Foto: Pavel Jiřík st.
Kolovraty uhájily neporazitelnost a těší se do přeboru. Kouče mrzí jarní produktivita

Kolovraty uhájily neporazitelnost a těší se do přeboru. Kouče mrzí jarní produktivita

Nestříkalo šampaňské, dokonce ani úsměvů nebylo na rozdávání. Kolovraty sice už mají pár dní jasný postup do Pražská teplárenská přeboru a po remíze na hřišti silné Březiněvsi dokonce dál drží v I. A třídě neporazitelnost, trenéra Jakuba Slezáčka však stejně mrzelo, že jeho tým bral jen remízu 1:1. „Stejně jako před týdnem to na oslavy nevidím. Zase jsme nevyhráli,“ posteskl si, byť uznal, že nerozhodný výsledek zápasu sluší.

Postup máte a držíte přece neporazitelnost. To je málo?
Dohrát soutěž bez porážky je milník, který bychom chtěli dotáhnout. Každopádně, když něco budeme slavit, tak až na konci sezony, až ještě ty další dvě kola zvládneme.

Na začátku sezony jste se nechal slyšet, že váš tým má takovou sílu, že by měl hrát nahoře. Teď jste dosáhli na postup. Až mi to přijde, že to přijímáte jako splněnou povinnost.
Asi to tak bereme, o tom, co chceme, jsme se bavili už na začátku sezony. Nejspíš i proto nepropukly nějaké obrovské bujaré oslavy postupu. Navíc víme, že když jsme hráli s nejlepší čtyřkou v jarní části soutěže, tak nám výkony hlavně směrem dopředu ve vyšší soutěži v následující sezoně nebudou stačit. Takže nepodléháme nějakému přehnanému sebevědomí.

Bylo jaro pro Kolovraty náročnější?
Bylo to těžší, týmy už hrají natvrdo o záchranu. Mrzí nás, že jsme vypadli s Kopaninou v poháru, tam si myslím, že se to dalo zvládnout. Vedli jsme 1:0 a nedali jsme samostatný nájezd. Pak jsme dostali góly po standardce a z penalty, jinak soupeř nic neměl. Bylo to vyrovnané utkání. Chtěli jsme se dostat do finále poháru, ale nepovedlo se. Tak jsme aspoň rádi, že jsme první a věřím, že první zůstane.

Bavíme se po remíze na hřišti silné Březiněvsi. Dali jste gól do šatny, zjevně vás mrzí, že jste to utkání nevyhráli. Soupeř ale patří ke špičce a zápas měl svojí kvalitu, ne?
Remíza asi odpovídá tomu, jak zápas vypadal. První půle byla nahoru dolů, ve druhé půli jsme nebyli schopní udržet balon do té doby, než jsme dostali gól. V první půlce druhého poločasu jsme byli pod tlakem. Soupeř hrál na riziko, hodně vysoko. My jsme byli v přechodové fázi hodně nepřesní. Vadí mi, že jsme vedli a nakonec jsme jen remizovali. To je vada na kráse.

Měli jste ale nakonec i šance na výhru...
Byly tam asi tři brejkové situace, které se daly vyřešit. Jednou tam byl trefený hráč do hlavy, pak to lapil skvěle gólman Píša, jednou to šlo těsně vedle. Tam je to o naší produktivitě.

S tou to snad tak špatné není. Máte průměr přes čtyři vstřelené góly na zápas. To je málo?
Branek jsme dali hodně, ale ač to asi vyzní blbě, tak s produktivitou máme obrovské problémy, protože podle mě máme mnohem víc šancí, než jsme měli na podzim, a máme mnohem méně nastřílených gólů než na podzim. Především v domácích zápasech jsme čtyřikrát po sobě vstřelili pět branek, ale nakonec jsme na sebe ještě byli naštvaní, že jsme spoustu věcí dobře nevyřešili. Budu se asi opakovat, ale tohle by nás v příští sezoně mrzelo a připravovalo nás to o body.

Jak se tedy bude muset změnit váš tým? Snad nebudete hledat útočníka?
Chceme, aby si přebor zahrál tým, který si ho vykopal. Budeme se samozřejmě snažit, když už jsme přebor vykopali, aby se v Kolovratech tahle soutěž hrála co nejdéle. My hráče, kteří jsou schopní dát gól, máme. Jde o to řešení těch situací. Do šancí se dostáváme víc než na podzim, to je dobrý signál, jen to chce zachovat chladnější hlavu. A chce to mít i větší sebevědomí, abychom to řešili po svém, někdy mi přijde, že v zakončení vymýšlíme věci, které hráčům nejsou vlastní. Proto to tak dopadá, jak to dopadá.

Čeká vás přebor, který vy i řada hráčů dobře znáte. V čem byla I. A třída jiná?
V téhle soutěži je silných pět mužstev, ty mají kvalitu porazit každého, když budou mít dobrý den. Myslím, že je to o těch zápasech mezi sebou, kdy my jsme vlastně tu minitabulku prvních zvládli nejlépe, proto jsme první. To je rozhodující. Ostatní utkání jsou vyloženě o vás a pokud ztratíte, tak je to vyloženě vaše chyba.

Po závěrečném hvizdu jste si pěknou chvíli povídal s trenérem Březiněvsi Rodingerem. Co jste řešili?
Obě naše vzájemná utkání měla vysokou úroveň na tuhle soutěž, i po té emocionální stránce, kdy oba týmy chtěly hodně vyhrát. Popřáli jsme si a pogratulovali za sezonu. Myslím, že jsme si sportovně všechno rozebrali. Dominik Rodinger odvádí v Březiněvsi skvělou práci, pro mě hrají nejvíc kombinační fotbal, má to hlavu a patu. Je vidět, že odvádí dobrou práci. A na hřišti je to znát.

Když si promítnu vaše bývalé angažmá v Horních Měcholupech, tam jste spolupracoval s Jiřím Jindrou, který slaví vítězství v přeboru s Újezdem Praha 4, rovněž jste dělal i s Jindřichem Trpišovským, jenž triumfoval v nejvyšší soutěži se Slavií. Těší vás tenhle hattrick?
Ještě tam byl v užším okruhu i Franta Peřina, který postupuje do třetí ligy s Admirou. Co se týče těch vazeb, tak se dařilo všem. Já bych tam ještě rád viděl ten náš postup do finále poháru. Nedá se nic dělat, musíme se soustředit na to, abychom dohráli I. A třídu bez porážky. Oba zápasy hrajeme doma, věřím, že když to nepodceníme, tak bychom to měli zvládnout.



Fotografie

Související články