Foto: PFS
Finálový turnaj Mezikrajských výběrů U14 se Pražanům nevydařil

Finálový turnaj Mezikrajských výběrů U14 se Pražanům nevydařil

V areálu SK Slovan Plzeň se konalo republikové finále Mezikrajské soutěže věkové kategorie U14. Účast si zajistily výběry Středočeského KFS, Moravskoslezského KFS, Jihomoravského KFS a Pražského FS.

Vytrvalý déšť připravil náročné podmínky, které prověřily nejenom fotbalové, ale i morální vlastnosti hráčů. Každý výběr během dvou dnů odehrál tři utkání po 2 x 30 minutách.

Vítězem se stal výběr Moravskoslezského kraje, který měl ve svém týmu i nejlepšího střelce turnaje.

Pražskému výběru se turnaj nevydařil. Po úvodní remíze se Středočeským krajem (1:1) prohrál další dvě utkání (Moravskoslezský kraj 2:4, Jihomoravský kraj 0:3) a skončil na čtvrtém místě. Tým se nedokázal prosadit zejména ve finální fázi, vstřelil pouze tři branky, což byl velký rozdíl oproti ostatním výběrům.

Za celý ročník MKS 2018/2019 je třeba hráčům, trenérům výběru, ale i trenérům z klubů, poděkovat.

Turnaje se zúčastnilo: 5 hráčů SK Slavia Praha, 5 hráčů AC Sparta Praha, 3 hráči FC Tempo Praha, 2 hráči Bohemians 1905, 2 hráči FK Dukla Praha a 1 hráč Viktoria Žižkov.

Sestava: Rezek Adam (Váňa Jakub) – Hejduk David, Hunal Eric (Šelicha Matěj), Váňa Lukáš, Novák Vojtěch, Kačer Jan (Gončarov Nikita), Slanina Patrik (Planka David), Horák Roman, Lopatář Jakub, Šimonovský Pavel, Krulich Matouš (Boháč David), Salač Daniel (Kop Senastian).

Hodnocení: „Finálový turnaj v Plzni se nám výsledkově, ani herně vůbec nepovedl. Za soupeři jsme možná nezaostávali v individuálních herních činnostech, ale velký rozdíl byl v pohybu, v důrazu v osobních soubojích a v řešení situací jeden na jednoho. Především v poslední třetině hřiště jsme se vůbec nedokázali prosadit, což se přiznám, bylo pro nás nečekané překvapení. Soupeři oproti nám disponovali jedním, dvěma rychlonohými útočníky, pro které nebyl žádný problém přejít přes bránícího hráče. U nás jsem takového fotbalistu neviděl,“ řekl trenér výběru Martin Lilling.