Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Osm branek Uhelných skladů i přestřelky v Třeboradicích a na Admiře. Podívejte se!
06.06.2019

VIDEO: Osm branek Uhelných skladů i přestřelky v Třeboradicích a na Admiře. Podívejte se!

Pražská teplárenská přebor nabídl, jako již tradičně, celou řadu dramatických a zajímavých duelů a hromadu branek. O titulu je sice rozhodnuto, ale ve druhé polovině tabulky zuří boj o záchranu v soutěži, a vypadá to, že rozhodovat se bude až v posledním kole.

Nejvíce gólu bylo k vidění v zápase Uhelných skladů a ČAFC. Domácí hráči ČAFC po tomto duelu už definitivně ztratili naděje na záchranu, když inkasovali osm branek. Uhelné sklady nastoupily velice rychle do zápasu a už v druhé minutě využily špatné rozehrávky soupeře. Hned čtyřikrát se v utkání prosadil i kapitán Vladimír Pokorný a konečný výsledek hovořil velmi jasně - 8:1.

Velká gólová smršť se strhla i v neděli v Třeboradicích, kam zavítalo béčko Motorletu. Ještě o poločase bylo skóre vyrovnané 2:2, ale hostující hráči v druhé pětačtyřicetiminutovce zmáčkli svého protivníka a zvítězili 5:2. Loňský vítěz přeboru tak klesl až na 11. místo.

Výsledkem 5:2 také skončil duel mezi Admirou B a Újezdem Praha 4. Domácí Admiře hodně vycházely standardní situace, ze nichž těžil i Jakub Štefan, který nasázel novému mistrovi hattrick. Za Újezd dvěma brankami korigoval skóre Běhounek. Ten se prosadil i ve finále Teskahor poháru hraném v týdnu, kde Újezd podlehl Přední Kopanině.

Ani vítězi poháru se ale ve 28. kole nedařilo. S Duklou Jižní Město na domácí půdě držel krok až do 78.minuty, kdy přišel zlomový okamžik. Pavel Zadina se snažil zastavit unikajícího soupeře nedovoleným způsobem a rozhodčí jeho zákrok ohodnotil pokutovým kopem a červenou kartou. Tu nejlepší střelec Dukly Kotlík proměnil a o pár minut později Novák pojistil výhru Jižního Města 4:2.

Nečekaně vyrovnaný fotbal nabídl zápas Královic s posledním Unionem Vršovice. Outsider se ujal vedení, avšak domácí Sokol okamžitě odpověděl a i díky dvěma trefám Pospíšila otočil skóre na 3:1. Pět minut před koncem pak ještě utkání zdramatizoval tvrdou a přesnou ranou po nepřímém volném kopu Špulka. Vršovice už pak ale vyrovnat nedokázaly a prohrály 2:3.

V boji o záchranu si Hostivař s Braníkem připsaly velmi důležité výhry. Braník díky úspěšnému úniku Palka vyhrál 1:0 nad Slavojem Podolí a Hostivař stejným poměrem zdolala Slavoj Vyšehrad B, když jedinou branku utkání zařídil pěknou technickou ranou z dálky Nebřenský.

Hostivař ale stále zůstává na prvním sestupovém místě za Tempem, které má stejný bodový zisk. Proti rezervnímu družstvu Viktorie Žižkov sice kvůli vlastenci Konejla prohrávalo, ale před domácími fanoušky dokázalo zápas otočit a vyhrát 3:1. Trefil se i nešťastník Konejl, tentokrát na správnou stranu.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.