Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 29. kolo Václav Malčánek z Újezdu?
07.06.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 29. kolo Václav Malčánek z Újezdu?

Už několik kol je jasné, že vítězem sezony 2018/2019 Pražská teplárenská přeboru budou hráči týmu SK Újezd Praha 4. Ti prošli celým ročníkem až ohromujícím způsobem, ale na velké oslavy zatím ještě nebylo moc času.

Prozatím proběhla pouze oficiální oslava při příležitosti předání poháru, které předcházelo finálovému zápasu v Teskahor poháru, tudíž oslavy nebyly nijak bujaré. Hlavní oslava vítězství v přeboru je naplánována teď na sobotu po zápase s ČAFC, tam už se dá předpokládat, že to bude celkem velké. Tahounem oslav by měl být pokladník Ondřej Kantor a samozřejmě Ondřej Vrabec, který se nepochybně v pozdní sobotní odpoledne chopí mikrofonu a zazpívá nejednu písničku,“ přibližuje sobotní plán stoper čerstvých pražských šampionů Václav Malčánek.

On a jeho spoluhráči si vůbec nepočínali jako ustrašení nováčci. Nicméně síla týmu napovídala už dopředu, že Újezd bude hrát nahoře. „Síly kádru mužstva jsme si byli vědomi již před sezonou, nicméně i s ohledem na čtyři sestupová místa byl cíl v podobě udržení soutěže prioritou. Před začátkem sezony bychom umístění v nejlepší trojce brali všemi deseti. To, jakým způsobem jsme nakonec celou soutěž prošli, nikdo z nás nečekal, je to velký úspěch pro celý klub. Nicméně pokud by mi někdo před začátkem sezony řekl, že pražský přebor vyhrajeme, asi bych ho považoval za blázna,“ směje se Malčánek.

Z přeboru se do divize nikomu příliš nechce. Slovo "postup" se samozřejmě skloňovalo i na Újezdu, ale rozhodnutí bylo jasné. Újezd zůstane v přeboru. 

„S blížícím se koncem soutěže jsme samozřejmě toto téma řešili. Jak v kabině, tak s vedením klubu. Nakonec rozhodl hlas většiny a především hlas vedení klubu. Rozhodnutí setrvat v nejvyšší pražské soutěži považuji za správné. Máme tým složený z kluků, jako například Ondra Walter nebo Honza Jeřábek, kteří vyšší soutěže hráli a mají s nimi svoji zkušenost, přičemž jsou nyní v přeboru spokojeni. Na druhé straně mladší kluci, jako například Michal Navrátil nebo Dominik Jíra, ještě svoji šanci zahrát si vyšší soutěž určitě dostanou v budoucnu,“ míní.

Pražská teplárenská přebor si zkrátka vybudoval dobrou pověst a týmy v něm jsou spokojené. Proto se nikomu nechce ani nahoru, ani dolů. „Z mého pohledu mi přijde pražský přebor jako kvalitní soutěž. Co na pražském přeboru oceňuji nejvíc, to je atraktivita některých zápasů. V jednotlivých týmech lze narazit na exligové fotbalisty, kteří mají soutěži co nabídnout, a to ji určitě zdokonaluje. Na druhou stranu bez pravidelného tréninku pražský přebor hrát také nejde, což o určité kvalitě soutěže svědčí,“ myslí si Malčánek.

A jak tipuje stoper mistrů Prahy osmičku předposledního kola této sezony?

Třeboradice - Vyšehrad B, tip: 1
Třeboradice ještě nemají nic jistého, tudíž se domnívám, že udělají všechno proto, aby tři body zůstaly doma.

Motorlet B - Tempo, tip: 1
Zápas o všechno. Tempu nejde upřít bojovnost a snaha, nicméně se domnívám, že tyto dva aspekty k zisku bodů stačit nebudou. Posílený domácí tým vyhraje a tři důležité body si tak připíše tým Jiřího Hakla. Zápas navíc ozdobí hattrickem miláček jinonického publika, Ondřej Měska.

Žižkov B - Admira B, tip: 1
Nevyzpytatelný zápas dvou rezerv. Mladá, běhavá mužstva na obou stranách. Body spíše potřebuje domácí celek, proto i zde volím jedničku.

ČAFC - Újezd, tip: 2
Alfa omega letošní sezony. Zde nemůžu volit jinak. Po zápase jsou naplánované oslavy. Masér Jiří Stehlík určité chystá nějaké překvapení a abychom ho dostali do vítězné nálady, je třeba vyhrát. Střeleckou formu potvrdí Kuba Běhounek, který vstřelí minimálně dva góly. Devátou nulu si v tomto soutěžním ročníku připíše potetovaný brankář Bojčuk.

Uhelné sklady - Podolí, tip: 0
Spravedlivá remíza. Venca Klán potvrdí svoji penaltovou formu a prosadí se z pokutového kopu. Hosté vyrovnají v závěru utkání.

Braník - Přední Kopanina, tip: 2
Další zápas o všechno. Braník patří mezi tradiční pražské kluby, záchranu bych mu přál. Přední Kopanina však bude nad síly domácího týmu.

Královice - Dukla, tip: 0
Královice jsou doma silné, na druhou stranu hostující Dukla umí produkovat kvalitní fotbal. Myslím, že zápas skončí dělbou bodů.

Vršovice - Hostivař, tip: 2
Vršovice soutěž prakticky dohrávají. To Hostivaři jde o všechno. Hosté proto nechají na trávníku vše a v tomto duelu zvítězí.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3
15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4
16. kolo: Ivo Flaks (Přední Kopanina) 4 - 4
17. kolo: Jakub Majerčin (Uhelné sklady) 4 - 4
18. kolo: Vladimír Kodytek (Braník) 2 - 6
19. kolo: David Obermajer (Žižkov B) 5 - 3
20. kolo: David Perl (Tempo) 5 - 3
21. kolo: Jakub Michálek (Admira B) 1 - 7
22. kolo: Tomáš Fitzel (ČAFC) 3 - 5
23. kolo: Alexander Krivosheev (Vyšehrad B) 4 - 4
24. kolo: Tomáš Kadlec (Třeboradice) 2 - 5
25. kolo: Marek Pelc (Dukla JM) 3 - 4
26. kolo: Jakub Černý (Hostivař) 5 - 3
27. kolo: Martin Bednář (Podolí) 6 - 2
28. kolo: David Kalivoda (Královice) 3 - 5



Fotografie