První liga jako I. A třída. Rodinger tlačí Březiněves výš, rozbory u videa nejsou výjimkou

První liga jako I. A třída. Rodinger tlačí Březiněves výš, rozbory u videa nejsou výjimkou

Neposedí. Prožívá každou minutu zápasu. Trenér Dominik Rodinger si angažmá v Březiněvsi vychutnává se vším všudy a těší ho pokroky, které s klubem na všech frontách dělá. Naposledy třeba remizoval jeho tým 1:1 s postupujícími Kolovraty a jeho svěřenci se vyždímali na hřišti na maximum. „Soupeři jsem po utkání poblahopřál k zaslouženému postupu a svým klukům pak v kabině poděkoval za výkon,“ říká Rodinger.

Chtěli jste být prvním týmem, který lídra tabulky porazí. Byla tam nějaká speciální motivace?
Podzimní zápas byl opravdu hodně vyhecovaný. Prohráli jsme 2:3, ale já jsem cítil, že máme kvalitu, abychom Kolovraty zlomili. Soupeř ukázal svoji velkou sílu, je vidět, že jeho hráči prošli vyššími soutěžemi. Z obou dvou stran šlo o nadstandardní utkání na I. A třídu. Já moc respektuji trenéra vítězů Slezáčka, že s týmem hraje tak, jak hraje. Že to není žádná mlácená, jsou tam vidět nacvičené akce.

Po utkání jste se spolu docela dlouho bavili. Co jste řešili?
Třeba to, že hráči občas udělají nějakou nedisciplinovanost, že občas zakřičí třeba něco na střídačky, na fanoušky, na rozhodčí. Že se na tom musí zapracovat.

Vy jste ale také něco v emocích utrousil o poločase, nebyl jste s něčím spokojený, že?
Emoce byly dané tím, že jsme Kolovraty chtěli strašně porazit. A oni o tu neporazitelnost nechtěly přijít. Pak tam byl ten podzimní zápas, který byl z obou stran hodně vyhecovaný. Tam šlo excesy fanoušků, ale shodli jsme se na tom, že co se stane na hřišti, to se stane na hřišti, to řekl krásně Jindra Trpišovský. S tím naprosto souhlasím. Po jejich gólu šly nějaké věci na naší střídačku a možná jsem se nechal zbytečně unést. Ale pak jsem šel do kabiny Kolovrat a poblahopřál jsem jim k výkonu, k postupu a taky k tomu, jak se fotbalově prezentují na hřišti. Tým zaslouženě postupuje.

Své hráče jste sice povzbuzoval k útočné hře a odvaze, ale zároveň jste je také krotil, aby hlavně nedostali červenou kartu. Bál jste se, že pak by bylo zle?
Vyloučení by ovlivnilo náš výkon. Navíc já se fakt snažím kluky vést tak, aby nedělali nějaké excesy. Stalo se nám, že jeden náš hráč právě v Kolovratech rozkopal dveře, ale líbilo se mi jeho gesto, že koupí nové dveře a sám je tam jel namontovat. Takže když už se něco stane, tak se k tomu musí umět postavit čelem a musí to umět vyřešit. Takhle chci s kluky pracovat a je jedno, kde budu. Chci, abychom se nějak prezentovali na hřišti, ale aby tam byla prezentace i mimo hřiště. Vedlejší věci jsou B, musí tam být respekt k soupeři.

Se zápasem proti vedoucímu týmu tabulky ale můžete být spokojený, ne?
Určitě ano. Máme tým složený ze strašně mladých hráčů, kromě Machyho (Romana Macháčka), který to táhne. Máme tým, kde je hráčům dvacet, jednadvacet, je tam hráč, co před dvěma lety začínal s fotbalem. Vím, že jsem na kluky hodně náročný, někdy možná až příliš, že toho na ně naložím moc. Ale teď jsem jim řekl, že jim za ten zápas děkuji. Hodně lidí si ze mě dělá srandu, že natáčím zápasy na video. Ale já si nedovedu představit, že když dostanu nabídku z vyšší soutěže, že to začnu dělat jinak. Já to chci na všech úrovních dělat tak, aby když přijde ta nabídka z vyšší soutěže, tak to budu dělat stejně a budu na tu výzvu připravený. Byl jsem na kluky pyšný. Soupeř se ve druhé půli zatáhl, začal bránit, to byla pro nás odměna. Byla tam pasáž dvaceti minut, kdy jsme hru ovládli. To soupeř foukal, byl zahlcený.

Jen pro pořádek, takže jste se v první I. A třídě chystali na zápas u videa?
Já si každého soupeře natáčím. Vychází to tak, že náš soupeř hraje vždycky s Tempem B, takže Tempo já jsem natáčel snad dvacetkrát. Vždycky z toho udělám výcuc včetně standardek a klukům to ukážu v úterý na videu. Ve středu a ve čtvrtek se pak věnujeme víc sobě. Snažím se rozebrat sílu soupeře, tentokrát bylo videa víc, protože jde o nadstandardního protivníka. A jsou tam vidět taktické věci.

Postupují podle vás Kolovraty zaslouženě?
Určitě. Proti týmům, s kterými jsme hráli, jsou na tom suverénně nejlépe technicky, takticky. Jsou tam super hráči – Holík, Gračko, Hájek, Boček.

Jste pyšný na dění ve fotbalové Březiněvsi. Na sociálních sítích každou chvíli hrdě ukazujete, co se povedlo... Asi by tomu všemu také slušel postup, ne?
S tím jsem do toho šel. Tým na to zatím ještě není úplně připravený. Možná příští rok by se to podařilo, ale bůh ví, co bude. Co se stane v létě.

Co to znamená, jak si to mám vysvětlit?
Nějaké nabídky se ke mně dostaly a musím si sednout s vedením klubu, abychom to celkově probrali. Pak se bude rozhodovat. Už v zimě jsem měl nabídku z přeborového klubu, ale cítil jsem, že by se mi z Březiněvsi hodně těžko odcházelo, protože ti lidé tu fotbal dělají na vysoké mezilidské úrovni, pracuje se s mládeží. Zaplatili nám soustředění, pomůcky, jaké jsem chtěl, funguju tady tak, že co si řeknu, to mi splní. Přivedl jsem i spoustu hráčů, takže jsem se po půl roce nemohl sebrat a odejít. Teď máme za sebou roční práci a musíme si vyhodnotit, jestli to bylo dobře nebo špatně. A uvidíme, co se stane v létě.

Vidím na vás, že jste v klubu spokojený...
Jasně. Vezměte si třeba před dvěma týdny zápas s Ďáblicemi, přišlo 250 lidí, to ukazuje, že se tady fotbal dělá fakt dobře. Někdo přijde na fotbal, někdo na bramborák. Ten tady mají fakt ligovej. Mám tady to prostředí strašně rád. Určitě, kdyby ta chvíle nastala, tak by se mi odcházelo těžko, protože lidé tady fotbalem fakt žijí a kluci v kabině jsou perfektní. Moje situace je taková, že mám dvě nabídky. Určitě je to lepší, než kdybych neměl žádné angažmá (směje se), když je z čeho vybírat. A moc mě těší, když jedna z nabídek přijde z klubu, který je jedním z nejlepších, co se týče amatérské úrovně. Teď ale nevím, co bude, všechno se bude řešit, o všem se budeme bavit.



Související články