jsme věděli, že Braník vede nad Kopaninou, tak bylo jasné, že když vyhrajeme, tak budeme na čtvrtém místě. Jsme zklamaní, jeli jsme do Třeboradic jasně vyhrát, se čtvrtým místem to nevyšlo.

Tady jste dosáhli aspoň na remízu, ale ztrát v posledních kolech má váš tým více než dost. Za posledních pět kol jste uhráli jen čtyři body...
Ztrát bylo hodně. Ke konci se nám nedařilo. Už i já jsem v posledních dvou zápasech, když pominu Třeboradice, nedal góly. Nedali jsme branku Hostivaři, která u nás hrála beton ve vápně. Bylo to těžké, ale zlobit se můžeme jen na sebe. Ztrácíme si to sami.

Mluví se o tom, že by Vyšehrad B měl zájem o to postoupit do divize. Je to tak?
Chceme, bavíme se o tom i s trenérem a šéfem klubu panem Klímou. On říkal, že to nechá na nás. A kabina chce.

V tom případě vám postup soupeři nabízeli jako na zlatém podnose a vy jste jej bodovými ztrátami odmítali...
Přesně tak. Kdybychom zvládli zápas v Třeboradicích, tak jsme skončili čtvrtí. Protože v posledním utkání ve Vršovicích, tam neztratíme. Jenže jsme to v Třeboradicích nezvládli a nezbývá nám nic jiného, než doufat. Musíme vyhrát nad Vršovicemi a pak budeme muset čekat, jak dopadne Kopanina. Ta musí ztratit s Uhelnými sklady. Špatné je to, že to nemáme ve svých rukách.

V zápase bylo emocí možná až nad rámec normálu. Myslíte, že to bylo tím, že domácí potřebovali bodovat k záchraně a vy se pro změnu tlačíte na postupová místa?
Bylo to hodně znát, bylo to z obou stran hodně vyhecované. Já jsem se sám vztekal, dostal jsem žlutou kartu za kecy.

Jste evidentně zklamaný. Dva góly byste asi vyměnil za vysněnou výhru, že?
Určitě. Na co jsou dva góly, když to k ničemu nevede, myslím k výhře. Člověk si samozřejmě teď po utkání vyčítá, že aspoň jednu z těch dalších šancí neproměnil. Měl jsem to vyřešit gólově a bylo by hotovo.

Působilo na vás, že v brance Třeboradic stál zkušený Peter Bartalský?
Trenér Pařízek mi to hlásil už před utkáním, že je tam gólman, co má ligové zkušenosti. Ale taky říkal, že už je starší, takže jsem se všechny svoje akce, co jsem měl, snažil tlačit po zemi k tyči. Počítal jsem s tím, že se umí postavit, má zkušenosti, ale pohyb už mít takový nebude. Dva góly jsou ale prostě málo.

Trenér Vyšehradu B a šéf klubu Jaroslav Klíma ohledně možného postupu
Několikrát jsme prohráli, proto na čtvrtém místě prostě nejsme. Šance na něj pořád ještě je, i poslední výsledky nám nahrály. Když to vezmu za sebe, tak mně se z Prahy nechce. Já bych se do divize nehrnul, ale je pravda, že naši kluci by si divizi chtěli zahrát. Já bych raději zůstal v Praze, kde je o soutěži dělaný web, vychází časopis, všechno kluci vidí. Pokud nakonec na čtvrtém místě opravdu skončíme, budeme se o všem bavit, záleží na názoru týmu.



Fotografie